איך מוציאים אותו מהבית בבוקר? הצילו

איך מוציאים אותו מהבית בבוקר? הצילו

יואב קם כל בוקר בסביבות שבע וחצי, מתוק, רך, נעים וחמים. בד"כ הוא מתעורר בחיוך ולמרות שלפעמים קשה להוציא אותו מהמיטה (במיוחד בחורף הבא עלינו לטובה, אבל בזה אני מזדהה איתו) - זה בסדר, והוא רץ בחדווה לצחצח שיניים ולהחליף בגדים. הבעיה היא ביציאה מהבית - איכשהוא, בין סידור לסידור (להכניס את החלב למקרר, לאוורר את השמיכה) הוא נתפס באחד הצעצועים שלו, מתחיל לשחק ומסרב להפרד ממנו. לפעמים אני מרשה לו לקחת את הצעצוע איתו לאוטו (ואז מתחילה סצינה כשהוא רוצה לקחת אותו לגן ואני מסרבת - בעיקר כי ראיתי איזו מהומה זה גורם בגן ואיך הצעצוע חוזר משם - מרוט וחבול) ולפעמים אני מנסה לחסום את זה עוד בבית. לפעמים הוא סתם רוצה עוד זמן בבית (ולא שהוא לא אוהב את הגן - מרגע שהדלת נסגרת כמעט תמיד הכל טוב ויפה) ולפעמים הוא סתם עושה לי דווקא (גיל שנתיים מתקרב או לא?...). מה עושים? איך מתחילים את הבוקר בכייף (ולא, אני לא מסוגלת לקום מוקדם יותר.. השכמה מוקדמת עושה ממני מפלצת אמיתית) ויוצאים רגועים?

ניריתי

New member
חוויה מאד מוכרת - כמעט יומיומית ../images/Emo4.gif

אז הפתרון שלי כדי לא לריב בבוקר כן להרשות לו לקחת את הצעצוע לגן תוך כדי הבטחה שבגן -הצעצוע נכנס לתיק ומחכה שם עד שהולכים הביתה. וד"א אני מקנא בך על שעת הקימה - אצלנו הוא משקים אותנו בשש או בשש וחצי אז בד"כ יש גם זמן להכל

אין מה לקנא...

זו פשוט ההשכמה האחרונה בשרשרת של השכמות שעשויות להתחיל באחת ולהמשך עד חמש... בגלל זה (בין היתר) אני לא מסוגלת לקום מוקדם יותר

שישיר

New member
מכירות את העוגיות בצורת חיות? ../images/Emo8.gif

אז זה תחליף אחלה לצעצוע של הבוקר... שמים בשקים 3-4 עוגיות כאלה, כל יום בצורת חיה אחרת..ועד שמגיעים לגן כבר אין שום חיה

אולי תנסי לקחת אתכם את הצעצוע

ובזמן שמסדרים בבוקר את הדברים בגן, להציע ליואב לשים את הצעצוע בתיק או לתת אותו לאמא שתשמור עליו כל היום ותביא אותו לקחת אותו מהגן. אצלנו הבעיה היא יותר מורכבת כששחר מחליטה שהיא צריכה לראות קלטת בבוקר, ולא תמיד מסכימה לכבות כשצריך לצאת.

הרבה פעמים במקום להלחם עם הודיה

אני לוקחת את הצעצוע שהיא החליטה לקחת אתנו לגן.. הרבה פעמים היא זונחת אותו כבר באוטו
ואם היא מתעקשת לקחת אותו גם לגן.. אז כבר בכניסה היא זונחת אותו ורצה לשחק בגן ואני לוקחת אותו חזרה איתי

אלה_ה

New member
מוכר.. ואני מגלה בי יצירתיות שלא

ידעתי שהיא קיימת. למזלי בעלי בד"כ לוקח אותו. אבל בימים שאני לוקחת אני מתחילה לספר לו על הילדים שמחכים לו, בעיקר אהובתו (יש אחת שהוא מטורף עליה). וגם בוחרים צעצוע לקחת. ויום אחד כשכל זה לא עזר אמרתי לו שאמא נוסעת לגן לשחק עם אהובתו ואז הוא מייד קפץ-גם אני, גם אני.. לגבי צעצוע-הוא לוקח משהו קטן כמו אוטו, משרוקית.. אני לא מסכימה למשהו גדול. ומייד אחרי שלב הקליטה המטפלות שמות את הצעצוע בתיק שלו עד סוף היום. לא נרשמו נזקים.

עוד רעיון...

...גם שחר לפעמים מתעקשת לקחת איתה צעצוע / בובה / ספר לגן. בעלי הוא זה שלוקח אותה. כשהם מגיעים לגן הוא לוקח אותה למיטה ושהם היא משכיבה את הבובה / צעצוע / ספר "לישון" במיטה שלה.

שרון_25

New member
רעיון נוסף

גם אצלנו תקופה מאוד ארוכה היציאות מהבית היו מתישות ומעיפות, אבל לא תמיד לפעמים הכל הלך חלק יום אחד שכזה אמרתי לפשוש שלי, "לא רבנו היום וזה היה לי מאוד כיף" והוא הסכים איתי. למחרת שיתף פעולה ובאוטו בדרך לגן שאל אותי: אמא נכון לא רבנו היום? ומאז במרבית המקרים הכל חלק. לגבי צעצועים הגננת ביקשה שלא להביא צעצועים כי הדבר גורם לריבים מיותרים ואם הוא מתעקש אזי שמים את הצעצוע בתא.

תודה על העצות

את עניין הצעצועים כנראה שלא נפתור בכזו קלות, כי הוא מסרב להפרד מהצעצוע (ובד"כ מדובר בדברים גדולים, בסגנון Mr Potato) גם ברכב, וחייבים להכנס איתו לגן. אבל אולי אוכל לפתות אותו בדברים אחרים (אתמול הוא העדיף את הבטטה הנ"ל על פני שוקו! שוקו!!!).

mamachika

New member
ורעיון נוסף

אצלנו בדר"כ היציאה מהבית חלקה, אבל כשיש בעיות אני מציעה לה לצאת החוצה ולראות מה שלום העננים/עצים/חתולים וכד´. זה עובד לא רע, זה רק מחייב כמובן שאני אהיה כבר עם התיק והכל מוכנה לזינוק אחרת עד שאני מתארגנת היא משנה את דעתה או הולכת למצוא איזה סיפור שחייבים לקרוא עכ-שיו.

מיה30

New member
מי משיג????? ../images/Emo13.gif

אצלנו היציאה מהבית נראית כמו תחרות בשדה קרב הגדול {5 וקצת} בד"כ מתמהמה {חולמני משהו} והקטן {1 ושמונה ח´} נינג´ה אמיתי חייב להיות ראשון בכל. אז אחרי שמסתיים קרב ה-הלבשה, הנעלה, צחצוח שיניים וביסקוויט סופסופ אנחנו יוצאים מהבית {בד"כ הם מתעוררים לבד בסביבות השעה 6:00} וזה הולך כך...מי יוצא מהבית ומגיע למדרגות ראשון... תמיד אבל תמיד זה עובד!!! ותמיד אני אחרונה
ובקשר לצעצועים ...נכון יש ימים שהם פתאום הם נזכרים שיש את הצעצוע ההוא, וממש ממש היום הוא צריך אותו גם בגן אז....{וכאן אני עוטה את הפרצוף הרציני} אני אומרת...ש...לא לוקחים צעצועים לגן, כמו שלא מביאים הביתה צעצועים של הגן ! ואם הוא ממש ממש מתעקש אז...מותר, אבל רק לאוטו. אז....בוקר טוב....
טוב נו...לילה טוב.....
מיה30

למעלה