איך מורידים את גובה העמלות?

Selad1

New member
איך מורידים את גובה העמלות?

שלום, אני חדש בתחום, לאחרונה רכשתי תעודות סל, השלמתי עם קיומן של עמלות בית ההשקעות ועמלות הקניה והמכירה של הבנקים, ועתה נודע לי שיש גם עמלת "אחזקת ניירות" של הבנק. האם יש דרך לצמצם את גובה העמלות? האם ניתן לסחור במניות שלא דרך הבנק ובכך לחסוך עלויות? נניח שאבקש מהבנק להפחית עמלות, עד לאיזה מחיר הם יהיו מוכנים (עמלת אחזקה/קניה מכירה). תודה לכם

פייפן

New member
זה לא כל כך פשוט אבל אפשרי

הבסיס לעניין הוא, מה הקשרים שלך בסניף, ומה היקף הנכסים שלך בסניף. העמלה הרגילה היא 0.5% אחזקה לשנה, ו 0.7% עמלת קניה ומחירה. אני הצלחתי להוריד את הבנק ל 0.225% אחזקה ו 0.4% עמלת קניה ומחירה. אני מכיר אנשים שמשלמים גם פחות מזה ולכן אני עוד מתכוון להמשיך בלחץ בסניף. דע לך שפעולות באינטרנט הן בהנחה ניכרת ואפילו בחינם.

zvik2004

New member
אפשרי גם לא בבנק

בחברות הביטוח (כגון BETRADER) אתה יכול לפתוח חשבון ללא כל תשלום, לשלם עבור קנייה ומכירה 0.12% בלבד ! אם הבנק יזבל אותך בשטויות כגון שזה לא בטוח, אתה יכול להשיב שכאשר אתה קונה נייר ערך הוא נרשם על שמך בבורסה בלי קשר דרך איזה חבר בורסה עשית את זה. אשמח לעזור בפרטים נוספים. אגב, אין לי שום קשר לBETRADER חוץ מחשבון שפתחתי שם לפני שנה וחצי.

zvik2004

New member
הפרוצדורה

אתה יכול להתקשר ל BETRADER http://www.betrader.co.il/ והם יסבירו לך. אגב, היום כשאתה מעביר את התיק, בדרך כלל יחזירו לך את עמלות ההעברה (לא משנה אם אתה מעביר מBETRADER לבנק - ואז הבנק יחזיר, או מהבנק לBETRADER ואז BETRADER יחזיר) שוב, אני נותן כאן דוגמה של BETRADER אבל יש עוד כאלו בשוק. בהצלחה!

n o o k r i

New member
הפחתת עמלות בניירות ערך

1. תבדוק הצעות של בנקים אחרים. העברת התיק כרוכה בעמלה של 83 ש"ח ובתמורה התיק שלך עובר בשלומותו לבנק אחר, מבלי שתצטרך למכור את הניירות. 2. תדפיס את ההצעה הטובה ביותר שתשיג (בדרך כלל, כאשר תודיע לבנק חדש שאתה מעוניין לעבור אליו, תקבל הנחה לעומת הבנק שלך). 3. תתקשר לבנק או תיגש לסניף ותבקש הנחה (תפרט בדיוק באיזה סוג הנחה אתה מעוניין ותדאג לקבל אישור על שליחת בקשתך לטיפול). הפקידה תאמר לך בכל מקרה: "בדרך כלל בסכומים האלה, לא נהוג לתת הנחה" (אפילו אם יש לך חצי מיליון ש"ח ויותר. זה כדי לתת לך הרגשה כי אתה מטריח אותם לשווא ואין לך סיכוי כך שתתייאש. אבל זה מה שהם אומרים לכולם). 4. תמתין שבועיים שלושה. בתום התקופה, אם לא חזרו אליך ולא קיבלת את ההנחה, תתקשר לבנק כדי להודיע (חוזר: להודיע ולא לחזור על בקשתך) כי אתה עומד להעביר למחרת או תוך יומיים (נתון לשיקולך, אבל חשוב לנקוב ביום) את החשבון שלך לבנק אחר היות ולא קיבלת מענה. 5. אז תראה איך באים לקראתך. בהצלחה!

למעלה