איך מזהים אלרגיה לתמ"ל

איך מזהים אלרגיה לתמ"ל

שלום רב - אני מניקה את בתי הנקה מלאה כבר 7.5 חודשים. היא קיבלה 3 פעמים סימילק בחייה - פעמיים בבה"ח ופעם אחת בבית כשהייתה בת שבוע - אז היא הקיאה את הכל בקשת לאחר מספר שעות. היא גם סבלה מעט מריפלוקס שלא התבטא בפליטות אלא עד גיל 8 שבועות קרו מספר מקרים בהם היא "נעלה" את ראותיה ע"מ לא להכנס למצב של אספרציה, זה נראה כמו השתנקויות למספר שניות (מאד מלחיץ...).כמו כן היא הקיאה בקשת כמה פעמים ממתן מוצקים ונראה לי שהקיבה שלה רגישה לדברים "כבדים". חוץ מזה היא בריאה, מפותחת מאד ושוקלת כבר 8 קילו (נולדה 3.5). ולשאלתי - אם אני רוצה לתת לה בפעם הראשונה תמ"ל על בסיס חלב פרה לאילו סימנים עלי לצפות אם היא אלרגית - האם לשוגמא הקאה הוא סימן? או שיכול להיות מצב של הקאה כי תמ"ל הוא משהו חדש ולאו דוקא אלרגיה. ובנוסף אחרי כמה שעות ממתן תמ"ל אני יכולה להיות רגועה שאין תופעות לואי ואין רגישות. בתודה מראש.

fonzi49

New member
הי אמא שירה

אלרגיה לחלב יכולה להתבטא בכמה דרכים, בדרך כלל בין חצי שעה לכמה שעות אחרי האכילה. זה יכול להתבטא בשילשול, הקאות, כאבי בטן, פריחה מסביב לפה (כתוצאה ממגע עם החלב) או פריחה על העור.... אם היא מקיאה מעוד סוגים של אוכל שנתת לה כמו מוצקים ולא רק מהפורמולה, קרוב לוודאי שאין זו רגישות לחלב אלא פשוט רגישות כללית כזו... מכיוון שאין היא רגילה לשום דבר אחר חוץ מחלב אם, תתחילי באופן הדרגתי, תני לה רק 40 סמ"ק פורמולה והשאר הנקה, תראי איך היא מגיבה ותעלי את הכמויות בהתאם.

מסכים לכל מילה

ואולי אפילו לנסות כמות קטנה מ 40 סמק ואולי לתת טיפונת של דניאלה וכו הכל בהדרגה וסבלנות ההרגשה שלי- שהכל יעבור שקט הפעם בהצלחה

למעלה