איך מוצאים ספורט מתאים ?

איך מוצאים ספורט מתאים ?

ראשית חשוב לי לומר כי אין לי אינטרסים לאף גוף. אני גר בראשל"צ [מבקש לענות בצורה פרסומית מתוך התחשבות בתקנון הפורטל]. אני יודע שבעבר לא התמדתי בחד"כ ונשאלת השאלה אילו פעילויות יש עוד בארסנל? האם מאמן אישי יכול לסייע בגורמים מוטבציונים להתמדה? אם כן, מה דעתכם על מכון הנותן אימון אישי ללא תשלום אחת לשבועיים במסגרת המנוי? האם לדעתכם יש להבטחה זו כיסוי במציאות? כיצד מבצעים ניסוי וטעייה עד למציאת הטעם שבספורט?

טוב אפרט

צודק קצת קשה להבין סינית חצויה ...\ אתה לא אשם, אני לעתים כותב כמו שאני חושב ולעתים בטעות אני מניח שמבינים אותי... בן 28 , עם עייפות כרונית גבוהה, שינה לא מרעננת , BMI 28 79/1.67 עלייה חדה במשקל עקב טיפול במירטאזפין[מירו/רמרון] שהיא תרופה אנטי דיכאונית ואנטי חרדתית מעולה אך יש לה בעיה בתיאבון מוגבר.+פרוקסטין [סרוקסט] במיצוי מינון טיפולי לחרדה ודיכאון עיקשים. היה לי ניסיון בחד"כ אך מהר מאוד לא התמדתי. כך קרה גם עם אומנויות לחימה מסוג BJJ. כעת חזרתי למרכז.. וברור שפעילות גופנית עם תזונה מתאימה יכולה לסייע בשיפור מדדי הגוף ואיכות שינה. נשאלות מספר שאלות : 1. כיצד מאתרים פעילות גופנית שמתאימה לי באופן אישי? מהן הפעילויות שכדאי/רצוי להתנסות בהן? 2. כיצד נותנים מענה לבעיה העיקריתכרגע- מוטיבציה? 3.בעיר מגוריי יש מכון כושר שנותן אימון אישי אחת לשבועיים , האם יש להבטחה זו כיסוי? ואם כן, האם זה יענה על הצורך שלי? [בהנחה שבשבועיים האלו אתאמן]. 4. האם ניתן לקחת מאמן אישי לתקופה קצרה... ...או אחת לשבוע כדי להשיג את המטרה הראשונה וההכרחית כעת- בירור צרכים ומוטיבציה לעיסוק בפעילות גופנית ועיסוק בה לצורך התמדה- התועלות המשניות למשקל, מסת השריר, ביטחון עצמי והיתר הן תופעות לוואי ולא העיקר כעת... אולי בהמשך יהפכו למטרה בפני עצמה... מקווה שכעת הייתי ברור

הר ניר29

New member
תשובה

1. לאתר םעילות גופנית שמתאימה לך... אתה צריך לנסות להגדיר לך מה אתה אוהב, מה מושך אותך, ולהתנסות. מציע לך לא להצטמצם על פעילות אחת. 2. לבעיה המוטיבציונית, אני מציע לך לנסות לראות כמעט באופן מוחשי, מהי המטרה שלך, לדמיין אותה, לצייר אותה, להגדיר אותה במילים על הדף, לנסח בצורת פעולה מהן השלבים להשיג אתה מטרה. לפעמים כאשר הדרך יותר ברורה ומוחשית, המטרה אינה מעורפלת כל כך, הסיטואציה שהיא "קרובה" נותנת לנו מוטיבציה. 3.אימוני כושר אחת לשבועיים, תדירות האימון נמוכה מידי, אם אתה יכול להתאמן לבד בין אימון בהדרכה או לא, רק אתה יודע את התשובה. 4. ניתן לקחת מאמן אישי לתקופה קצובה בכדי להניע תהליך, אין זה ערבות ליכולת שלך להתמיד בהמשך. בהצלחה

למעלה