איך מוציאים מתנדב לפיקוח רפואי של מכבי?

• פותח הנושא NOY 4
  • פורסם בתאריך

NOY 4

New member
איך מוציאים מתנדב לפיקוח רפואי של מכבי?

הבת שלי התגייסה לצבא רגיל, היא הצהירה על הכל וקבלה פרופיל 64.
המצב רק החמיר לאחר הגיוס לצבא, היא ילדה אלרגית עם אסטמה קשה.
היא הספיקה להגיע כבר פעמיים לבית חולים והוחלט על ידי הצבא לשחרר אותה.
היא הפכה להיות מתנדבת. יחד עם זאת אנחנו היינו בטוחים שבמידה והיא הופכת להיות
מתנדבת היא תקבל את הטיפול הרפואי בקופה. בסופו של דבר נאמר לנו שבגלל שהפכה להיות
מתנדבת לאחר שהיא כבר התגייסה אז היא נשארת בטיפול הרפואי של הצבא.
בעקבות מצבה הוחלט על ידי רופאת ריאות שמטפלת בה בשנים האחרונות וגם על ידי מומחה לאלרגיה
שהיא חייבת לחזור לקבל טיפול בזריקות זולייר (טיפול שקבלה במשך שנתיים בעבר ועזר לה מאוד),
הטיפול הוא יקר והצבא עושה בעיות לאשר לה את הזריקות.
השאלה היא האם יש דרך להחזיר אותה לטיפול רפואי של קופת החולים הקודמת על מנת שתוכל לקבל
את הזריקות שהיא זקוקה להם ללא בעיות?
אודה לכם על תשובתכם.

eran544

New member
שתנסה לעבור כך שתשרת בתל השומר או הקריה

ביחידות שנמצאות באחד משתי המקומות הנ"ל (ועוד מספר מקומות במיקומים אחרים שהיחידות שלהן נחשבות "מסופחות" ליחידה שמיקומה באחד המיקומים הנ"ל, שאני ממש לא מכיר), החיילים מטופלים בקופ"ח אזרחית (לבחירתה של החיילת, מהארבע שקיימות) על חשבון הצבא.
לדעתי המעבר יכול בהחלט להקל עליה בכל הנושא של קבלת הטיפול אבל אני לא יודע לומר אם באמת לא יהיו בעיות לקבל את הטיפול שדיברת עליו תחת טיפולה בקופת חולים כאשר הצבא משלם עליה.
בנוסף, יש סיכוי שבסוף 2014 ייגמר ההסכם עם קופות החולים ויחזירו את החיילים לטיפול במרפאות צבאיות החל משנת 2015.
כמובן שאין לי מושג איך המעבר שלה יכול להשפיע עליה, ומה היא עושה וכו' אבל אין לי רעיון יותר טוב.
רק בריאות! :)

NOY 4

New member
היא משרתת במודיעין ומאוד מאוד מרוצה

אני לא מוצאת שום סיבה להוציא אותה משם.
השאלה אם כמתנדבת אני לא יכולה לפנות לאזשהו מקום כדי
שהיא תעבור לקבל שרות רפואי בחוץ?

Run for a Fall

New member
אהלן

על פי פקודות צה"ל, מוחזר שירות - כלומר חייל כמו בתך, שהתגייס כרגיל, קיבל פטור במהלך השירות וחזר לשירות כמתנדב - מטופל דרך רפואה צבאית.

זו הפקודה הקשיחה ולצערי לא ניתן לשנות את סוג הרפואה שמקבלת המתנדבת במקרה הזה.

לגבי ההצעה ליחידה עם רפואה אזרחית - הכיוון בצה"ל הוא שבזמן הקרוב מאוד הצבא יפסיק לגמרי את מתכונת הרפואה האזרחית ולכן נראה לי חסר טעם כבר בשלב זה.

גם אני טופלתי בזולייר בצבא, לקח בערך חודש עד שאושר (בירוקרטיה צבאית) אבל לאחר מכן לא הייתה בעיה, ולא צפויה להיות אם קיימת בידיכם חוות דעת מרופא מומחה שקובעת כי היא זקוקה לתרופה.

NOY 4

New member
היא חייבת את הטיפול הזה

יש לה מכתבים משני מומחים , מומחית ריאות מבית חולים ומומחה אלרגיה שהוא פרופסור.
מושכים אותה באף עם האישור.
יש לנו גם הוכחה שבעבר היא קבלה במשך שנתיים את הטיפול הזה והחיים שלה השתנו לבלי היכר.

Run for a Fall

New member
אז זה מצוין

רופא היחידה שלה צריך להעביר את חוות הדעת הרלוונטיות לגורמי מקרפ"ר שיאשרו את קבלת התרופה.

זה תהליך שידוע שלוקח זמן, כפי שאת כבר יודעת בצבא יש המון בירוקרטיה, וצריך לעבור אותה. כפי שאמרתי, לי התרופה אושרה לאחר חודש בערך, אולי קצת פחות.

למעלה