איך מזהים פטריות לא רעילות?

אביה*

New member
איך מזהים פטריות לא רעילות?

הלכתי לקטוף פטריות. איך אני מזהה האם הפטריות שקטפתי רעילות. והאם הפטריה שבתמונה היא אורנית?

vegan

New member
פטריות רעילות וארניה

אין דרך בדוקה לאבחנה בין פטריות רעילות לפטריות הראויות למאכל - פרט לזיהוי ודאי של מין הפטריה. קיים מגדיר פטריות - "פטריות הכובע בישראל" של נ. בנימיני (הספר שיש לי הוא מ 1975, אני מקווה שניתן עדיין להשיגו או מגדיר דומה). סימנים מזהים לגבי ארניה: גדלה מתחת לעצי אורן ירושלים, מופיעה לאחר הגשם - מהגשם הראשון ועד מרץ-אפריל. גדלה בודדה או בקבוצות של עד 7 פטריות. הכובע חום בהיר או חום אדמדם. הצד התחתון של הכובע ספוגי (לא דפים!) בצבע צהבהב. קוטר הכובע 4-14 ס"מ וגובה הרגל עד 7 ס"מ. הרגל מנוקדת נקודות אדמדמות. הכובע רירי או דביק במקצת, בעיקר בפטריה צעירה. אם יש בבית אמוניאק - טפטוף אמוניאק 10% על בשר הפטריה משנה את צבעו לורוד או סגול-אדמדם. הארניה נחשבת כטובה למאכל, אך יש אנשים הרגישים אליה ועלולים להרגיש בעיות עיכול, כאבי ראש קלים או סחרחורות. אם מרגישים תופעות דומות, עדיף להמנע מפטריה זו.

א.א.אפל

New member
ואגב אורניות

נפלא. יש צורך להוסיף? אגב, אגדה עירונית אומרת שבגלל העלייה הרוסית ואהדתה לפטריות קשה הרבה יותר למצוא אותן. עלילת דם? גזענות? או סתם תירוץ של אמא שלי כדי לא לצאת ולקטוף?

למעלה