איך מוצאים מטפלת זרה טובה?

DaisyDuck

New member
איך מוצאים מטפלת זרה טובה?

שלום לכולם, לאחרונה, לצערי, נכנסתי לעולם המטפלים הזרים. שמעתי כל כך הרבה, וגם ראיתי פה (רוני, למשל) אנשים המדברים על כך שהמטפל הזר שינה את חייהם, ועד כמה מורגשת הקלה, ועל כך שהמטפל נעשה ממש בן בית. אני תוהה איך מגיעים לאותם מטפלים נפלאים. הניסיון שלי עד כה הוא לא הכי חיובי: הראשונה נמלטה לאחר 8 שעות, והשניה, שעובדת כבר שלושה שבועות, התחילה פתאום להתייחס לא כל כך יפה לאמי (שהיא חולת דמנציה). איך הגעתם אתם למטפלים טובים? האם משנה לאיזו חברת סיעוד פונים? (פניתי לחברה עליה קיבלתי המלצות). עייפתי. יש לנו כבר את האישור להעסקה. אני רק רוצה למצוא מישהי שאפשר יהיה לסמוך עליה ושתתייחס יפה אל אמא שלי. תודה מראש על כל התייחסות וסופשבוע טוב

nogo1

New member
עובדים זרים

לצערי ואכזבתי יש מעט מאד מהסוג הניבחר . יש משהו בפיליפינים שגורם לבני משפחה שרוצים שקט... לקבל את השקט במיוחד בחולי אלצהיימר המטפל צריך להבין את המחלה ומשמעותה להכיר את השלבים ולדעת להעניק לחולה באם הטיפול נכון איכות חייו של המטופל יותר טובה. אך נדרשת מעורבות של המשפחה ומתן חיזוקים למטפל הטוב . השיטה שלי מעכב בסתר מסתבר שהמטפלות הפיליפניות כל הזמן אומרות כן כן הכל בסדר למרות שהכל יכול להיות הכי גרוע שניתן. אני ערכתי מעקבים אחרי הפילפינית לדוגמא בשעת טיול בפארק האם היא מובילה את אמא בכסא הגלגלים בעדינות או חס וחלילה כמו שק ת"אדמה.לצערי בהתבוננות מהצד והתבוננות מקרוב ע"י חברה שלא מוכרת לאותה פיליפינית גיליתי שברגע שלא רואים היא מתיחסת גרועה ביותר..... ברגע שמגיע משהו מוכר היחס משתנה לדוגמא נשיקות וחיבוקים ותוך זה את רואה שהמטופל נרתע מהמטפל.... אנחנו מפקידים אנשים חסרי ישע בידי זרים וחשוב לעקוב.. אני אישית הייתי ממליצה למקם מצלמת אינטרנט ולעקוב.. חברות עובדים ימכרו לנו את כל מה שאפשר עובדת דוברת עברית !! חוץ מכן לא ושלום לא מבינה כלום

ronnyw

New member
איך בוחרים עובדת זרה

שלום, כיוון שציינת אותי כמי שמצדדת בעובדים זרים, אינני יכולה שלא להתייחס. אני לא חושבת שיש נוסחה לבחירת עובד/ת, או שיש חברת כח אדם שיודעת למיין טוב יותר מאחרות. יש תרבות ויש מזל, ויש חושים. התרבות של הפיליפינים היא "הכל בסדר". זה עם שלא יודע להתלונן, ולפעמים "לא נעים להם" לספר על ההורים דברים רעים (כמו לספר לי שהם רבו עד אלימות, או שלאימא היה פנצ'ר בנושא צרכים וכו'). למדתי לשאול אותם שאלות עקיפות, כי קשה להם לאמר "לא" או להתלונן או "להשמיץ" את המטופלים. המיון היחיד הוא לפי המלצת חברת כח האדם ופגישה אחת עם המועמד/ת. קשה מאוד להתרשם מיכולות בפגישה או שתיים. נאלצנו לבחור על פי יכולת דיבור עברית ו"חוש-חש". לא היו כלים אחרים. הסטטיסטיקה הקטנה של המשפחה שלי: לאחר שפגשנו שתי מועמדות שלא נראו לנו (בעיקר בעית שפה), הגיעה עובדת פיליפינית ראשונה. עוד לא ידענו איך לאכול את זה, אימא שלי עשתה כל מה שאפשר כדי לסלק אותה (הנזקק היה אבא שלי שאינו חולה אלצהיימר, יש לו מבחר בעיות אחרות. אימא כבר אובחנה אז כחולה, אבל עדיין תיפקדה). היא היתה אצל הורי שנה שלמה, טיפלה וטיפחה ודאגה ועזרה. לאחר שנה, עקב מות הורה שלה בפיליפינים נסעה והחליטה לא לחזור. אנחנו בקשר עם היום. היא היתה נהדרת !! עובדת שניה - פיליפינית. לא הסתדרה עם אבא שלי שדרש ממנה דברים שאינם בתחום תפקידה (גננות למשל. זה משהו שבעבר הוא עשה לבד, אבל בתקופתה ירדה יכולתו והוא התעוור כמעט לגמרי) היו בניהם וויכוחים, אימא שלי (שעדיין האמינה שהפיליפינית מיותרת) ליבתה את הקרבות... אחרי חודשיים נאלצנו להיפרד. עובדת שלישית - אישה גדולה וקולנית מרומניה. דיברה עברית נהדרת.(טעות שלי בבחירה, חשבתי שמישהו דובר עברית טובה, עם תרבות מערבית, יתקשר יותר טוב.) היתה נוראה. פשוט נוראה. עזבה אחרי חודש. זו היחידה שייתכן שגנבה. אין לי שום הוכחות, אבל אחרי שעזבה חסרו בבית ההורים כמה סירים, שמיכות, מצעים. ייתכן שאימא שלי זרקה מאיזה סיבה, כך שאני לא בטוחה שנגנב. רביעית - פיליפינית צעירה. פשוט לא יכלה להסתדר עם שני זקנים כל כך קשים. רצתה ללכת. החמישית נמצאת כבר כמעט שנתיים. מלאך. גם אותה קיבלנו לפי שפה ו"חוש-חש". אינני מבצעת מעקבים אחריה, ומתרשמת באופן כללי ממצב הבית וההורים. בנתיים שני הורי התדרדרו מאוד, והחיים והטיפול בהם הוא משימה בלתי אפשרית. היא מצליחה. לא מתרגזת, לא נעלבת, שקטה, נקיה, מסורה, ישרה (עושה קניות, משלמת תשלומים, מטפלת בכסף). אין לי ספק שאני או אי-מי-מבני-משפחתי לא יכול היה לעשות את מה שהיא עושה בשלווה, במקצועיות, בהקפדה על פרטים. אני רק חושבת על העימותים/מריבות/משברים שנימנעו !! (אני חייבת גם לציין שאנחנו מכבדים אותה, רואים בה כמעט בת משפחה, מקפידים לשלם את המגיע ובזמן, כולל ביטוחים, חופשים, חגים, מתנות ליום הולדת וכו'. אנו משתדלים שתהיה מערכת יחסים הדדית מכובדת) כתבתי מגילה ארוכה. השורה התחתונה: תסמוך על החושים שלך, אל תקבל את המלצות חברת כח האדם כמובנות מאליהן (מטרתם הבאת עובדים חדשים ארצה ולא שיבוץ מחדש של קיימים, לכן ינסו לשכנע אותך שהעברית לא חשובה.) וכנראה שצריך גם קצת מזל, כמו בכל דבר. ושוב - אני מכריזה בביטחון מלא: חיי הורי היו הרבה יותר גרועים בלי העובדת הזרה (וכמובן שגם חיי וחיי יתר המשפחה) בהצלחה !!

ronnyw

New member
עוד בנושא בחירת עובד זר

שכחתי את האפשרות הטובה ביותר - אם יש עובדת טובה ומוכרת אצל חברים/משפחה/מישהו שאתה מכיר, שמתפנה בדיוק כשאתה צריך... זה המצב הכי טוב, אבל לנו הוא לא קרה בכל חמש הפעמים שחיפשנו... אם זו מישהי שכבר עבדה בארץ, תנסה לקבל המלצות מהמשפחה הקודמת (גם זה בעייתי. אנחנו קיבלנו המלצות על מס' 4 שלנו, אבל התאכזבנו. אם אתה לא מכיר את המשפחה הקודמת, קשה לך לדעת איך בדיוק להתייחס להמלצה)) בהצלחה.

DaisyDuck

New member
תודה על התגובות

מקווה שגם אנחנו נגיע לנקודה הזו. חלק מהבעיה היא שקשה להסתגל למחשבה שיש אדם זר בבית- בעיקר לאבי, שגר עם אמי. בגלל שלו כל כך קשה, גם אני "נדבקת" בתחושות שלו, של האכזבה והעייפות. חשבתי שהחלק הקשה יהיה קבלת האישור מביטוח לאומי, ושאחר כך, הכל פשוט 'יתקתק', והיה מדכא לגלות שזה לא בדיוק ככה. אבל כמו שגם ראיתי שציינו כאן, ההתמודדות היא מרתון, ולא ספרינט, אז חייבים ללמוד לא לבזבז את האנרגיות על ההתחלה. יום טוב לכולם

בבוקוש

New member
עובדת זרה

יש לי בישבילך פיטרון ישנם עובדים שהם כבר בארץ ומחפשים עבודה יודעים את השפה וניתן לפגוש אותן אישית ולהיתרשם לחברות כח האדם יש אינטרס כלכלי להביא עובד מחול כי זה כרוך בעמלה שמנה שמשלם העובד אם תרצי אוכל לתת לך כתובת שתענה על ציפיותיך השאירי לי הודעה ואשוב אליך

למעלה