איך מוצאים כוחות להתחיל שוב מחדש?

blossom03

New member
איך מוצאים כוחות להתחיל שוב מחדש?

שלום רב, חדשה בין השורות .... לאחר תקופה ארוכה בה לא עבדתי (מצב בריאותי, לימודים, עיסוק בתחומים אחרים) חזרתי לפני כשנה למעגל העבודה. עבדתי כ 7 חודשים במקום מסויים, כמחליפתה של מזכירת המנכ"ל שיצאה לחופשה. מיד לאחר מכן עבדתי כחצי שנה במקום נוסף. נתתי מעצמי המון: מרץ, איכפתיות, השקעה, סייעתי למבקשי העזרה, עשיתי את עבודתי נאמנה, על הצד הטוב ביותר. עבדתי בשעות ארוכות יחסית, עם עומס עבודה רב ועם אנשים שלא תמיד ידעו לפרגן, והכל בכדי להחזיק ולשמור על עבודתי שהיתה נחוצה לנו מאוד. למרות הכל, פוטרתי בתואנה לא ממש הגיונית. הסתבר לי שרצו להכניס במקומי מקורבת מסויימת וזו היתה הדרך לעשות זאת. אני מחפשת עבודה, אך ההיצע דל יחסית באיזור בו אני גרה, ולמרות המלצות ממקומות עבודה קודמים, תעודות ואישורים טרם מצאתי עבודה. במקום העבודה האחרון סירבו לתת לי מכתב המלצה, מיותר לציין כי ממש נדהמתי מעצם הסירוב, בעיקר שחוץ מקטנוניות איני רואה סיבה לכך. תוך כדי שיחה הוא העלה כל מיני דברים שלא היו ולא נבראו לגבי מהות העבודה, ההספק וכו'. אין לי ספק שזו שעבדתי איתה די הכפישה/ מכפישה את שמי שם. מיותר לציין שזה מוסיף להרגשה הרעה והקשה שלי כעת, גם כך. מהיכן מתחילים?? איך מתחילים להחזיר את החיים למסלול חיובי??? תודה.

shirleyrozental

New member
מה לגבי לפתוח עסק משלך../images/Emo35.gif

לפעמים זו הדרך היחידה לצאת ממעגל האבטלה. אינני יודעת היכן את גרה, מה עיסוקיך או מהו גילך, אבל נראה לי שזה יכול להיות פתרון טוב בעקבות המצב שאת מתארת... עוד רעיון - לעבור כל מיני קורסים והשתלמויות בנושאים פופלרים היום, שיעזרו לך אולי להתקבל לעבודות חדשות. כמובן אני מדלגת על כל הדברים הבאנליים למדי כמו לראות מודעות בעיתון, ללכת לחנויות ולשאול אם צריך עובדים, ללכת ללשכת תעסוקה וכד'. בכל אופן - בהצלחה

blossom03

New member
תודה על תגובתך! במקצועי אני מדריכה

מוסמכת לאומנות וכן מזכירה בכירה 1 + 2 . אני גרה בישוב קטן בצפון, החלום שלי הוא אכן לפתוח עסק משלי באומנות: סטודיו בו ניתן יהיה לקבל הדרכה, מכירת יצירות, מכירת חומרי אומנות וכו'. אבל מה?? ראיתי אומניות שניסו לעשות משהו כזה ומיד סגרו לאחר שצברו המון הפסדים. אין פשוט ביקוש לזה כאן. אני ניגשת לראיונות עבודה, עונה על המון מודעות, אבל לעיתים השיקול של מעסיק פוטנציאלי להעסיק מישהי שגרה קרוב יותר, כך הוא לא יצטרך לשלם עבור נסיעות יקרות יחסית.

אני לא חושבת שאם אחרים נכשלו

בעסקים שלהם זה אומר שגם את תכשלי . אולי העסק שלך יהיה טוב יחודי ויצירתי ודווקא תצליחי בו בגדול ואולי אפילו תהיי מודל חיקוי לאחרים ? אחרים הם לא מדד אצלי לאם לעשות משהו שמתאים לי כן או לא . תלכי בדרכך ובכישוריך ותצליחי בו

נזכרתי ב...

יש במקומון " כל העיר " בירושלים , מדור שאני מאוד אוהבת לקרא בו . מדובר באנשים שהגשימו חלום שלהם " בקטנה" ופתחו עסק זעיר שאח"כ הלך והצליח. למשל על אישה שפתחה בביתה גלריה לתמונות קיר רקומות מעשה ידיה . על צמחונית שמוסרת בביתה סדנאות להכנת אוכל טבעוני . בדגש של סוגים שונים של לחמים מלאים. על אחת שמציירת על אריחי קרמיקה . בהמשך פתחה גלריה בעין כרם לעבודות שלה , ויום אחד נקלע למקום תייר מחו"ל והזמין כמה מאות אריחים כאלו מצוירים . וכו' וכו'. אז במצב כזהו אני מעדיפה לקחת דוגמאות מאלו שהצליחו ולא מאלו שנכשלו, והיה אם עדיין לא הגיעה למקום שאת נמצאת או כל מקום אחר , ההצלחה. אז הנה את עשויה להביא אותה. יום נפלא
איילת

blossom03

New member
תודה רבה לך איילת נהדרת! אכן, גם

אני נתקלתי לאחרונה בדבר נחמד כזה: ביריד האסיף בעפולה (בסוכות) מישהי הצליחה למכור תמונה שלה ב 2,500 ש"ח ..... כעיקרון פתיחת עסק עצמאי מפחידה אותי ביותר, לצערי, גם אין לי סכום התחלתי שיאפר לי לעשות זאת. תודה והמשך יום נהדר!

לא מזמן סיימתי קורס בשיווק

ושם לימדו אותנו איך עסק קטן שפועל מתוך הבית של מי שהקימה אותו, הופך בעזרת הטכנולוגיה - אתר אינטרנט, מחשב, טלפון, אימייל ופקסימיליה - לעסק גלובלי שמשווק את המוצרים שלו לכל העולם. זה אפשרי! יש המון מה לעשות גם בעסק שמתנהל מבית קטן בצפון הארץ. ולאו דווקא תלוי במספר האנשים שגרים בסביבה. זה שיווק יותר מתוחכם, מצריך יותר התמקצעות - אבל אם זה החלום שלך, אז הייתי אומרת לך שלא תתני לכשלונות של אחרים לרפות את ידייך. אלא להיפך, לכי, תעשי מחקר אצלך ביישוב או ביישובים סמוכים על עסקים קטנים שהוקמו וכן הצליחו, תלמדי מהם ומאנשים מקצועיים שיש להם מה לומר בנושא של שיווק ופתיחת עסק - ולכי על החלום שלך! המון הצלחה,

ואגב כסף התחלתי

זה באמת לא בשמיים. לא הייתי מוותרת כל-כך מהר על חלום שלי בגלל כסף. יש המון אפשרויות לקבלת סיוע ומימון. באמת המון. כדאי לברר.

blossom03

New member
תודה על תשובותיכן!

אולי הפחד מפני הבלתי ידוע גרם לי לעבוד כל השנים כמזכירה (המון שעות, המון עבודה, מעט תמורה...) אני נתקלת בכל כך המון דברים שמרפים את ידי: פניתי לקרוב משפחה שיש לו רשת חנויות והצעתי שאייצר במיוחד עבורם קו ייחודי של מתנות וחפצי נוי, הראתי דוגמאות, המחירים היו סבירים ביותר. הוא דחה את הצעתי. לאחר כחודשיים ראיתי בחנויות שלהם דברים דומים (אם כי הרבה יותר פשוטים)ודי סטנדרטיים של אומנית מסויימת מדרום הארץ.

בטח נורא התאכזבת כשראית את זה

בכל אופן, גם אם אדם אחד אמר לך "לא", עדיין יש עוד כל-כך הרבה אפשרויות פתוחות בפנייך. אני ממש מאמינה שאם לא תתני להתנסות אחת לרפות את ידייך, ותלכי לעוד מקומות מתאימים לשיווק הדברים שאת עושה - מישהו מהם יתאהב בזה וישמח לשתף איתך פעולה. הפחד מפני הלא ידוע הוא אחד הגורמים הכי גדולים שמעכבים אותנו מלחולל שינוי. אני מכירה אותו ממש מקרוב ובעצם לא יכולה לחשוב על פעם אחת שעשיתי משהו חדש ולא הרגשתי את הפחד הזה. אבל אני משתדלת לא לתת לו לשתק אותי ולא לתת לו למנוע ממני את הפעולה. כי העשייה היא החשובה ביותר לדעתי, למרות הפחד. ורק לאחר שעושים, הפחד קצת פוחת. מקווה שתמצאי את הכוח להתגבר על הפחד ולהראות לעולם את האומנות שלך. המון הצלחה,

blossom03

New member
חן חן יעל, אני מאמינה שברגע שאאזור

אומץ ואתחיל, יהיה לי קל יותר.

למעלה