איך מורידים שפריץ מהקיר?

• פותח הנושא dili
  • פורסם בתאריך

dili

New member
איך מורידים שפריץ מהקיר?

נכנסנו לדירה שקנינו (יד שניה) ואנחנו צובעים אותה בעצמינו. פינת האוכל יש שפריץ לבן, אחרי שהוצאנו מסמרים מהקירות חלק מהשפריץ (והצבע שתחתיו) פשוט התקלף, ניסינו לראות אם נוכל להוריד את הכל ובאמת הצלחנו להוריד מאותו קיר את השפריץ, בעזרת שפכטל (מקווה שאני משתמשת במושג הנכון). יש לנו שני קירות נוספים ואנו מתלבטים האם להוריד באותה צורה את השפריץ, אנחנו פשוט לא בטוחים שנצליח לקלף את כל השפריץ ואז אנחנו עלולים להשאר עם חצי קיר מקולף וחצי לא! בקיר שקילפנו הגענו כנראה לבטון, האם אחרי שיופו נוכל לצבוע ישר, או שיש צורך באיזה חומר אחר שרק לאחריו נעשה צבע? ושאלה אחרונה ועיצובית, חשבנו להשאיר את שני הקירות עם השפריץ ורק לצבוע ואת הקיר המקולף לצבוע בטכניקת ווש, המטרה שלנו היא בעצם לגרום לכך שלא יראה הבדל גדול בין הקיר החלק לקירות השפריץ, אני חייבת לציין שהקיר החלק הוא קיר צדדי בצורת הח´ שיוצרת את פינת האוכל... כל רעיונות או עיצות יתקבלו בברכה!

ושוב: להוריד את כל השפריץ!!!!

היי דילי אני ממליצה בחום להסיר את כל השפריץ מהקירות. השפריץ הפנימי עשוי בדרך כלל מ"טמבורטקס" חומר גמיש ולא ספג אשר נועד או להסתיר סדקים שחוזרים ומתהוים כל חורף או ששיך עדיין לתקופה בה היה "IN" לעשות נטיפים שונים בבית. הקיר המחוספס אוגר אבק וקשה לניקוי. כמעט כל צביעה תראה עליו רע כי אי אפשר להגיע לכל הנקודות. להסיר ציפוי כזה יש שתי דרכים. אחת כבר למדצם על בשרכם - עם שפכטל, והשניה בעזרת מין להביור ההורס את הצבע. (רק בעלי מקצוע, בבקשה) השיטה הראשונה הרסנית יותר לקיר ויש לבצע בו בדרך כלל תיקוני חורים וישור. השיטה השניה מהירה יותר ופוגעת רק בצבע. מה שאתם קוראים לו בטון, אשר התגלה מתחת לשפריץ הוא הטיח השחור המכסה את הבלוקים. יש לישר את הקיר ומומלץ להזמין טייח ולעשות שכבה של שליכט פנימי שזהו טיח לבן ועדין ומתאים להיות בסיס לצביעת פנים. בדומה לכך תצטרכו לטפל גם בשאר הקירות, תהיה מה שתהיה שיטת הקילוף! ווש עלול להראות רע על "טמבורטקס" כי זה חומר מאוד לא סופג. מה גם שטקסטורת השפריץ תגרום לכך שלא תצליחו לצבוע הכל... ושוב חוזרת: הסירו את השפריץ ויהי מה וכך תוכלו לצבוע כאוות נפשכם קירות חלקים ויפים. בהצלחה

dili

New member
תודה סיגל

את הווש לא תכננתי לעשות על הטמבורטקס (שכחתי שזו המילה!) על הטמבורטקס חשבתי לצבוע בצבע הבסיס של הווש שיעשה על הקיר השלישי והחלק שנשאר. התכוונו לעשות הכל לבד בגלל עלויות נמוכות, אז אולי נוותר על שירותי טיח בשלב הזה וננסה לעשות שליכט בעצמינו (זה אפשרי, לא?) בכל אופן תודה.

לא!! טייח זה מקצוע ואי אפשר להחליפו

אלא אם כן אתם יודעים לעשות טיח!!!! לא כל דבר בבניה אפשר לעשות "לבד". יש דברים שבהם אי ידיעת העבודה תפגום מאוד באיכות הביצוע והתוצאה הסופית. ריצוף לא מניחים לבד אלא אם יודעים את העבודה (תערובת הטיט, כמות להנחה, אופן הפילוס או להבדיל הכנת השיפוים לניקוז!!!) טיח לא עושים לבד אלא אם יודעים באמת את העבודה. את כמויות החומרים בצערובת עוד תוכלו אולי "לסחוט" ממישהו אבל אתם יודעים לעבוד עם סיד?????? (חלק מהתערובת) אתם יודעים איך להניח שכבה אחידה? לפלס את הקיר? לצערי יש גבול גם ליכולת לחסוך!!! אלא אם כן מוכנים שזה יבןא על חשבון האיכות. בעבר ניהלנו רבע דיון בנושא ואני דווקא דוגלת לבעשות בעצמך כל עבודת כפיים אפשרית בתחום הבניה, אבל יש גבול!!! וטיח עובר את הגבול! - לטובתכם. את עבודתי הראשונה בעיצוב פנים עשית כשעדיין הייתי סטודנטית. חבר קנה דירה ואני עיצבתי. שנינו היינו סטודנטים ועשינו כמעט את כל העבודה לבד. הרסנו קירות, פינינו פסולת, חצבנו, שייפנו וחתכנו עם דיסק. קראנו רק לשני בעלי מקצוע. רצף, להשלמות הריצוף אחרי ההריסות וטייח ליישור כל הקירות. לאחר מכן המשכנו במלאכת הכנת הקירות, צביעה, שיפוץ המטבח ואפילו נגרות. אל תחפפו. יש דברים שהם לא המקצוע שלכם וחבל שתהרסו!!! בהצלחה

chumca

New member
מילים כדורבנות

סיגל את כל כך צודקת, אין חכם כבעל ניסיון וניכר שיש לך הרבה... המשיכי ללמדנו.

BOLDER

New member
טיפול בטיח-"שפריץ"

דילי שלום מהיכרות שלי את חלק מהבתים באיזור חיפה הרי שהבית אמור להיות בנו"ש או ברמת הדר בכל אופן באיזורים הישנים של חיפה. יש אפשרות שהטיח הינו באמת טמבורטקס או שיישום הטמבורטקס על הקיר נעשה לאחר גירוד הטיח. ולכן אין שכבת הלבנה אשר נקראת ,שליכט´ בשפה המקצועית. אם הקיר התקלף לכם בקלות אז הרי שהסיכוי לטמבורטקס גדול כפי שציינה עמיתתי סיגל אולם במידה ונוצרו חורים רבים הרי שיש סיכוי שהקיר הינו עם טיח מעשה ידי טיח. זה היה מקובל בחיפה בזמנו. כמו כן חלק מהבתים בחיפה בנויים מיציקת ביטון הנקראת דבש (DEBESH ) ולכן אם השפריץ הינו טיח או היה כזה הרי שעשו אותו ישירות על הקיר היצוק. לעיניננו את יכולה למרוח לבד חומר הנקרא דבק שפכטל ולאחר מריחה עם כלי הנקרא מאלץ חלק אותו ניתן להשיג בכל חנות חומרי בניין למרוח שכבה של כ- 1/2 ס"מ ולאחר ייבוש מלא ללטש עם נייר זכוכית מס´ 1 . העבודה אינה קשה. בכל מקרה יש לקלף את הקיר לחלוטין מכל שארית טיח או טמבורטקס. לאחר ההחלקה ניתן לצבוע כרצונך בהצלחה קובי.

קובי, ומה הסיכוי שהקיר יצא יפה?????

היי קובי מניסיוני, ואני חוזרת ומתעקשת, טיח וישור קירון הן עבודות למיקצוענים!!! אני, הנחשבת אמונה על עבודה בכלי עבודה שונים, עדיין אינני מקצועיצת מספיק כדי ליישר קיר שלם. למרות שיחסית לאנשים הממוצעים יש לי יכולת שליטה לא רעה במאלג´ (לא ככה כותבים? - הטייח אף פעם לא כותב...) אם מישהו בכ"ז נכנס להרפתקאה הוא צריך להיות מודע לחוסר ניסיונו והסיכון הכרוך בכך. אלא אם כן.... כדי להסוות חוסר ניסיון , אפשר מראש ובכוונה ליצור קיר מחוספס וגס ואז אין צורך בהקפדה יתרה ואף יכול לצאת מאוד חינני!!! ויקבל ווש בהצלחה מרובה!!! בכל מקרה לזכור שהמשטח הראשוני הוא מוצר צמנטי ויש להרטיבו לפני הוספת מוצר צמנטי אחר עליו. אני דווקא הייתי מכינה תערובת טיח כמו לחוץ רק עם צמנט לבן וטיט חול ועובדת עם מאלג´ ואחר כך עם הידיים ליצירת הטקסטורה הגסה... הגוון הסוםי הוא של חול בהיר , אבל אפשר גם לצבוע. יש להשקות את הקירות במשך שבוע מתום 12 שעות מהנחת הטיח! בהצלחה

BOLDER

New member
עבודת יישור סיגל?

כן זה ניתן מדובר בפינה ולכן זה אפשרי כל שצריך זה מאלץ´ (ככה כותבים) וקצת סבלנות זה עובד אם יש יד נשית עדינה זה עוד יותר טוב כי היא יותר מדויקת (תשאלי את אישתי ענת איך נראה הקיר אחרי שהיא ניסתה פעם ראשונה) הפעם הראשונה לוקחת קצת זמן. ניתן לקנות שליכט מוכן או טיח פנים ושליכט מוכן של כרמית כך שלא יהיה ל מבצע צורך להתעסק בכמויות נכונות ודברים כאלה. זה קצת יותר יקר אבל האיכות מתאימה בהצלחה קובי נ.ב. ענת עשתה זאת כי אני עסוק והיא נטלה יוזמה כי נמאס לה לחכות לי- הסנדלר הולך יחף לפעמים...

אתנה33

New member
שפריץ......

השיטה היעילה ביותר להורדת השפריץ הינה שריפה בעזרת ברנר. מפנים את החדר מדליקים את הלהבה בברנר ופשוט עוברים על הקיר עם השפריץ והוא מתקלף ללא כול מאמץ וגרוד היסטרי בעזרת שפכטל. יש לקנות חומרים כימים המסירים את השפריץ אבל מניסיוני אין כמו השיטה הישנה של השריפה גם מהר וגם זול והכול בתנאי שיודעים לעבוד עם ברנר !!! לאחר הקילוף אתם מגיעים לטיח השחור אם הקבלן עשה עבודה טובה בזמן הבניה לא תתקלו בבעיות שיוף קליל בעזרת נייר לטש מריחה של שליכט יבוש מלא שיוף בנייר לטש גס ניקוי מהאבק ושיוף נוסף בנייר לטש עדיין ולצבוע. שיטת העבודה העצמית מתאימה רק לאלו שיש להם באמת ידיים טובות אם לא עדיף לפנות לבעל מקצוע. לא חייבים טייח מקצועי ששוחט במחיר שני סינים יעשו לכם את העבודה באיכות טובה במהירות וגם ינקו אחריהם את הבלאגן באזור המרכז הממצוע לסיני הוא 25 ש"ח לשעה. תתחדשו על הדירה

BOLDER

New member
סיפור ומוסר השכל

אתנה חבל אולי הפעם האחרונה שנעזרת בסינים ניגמרה בטוב אבל ידוע לי על מקרים בהם הרומני ( במקרה המוכר לי) נפגע ולפני שגירשו אותו מהארץ הוא תבע את המעסיק כלומר את זה ששילם לו על החאלטורה בטענה שהיה עובד שלו. הוא זכה! והמשפחה שילמה 25000 ש"ח פיצויים. אז בפעם הבאה קחי קבלן שמשלם מס הכנסה ביטוח לאומי ומוכן לקחת על עצמו את התביעה כי עבור כל הביטוחים האפשרים ללקוח יש לשלם או לשלם... בהצלחה קובי

למעלה