איך מחברים חוטי חשמל בשקע+מפסק

GOOGOOLOO

Member
איך מחברים חוטי חשמל בשקע+מפסק

[המפסק למעלה ושקע למטה] כפי שבתמונה
חיברתי 2 חוטים לפי שקע ישן שנשבר אבל עדיין מנורות לא פועלות,
האם יש לחבר בין שני פינים כפי שיש בתמונה גם? או פעולה אחרת?

רשר

Well-known member
מנהל
איך מחברים חשמל: חושבים מה רוצים ומבקשים מהחשמלאי שיבצע כחוק

לכן כשאתה שואל ללא הסבר על מטרתך לא ניתן לענות והתוצאה תהיה דיון ארוך על מה אתה רוצה ותשובת החשמלאי תהיה איך להשיג את מטרתך בלי לחסל אף אחד מבני הבית

GOOGOOLOO

Member
הי קצת הסבר ,,,

אני בעצמי כבר החלפתי כמה שקעים שבורים [תוך ניתוק חשמל בדירה וזהירות רבה] בהצלחה
לא צריך בישביל כל דבר פשוט להביא איש מומחה שיקר מאד, אם יש מספיק קישרון והדרכה ברשת וביוטיוב במיוחד
מדובר בנקודה עם שקע ומפסק [ראו תמונה חדשה] שנישבר מבפנים מגילגול דייר קודם ואני רוצה להחליף, במצב הקיים בתמונה ראשונה כך היה מחובר שקע ורכשתי שקע מפסק דומה חדש ובאותה צורה חיברתי, בשקע יש זרם חשמל אבל המפסק לא מגיב - לכן שאלתי במכשיר מורכב זה איזה עוד חיבור פנימי צריך בין השני פינים הפנויים
תשובה שצריכה להיות מאד פשוטה למי שמבין עיניין במקום לפתח שיח פילוסופי

רשר

Well-known member
מנהל
פילוסופיה אינה יכולה להסביר את רצונך בלעדיך

אתה עד כה לא הצלחת להסביר מה אתה רוצה,
מעבר לכך בביתך עשה כרצונך - רק לפני שתמשיך להתעסק בחשמל שאל את שותפיך לבית כי אתה פוגע בבטחונם,

כאן לא תקבל מידע לבצע עבודת חשמל בעצמך בלי לימוד והסמכה - כך קובע החוק ואנחנו משתדלים לא לעבור עליו

ipv6

Member
למען הגילוי הנאות כדאי שתציין

שאתה חשמלאי ולחנך אנשים לקרוא לחשמלאי גם בשביל להחליף שקע ביתי, משתלם לך כלכלית מעבר לרצון לשמור על בטחונו..

רשר

Well-known member
מנהל
אני אכן חשמלאי אך לא עוסק בביקורי בית

לכן זה לא "משתלם לי",
פשוט אדם שואל ללא הסבר על רצונו ולכן לא יכול לקבל תשובה שתענה לרצונו,
מעבר לכך בצילום רואים בעיות מקצועיות שלא מקבלות תשובה בטיחותית לו ולבני ביתו לכן מומלץ לו להזמין חשמלאי,
חשמלאי = אדם שלמד ועמד בבחינה כתובה ומילולית מול צוות שאמור לבדוק את הידע שלו ולאשר לתת לו רשיון,
השואל = לא עבר כלום מזה אבל חושב שיש בידו את הידע מלידה יחד עם כשרון פילוסופי וכתיבה איכותית,

ipv6

Member
יש לו שקע עם מפסק

שהוא רוצה להחליף ולא ברור לו איך לחבר.
זאת השאלה שלו למיטב הבנתי.

רשר

Well-known member
מנהל
נראה שגם אתה לא מודע לאפשרויות הגלומות במוצר

לכן מסוכן לכוון אותו לביצוע שעלול להיות מסוכן
בכל מקרה זה לא יהיה כאן כי אלו החלטות שלנו שנובעות ממהות חוק החשמל

GOOGOOLOO

Member
המוצר יש לו אופי עבודה כפולה

מפסק ושקע במכשיר אחד,
חיבור המכשיר בחשמל הצליח, עובדה שפזמטר מראה על זרם חשמל בשקע, אבל המספק מנותק, לכן כל השאלה שלי שיתכן היה צריך חיבור בין המספק והשקע שהיה אמור להתבצע במפעל והצרכן חייב לעשות את חיבור המינורי בין שני הפינים, השאלה מתרכזת בקטע הזה "איך ובאיזה טכניקה וצורה לחבר את שקע למפסק ?" [מה שמצפים מהיצרן]
כמובן שאני לא מצפה מהפורם תשובה אחראית, בעידן האינטרנט מותר לשאול וללמוד, ולהזכיר למודאגים, יש כאלה שנולדו מברג ביד למרות שאין תעודה ומרשים לעצמם עבודות עצה בעצמך פשוטות וקטנות ברמות מקובלות - כמובן גם חייבים קריאה לאיש מיקצוע במקרים שצריך כמו מיקרה הזה בלי ספק,

רשר

Well-known member
מנהל
זו בדיוק הרמה שאינה מקובלת על החוק ולכן לא תענה כאן

אם הדיון האווילי הזה יגרר עוד פשוט אמחק אותו כי כבר מזמן אין לו ערך,

תיראה אם אתה לא מבין

דבר כזה פעוט . של מעגל חשמאלי לתאורה . ויכתבו לך חבר את X לY ותעשה נזק או פיצוץ. בחיבר לא נכון . עם עורך דין טוב תקבל פצויי כספי מהמסביר .
חוץ מיזה חוק החשמל . כותב אסור לעסוק בחשמל . מי שאין לו רשיון
ביוטיוב בטח יש הסבר .
יש חנות לדברי חשמל בשכונה שלנו . אנשים קונים מישם חלקים. שואלים את המוכר . איך לחבר הוא עונה אני מבין בניקיון בית . אמר לי יחברו הפוך . יתבעו אותי על ההסבר לא נכון
שבת שלום ומבורך

GOOGOOLOO

Member
אני שואל במה שונה

הרכבת שקע/מפסק הזה עם התקנת שקע רגיל? איזה עוד חיבורים בתוך השקע צריך לעשות? הכל ברמה תיאורטית והסבר על מוצר הזה, זה הכל

ברמה העקרונית

אתה צריך לספק פזה למנורה באמצעות המפסק . איך עושים את זה תחשוב לבד . כי התמונה מטושטשת. תחזיק את המצלמה יותר רחוק מהאובקייט . מעבר לזה מה שכתבתי אין מה להוסיף .בהצלחה

קודם למד לצלם

שזה יותר פשוט . מחשמל שמסוכן .
התמונה מטושטשת . ולא מבינים כלום מה אתה רוצה בעצם

למעלה