איך מוסיפים שומנים לתפריט?

elin86

New member
איך מוסיפים שומנים לתפריט?

אני טבעונית בערך 3 חודשים.. מקווה שלא טעיתי בספירה
ודי השתלטתי על המטבח.. אני אופה הרבה ויוצאים דברים ממש טובים
גם מבחינת הבישולים אני מסתדרת..
אבל שמתי לב שאני די יורדת במשקל.. מה עושים?
אין לי הרבה לאן לרדת וזה לא מתאים.. מה אפשר להוסיף לתזונה
הרי כל השומנים שהיינו מקבלים מגבינות עתירות בשומן ובשר/דגים נעלם.. איך מחליפים?
 

ladybug6

New member
אגוזים/גרעינים, טחינה, אבוקדו, זיתים, פירות,

יוגורט סויה, פירות יבשים, מיונז טבעוני, ממרחים על בסיס שמן זית (פסטו למשל), סלטים עם שמן, ממרח חומוס עם שמן זית, ואפשר גם להיות נדיבה עם השמן בבישול.
השאלה האמיתית היא למה האוכל שאת אוכלת לא מספיק כדי להחזיק את המשקל יציב, את אוכלת מספיק דגנים? אורז, לחם, וכאלה? כי הם אלה שבדר"כ מנפחים את התפריט מבחינה קלורית. אם את אוכלת כמויות קטנות, אז מפצים עם יותר דברים משמינים כמו טחינה, אבוקדו, זיתים וכאלה (עדיף שומנים בריאים אבל אפשר גם שמן וכאלה, בכיף).
 

vegetalien

New member
לפרט?

מקדמיה, קשיו, שקדים, לוז, מלך, פקאן, ברזיל, צנוברים, גרעיני דלעת/חמנית/אבטיח, שומשום (טחינה), זרעי פשתן, צ'יה, בוטנים (וחמאת בוטנים
), סויה (כן כן! היא שומנית), אבוקדו, זיתים, קוקוס (האחרון פחות מומלץ, לדעתי).

שלא לדבר על שמני המאכל... יש מכל דבר, אפילו מזרעי ענבים, השם ירחם. מי חשב על לכבוש שומן של חרצני ענבים?

(רגע, דודה ויקיפדיה הזכירה לי שביקבים נשארים הרבה חרצנים
).

ואל תנסי אפילו למנות את הג'אנק השומני שיש. מנקניקי סייטן של טבע דלי, דרך גבינות סויה של טופוטי, ממרחים שונים, סלטים קנויים, צ'יפס (נכון, מנהלת?
) וכמובן - כל השוקולדים מפוצצי שומן (באדיבות חמאת הקקאו).


"כל השומנים שהיינו מקבלים..."? לאור הרשימה הקטנה הזאת, נראה לי שתוכלי למצוא לפחות מאכל אחד שנגסת בו גם בתקופה הבשרית-חלבית שלך.
 

elin86

New member
כנראה שלא מספיק..

עוד סיבה שחשבתי עליה היא שרוב המתוקים ירדו משמעותית.. כל עוגה/קרואסון או עוגיה שיכולתי לנשנש פה ושם במקום העבודה או משהו בסגנון נעלם אז גם זה בטח גורם להרזייה
באמת מזמן לא אכלתי טחינה.. הגיע הזמן להכין ושיהיה במקרר
 
תכיני לעצמך עוגיות

מגניבות עם הרבה אגוזים שיהיה לך לקחת איתך בתיק
הפוך על סויה מספק שומן
כריכים לעבודה, לחם טעים , לחמניות שבא לאכול מהן עוד, דרך אגב הרבה מאד מאפים קנויים את יכולה לאכול רק שהם לא מי יודע כמה איכותיים...
ש ו ק ו ל ד
בננות, פיצוחים, פרות יבשים

חלבונים. חלבונים בונים רקמת שריר . שילוב של חלבונים עם פעילות גופני יניב מאסה
 

elin86

New member
תודה!

מה עשיר בחלבונים?
אץ לא מבינה כמה אני אופה..בידיוק עכשיו הכנתי עוגיות בננה שוקולד ציפס עם אגוזים וקמח כוסמין..
 

ladybug6

New member
אם תכבדי קצת, ניתן לך עוד רעיונות


חלבונים יש בעיקר בקטניות ודגנים, במקרה שלך יהיה לך יותר קל להוסיף דגנים, או חלב סויה/יוגורט סויה, שיספק חלבונים אבל גם הרבה קלוריות ביחס לכמות.
אבל אם התזונה שלך מספקת מבחינת הערך התזונתי, ורק חסרות לך הקלוריות - באמת שהכי קל יהיה להכין לך בבוקר שקית עם מיקס אגוזים ופירות יבשים, ופשוט לנשנש את זה במשך היום, או להוסיף קצת לסלטים..
 

elin86

New member
כל פעם שאני מכינה חברי לעבודה ולימודים

וכמובן משפחה זוכים לטעום.. אני ממש מפיצה את השמועה
 

ladybug6

New member
ברור, אחד הדברים הכיפים זה השוק של

אנשים כשהם מגלים שמשהו טעים (במיוחד קינוח) הוא טבעוני.. אין כמו להוכיח אותם על הטעות!
 

elin86

New member
בידיוק!

מצאתי את עצמי מאכילה סטודנט רעב במרק טבעוני ותבשיל הלוביה שלך בליווי פסטה והוא היה מבסוט על הגג

ממש בית תמחוי פתחתי
 

july14

New member
לי יש בעיה הפוכה- מאז שהפכתי לטבעןנית אני

אוכלת הרבה יותר שומנים בעיקר בממרחים ללחם- טחינה או אבוקדו ואני מרגישה שזה מונע ממני לרדת במשקל... מה אתם מורחים על הלחם שאינו שומני?
 

ladybug6

New member
גבינת סויה ביתית!

מרתיחים חלב סויה ללא סוכר ביחד עם 5 כפות מיץ לימון, אחרי הרתיחה צריך לפעמים להוסיף עוד כף-שתיים של מיץ לימון ככה בפיזור, בלי לערבב, מקסימום להזיז קצת את התוכן שהתחיל להתגבן. אחרי דקה שתיים המוצקים יפרדו מהנוזל שיהפוך לשקוף, ואז אפשר לסנן את הכל דרך בד גבינה או גאזה בכמה שכבות, ולעבד בבלנדר מוט למרקם חלק כמו גבינה רכה, להוסיף קצת מלח וכפית שמן, ואם את רוצה אפשר להוסיף לזה טעמים - שום ו/או עשבי תיבול או זיתים קצוצים או סתם ככה בטעם טבעי.
 
למעלה