איך מחושבים ימי החופשה שלי? אנא עזרתכן!!

פיונה20

New member
איך מחושבים ימי החופשה שלי? אנא עזרתכן!!

שלום לכולם,
אני עו"ס משפחה בלשכת רווחה. עובדת 75% משרה במשך 5 ימים בשבוע.
במקרה נתקלתי ביומן העובדים הסוציאליים שם כתוב בפירוש שימי חופשה נקבעים לפי מספר ימי עבודה בשבוע ולא לפי אחוז משרה כך שמי שעובד בחלקיות משרה אבל עובד 5 ימים בשבוע מגיע לו את מכסת ימי החופשה המלאה! שזה אומר 22 יום בשנה. ואילו אני מקבלת 17 יום בשנה.
פניתי עם זה למחלקת השכר בעיריה והם אומרים שזה לא נכון. פניתי לנציגת האיגוד אצלנו והיא גם אמרה לי שזה מחושב לפי אחוזי משרה, אז איך זה יכול להיות שכתוב שחור על גבי לבן בדיוק הפוך?? אגב משיטוט באינטרנט מצאתי גם מסמך שכתב אריה אהרון מהאיגוד וגם שם הוא כתב בפירוש שמי שעובד 5 ימים מגיע לו לקבל 22 יום ולא לפי אחוזי משרה.
אשמח להכוונה ממי שמבין...

אמאלי

New member
מציעה לך לפנות לאיגוד

מנסיון, ישמחו לענות לך ולבדוק את הנושא

פיונה20

New member
פניתי לאיגוד והם נתנו לי תשובה לא הגיוניתבכלל

מישהי יודעת איך אפשר להגיע ליו"ר האיגוד?

shanhen

New member
17 זה 75% של 22

נדמה לי שכולם צודקים.

מי שעובדת 5 ימים בשבוע בהיקף של 75% משרה, כל יום עבודה נחשב ל-6 שעות עבודה.
השאלה היא לפי איזו צורת חישוב מחשבים את ימי החופשה אצלכם.
אם למשל לא היית שבוע בעבודה - כמה ימי חופש מנכים לך?
לפי צורת חישוב אחת מגיעים לך 22 ימים בשנה (כשכל יום הוא בן 6 שעות), כלומר ינכו לך 5 ימי חופשה מתוך ה-22 (כ-22% מימי החופשה)..
לפי צורת חישוב אחרת מגיעים לך 17 ימים בשנה, ולכן על 5 ימי חופשה ינכו לך 30 שעות (5X6) שזה רק 3.75 ימים מתוך ה-17 (כ-22% מימי החופשה).

בקיצור, זה אותו דבר. רק תשימי לב שיהיו עקביים בחישובים שלהם.

החיים מסובכים אבל העיקר שתהני בחופשה שלך...

ספטימה

New member
קצת סדר בבלאגן:

אפשר להסתכל על זה בכמה אופנים. בעיקרון, ימי החופשה מחושבים לפי שעות חופשה ולא לפי ימים, אבל בתלוש את תראי את זה כימים.

מגיעים לך 22 ימי חופש לפי ימי העבודה *שלך*. בגלל שאת עובדת 5 ימים על 75% משרה, כל יום שלך הוא יותר קצר מיום עבודה בפועל במשרה מלאה.
את יכולה להסתכל על זה גם שמגיעים לך 17 ימי חופש כשכל יום חופש הוא יום עבודה מלא במשרה מלאה.

כדי להפשיט את העניין, תסתכלי על זה ככה: אדם שעובד חצי משרה, כמה ימי חופש יש לו?
אפשר לומר שיש לו 22 ימי עבודה שלו, *או* 11 ימים של יום עבודה מלא.
לא ייתכן לומר שמגיעים לו 11 ימים לפי ימי עבודה שלו.

לסיכומו של עניין, בתלוש מספר ימי החופשה מבטא את ימי החופשה אילו היית עובדת משרה מלאה/ימי עבודה מלאים. בפועל מגיעים לך 22 ימי עבודה שלך (קצרים) שהם שווי ערך ל17 ימי עבודה מלאים.

matmid1

New member
פיונה20 את צודקת - זכאות ל- 22 ימים

לפחות מעיון ב'דע זכויותיך' של העובדים הסוציאליים מצוין בפירוש שמספר ימי החופשה נקבע על פי מספר ימי העבודה בשבוע (לא לפי היקף משרה).
לפיכך, אם את עובדת 5 ימים, את זכאית למכסה מלאה של ימי חופשה (22).
מספר ימי המחלה תלוי בהיקף המשרה (30 ימים להיקף משרה מלא. לפיכך, 22.5 ימים להיקף משרה 75%).

למעלה