לא צריכים את שני האמהות
הילד שלנו אזרח ישראלי... הוצאתי לו אזרחות ודרכון בארה"ב כשהוא היה בן 3 חודשים. אז עוד האם הפונדקאית הייתה רשומה בתעודת הלידה שלו כ"אמא" ולא טרחתי לחכות שתעודה הלידה תשונה ויסירו את שמה. לא איכפת לי שהיא רשומה כ"אמא" ברישומים הישראליים.
לא היו שום בעיות בשגרירות ישראל אז. הם רצו מכתב מה"אמא" שזה בסדר. היה לי מכתב נוטריוני. הם היו מרוצים עם זה.
במיקרה שלכן, אני מנחש שתעודת הלידה לא נושאת את "שם האב", אז לא צריך עוד אדם להיות נוכח.
כשחידשתי לילד שלנו את הדרכון, בארץ, במשרד הפנים, לפני כמה שנים, עלתה הסוגיה של "איפוא האמא", ואמרתי שהיא בחו"ל. אז הפקידה אמרה "בסדר" וחידשה את הדרכון.
בכלל, דרכון זה מסמך אישי של הילד שלא נושא את שמות ההורים.
הבעיה היחידה עם דרכונים, לדעתי, זה שהורה אחד יכול להוציא את הילד מהארץ עם הדרכון בניגוד לרצון של ההורה השני. זה קורה וקרה. ובנמל התעופה לא איכפת להם שהילד נוסע רק עם הורה אחד. למעשה גם לא איכפת להם שהילד נוסע עם מישהו שהוא לא ההורה שלו: הילד שלי חזר מהארץ עם אחותי.
נ.ב. דווקא האמריקאים די רגישים לנושא, וכשמגיעים לאמריקה עם ילד, אז מתחילים עם שאלות (אבל רק שאלות בלי צורך עם "הוכחות"): "של מי הילד?", "איפוא ההורה השני?" וכולי וכולי. לכן אני מצוייד עם תעודת לידה של הילד שמראה שהילד הוא רק שלי. ואני גם מחזיק בתעודת הלידה הישנה שמראה שהסטטוס שלו שונה.
לא יודע למה לא אומרים את זה, אבל מאוד חשוב שהעתק תעודת הלידה תמיד אצלך בארנק... להרבה מיקרים, החל מאישפוזים, רישום לקייטנות וכלה לנסיעות מחוץ לבית.
רענן