איך מזהים דבש מזוייף?

איך מזהים דבש מזוייף?

חברים יקרים,
אין דבוראי שלא גאה בדבש שלו (של הדבורים שלו) וכמעט נעלב אישית ששואלים אותו אם הדבש שלו טהור ואמיתי או מזוייף.
את הדיון הראשון אני רוצה להקדיש לאחת השאלות שאני שומע הכי הרבה: "איך אני יכול לזהות דבש מזוייף?"
לי יש את הדעה שלי ואת התשובה שאני נוהג לענות ובמהלך השנים שמעתי כל מיני תשובות, הייתי שמח לשמוע מה אתם אומרים?
האם אדם מהישוב ללא ציוד מעבדה יכול לזהות אם דבש הוא טהור או לא?
אם כן איך?

דבוראי זה לא כוורן?

הבנתי שהחליפו את שם המקצוע כי הוא נשמע כמו קברן - מה שנשמע קצת מקברי.
השאלה היא אם זה לא הזמן לשנות לחברה קדישא את שם אנשיה לגופתאים..

באופן אישי אני אהבתי את השם כוורן

אכן החליפו את שם המקצוע לדבוראי בגלל הקירבה בצליל בין כוורן לקברן.
אני טוען שהיו צריכים להחליף לקברנם. אם השם שלהם הוא זה שעושה את הקונוטציה השלילית שיחליפו להם
אנחנו הכוורנים התנהגנו יפה . . .
מה השלב הבא, ישנו את השם רפתן לפרהיי?

ולולן יכול להיות תרנגולאי - למה לא?...

אבל כל המילים האלו עדיין בתחום הסביר. שים לב לכל המילים המגוחכות שממציאים לנו כאן אנשים מטעם עצמם: אהיב, יביל, זכיר, להאהיב (במקום לחבב או לגרום לאהוב), תספוקת במקום אספקה (זה הצבא אשם...). שלא לדבר על מילות הועד ללשון עברית: במקום לשכלל לשדרג, כולם פה נהיו פתאום מנופאים - למנף... להעצים, העצמה נשית...
ולענייני דבש ודבורים - חבר אמר לי שאפשר לראות קינים טבעיים של דבורי דבש - חלות דבש יפהפיות בכמה קומות (ראיתי צילום וזה נראה נהדר). האם אתה מכיר מקומות כאלה? אני מאוד מעוניין להסריט קן פעיל כזה לסרט הכללי שאני עושה על הטבע של ארץ ישראל.
ואסיים בבדיחה סמויה: האם כבר טעמת דבש מפרחי לוף?

חלות בר

צר לי לאכזב אתך אבל למיטב ידיעתי יהיה לך קשה מאוד עד בלתי אפשרי למצוא נחילים (משפחות דבורים) יציבים בבר.
ראשית כאשר יש נחיל לרוב קוראים לדבוראי קרוב והוא אוסף אותו בשמחה, במקרים מצערים יותר קוראים למדביר. . .
גם אם יש משפחה שבנתה כוורת פראית סביר להניח שהיא מצאה מקום מסתור טוב ולכן יקשה עליך למצוא אותה
אם אתה רוצה לראות את ההבדל בין בנייה פראית של חלות (שלי נראית תמיד כמו צילום של מוח) לבנייה חקלאית (אותן חלות שטוחות שכולם מכירים) צור קשר עם יגאל מדבורת התבור אם אני זוכר נכון יש לו כוורת עם בנייה פראית.
לגבי פרחי הלוף, למיטב זכרוני זהו לא פרח צופני

סחטיין על הזיכרון

אכן יש לנו כוורת שהיא חציה "חקלאית" חלות מלבניות וחלקה "פראית"
אני מצרף לכם תמונה

איזה יופי של חלה!

בסוף עוד אגיע אלך להסריט, אם תסכים כמובן.
לבועז - תודה על המידע. לא נותנים לטבע פה לנשום!
לגבי הלוף: באביב תרכן ותריח... אז תבין היטב את הבדיחה הסמויה...

Apikachu L

New member
בטח שכן! קלי קלות אפילו

השיטה היא לטעום - אם יש עקצוץ באזור הלוע, אמיתי.
זו שיטה ענתיקה שלמדתי מאבא (הוא הדבוראי אצלנו
)

מגניב שפתחתם פורום. הייתי מזמינה אליו את אבא שלי, אבל הכתיבה שלו בעברית לא משהו, והוא לא קורא כ"כ מהר.

למעלה