איך מחזיקים מעמד

• פותח הנושא EcoT
  • פורסם בתאריך

EcoT

New member
איך מחזיקים מעמד

אני מניחה שאני כותבת כאן מוקדם מידי כי עוד לא חוויתי את האובדן. אני בהריון רביעי, שני בנים בבית בינהם הריון שהפסיק לבד בשבוע 9. תהליך האבל על ההריון ההוא היה קצת יחסית. למרות תחושת ההחמצה של מה יכול היה לראות ראיתי בזה תהליך טבעי שבסך הכל מונע כאב לב גדול יותר בהמשך.
הפעם זה לא ככה, הפעם אני בשבוע 20. הפעם קיבלתי טלפון שיש ממצא משמעותי בצ'יפ הגנטי שעשיתי יש חוסר בגן וההשלכות יכולות להיות חמורות כולל פיגור שכלי. הפעם זה יעוץ גנטי דחוף ביום שני הקרוב. עכשיו אני יודעת שזה עוד לא אומר הסוף, אבל יש לי קצת ידע והבנה כללית בנושא וזה עוד יותר גרוע כי תהליך האבל כבר התחיל. מאז אתמול אני לא מפסיקה לבכות, לא ישנתי בלילה וכל רגע שיש לי לבד עולות המחשבות על מה יקרה. אני לא מסוגלת להסתכל על הגוף שלי, לא רוצה לראות את ההריון וכל פעם שהעוברית בועטת אני מתחילה לבכות שוב. אני מרגישה שאני מתחילה לנתק את עצמי מההריון הזה כדי להקל עלי כי קשה לי כל כך קשה לי להרגיש שהיא שם בידיעה שיש סיכוי לא קטן שבקרוב היא לא תהיה

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על ההתפתחויות הקשות

כל מה שתיארת- בכי בלתי פוסק, קושי לישון, המחשבות הבלתי פוסקות, חוסר יכולת להסתכל על הגוף, חוסר יכולת לסבול את הבעיטות- הכל מאוד נורמאלי בהתחשב בנסיבות הקשות.
לא כתבת לנו מה היו הממצאים של הבדיקה. היכן תעשי את היעוץ הגנטי? האם את הבדיקה עשית בשל תוצאות בעייתיות של בדיקות אחרות?

כתבת שכל רגע שאת לבד - עולות המחשבות על מה שיקרה. מציעה בינתיים שתעטפי עצמך בסביבה תומכת, ותהיי כמה שפחות לבד פיזית.

שולחת חיבוקי כוחות, כי אין ברירה, ומחזיקים מעמד, למרות הקושי והעצב הגדולים. יש הרבה דרכי התמודדות. לכל אחת משאבי כוחות שונים, וצריך לגלות אותם (לפעמים בעזרת תהליך טיפולי).

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
ליווי ותמיכה בנשים לאחר אובדן הריון.
09-774902
8

EcoT

New member
תודה על התמיכה

אני עוטפת את עצמי באנשים ודואגת לא להיות לבד. לקחתי יום חופש בראשון כי זה מצריך נסיעה לבד של 6 שעות ואני לא מסוגלת לזה נפשית. המשפחה רחוקה אבל החברים תומכים בצורה נהדרת.
הלכתי על הצ'יפ בגלל גיל שלי ושל הבנזוג כל שאר המדדים היו מצויינים למרות הגיל.
לא נמצאה תסמונת דאון אבל נמצא חסר ב tbx6 לפי הרופא מדובר בחסר משמעותי עם השלכות אפשריות קשות.
הייעוץ ביום שני בתקווה בקפלן איפה שעשיתי את הצ'יפ והם רוצים לעשות צ'יפ לי ולבנזוג. ואם לא אז במכבי השלום אצל וינקלר וקבעתי גם לשוחט. זה לא חד וחלק כמו דאון אז זה מצריך תהליך בירור ארוך יותר.

מחזיקים מכוח האינרציה

יש לי בליל של מחשבות לגבי מה שאת עוברת כרגע, השתדלתי לנסח אותן בצורה מסודרת יחסית.

1. חשוב לברר ולהבין מראש מה הצפי לתוצאות הצ'יפ ההורי והאם לעכב את ההחלטה בנוגע לעתיד ההריון עד להגעת התוצאות. הסיבה שאני חושבת שזה קריטי היא שבמידה ומחליטים להפסיק את ההריון, כרגע את בשלב שבו עדיין אפשרי לקבוע תור לגרידה מאוחרת. אם מחכים שבוע וחצי לתוצאות ואז עוד ייעוץ ואז ועדה, ייתכן שתעברי את חלון ההזדמנויות לגרידה מאוחרת והמשמעות היא לידה שקטה יזומה.
2. בעיניי זה לגמרי הגיוני להתחיל את הפרידה והאבל עכשיו, להגדיר את כל ההריון כמוטל בספק ולהיות הכי פסימית שאפשר. בהריון האחרון שלי הייתי במצב כזה מהרגע שעשיתי בדיקה ביתית ועד לגרידה בשבוע 13. אני מעדיפה להיות פסימית ולהיות מופתעת לטובה מאשר להיות אופטימית וליפול ממרומי התקווה.
3. לא כתבת בני כמה הילדים והאם הם יודעים על ההריון. כרגע איו טעם לעדכן אותם במה שקורה, אבל יכול להיות שיש מקום לשתף גורמים רלוונטיים במסגרות שלהם שמשהו קורה בבית (אפשר ממש בכלליות ואפשר להיכנס יותר לעומק עם הפרטים). גם אם בסוף הכל יהיה בסדר, את הטלטלה שאתם עוברים כרגע לא ניתן להסתיר מהילדים באופן מוחלט, ויכול להיות שהם יגיבו לכך בבית או במסגרות וכדאי שהצוות במסגרת יהיה מוכן להכיל שינויים בהתנהגות.
אם הילדים רואים שאת עצובה, אפשר בהתאם לגילם להסביר שאת עצובה כרגע בגלל משהו שלא קשור אליהם, ושהם מאוד משמחים אותך. אפשר להוסיף שאת לא תישארי עצובה לתמיד.
4. האם ידוע לך מיקום המקטע החסר ומה גודלו? המיקום אמור לכלול את האות q או האות p והגודל אמור להיות מספר ואחריו ככל הנראה KB.
5. כשאני קיבלתי את הבשורה על המקטע החסר, הייתי בשבוע 20+3. למחרת עברתי ועדה ויום אחרי הועדה התאשפזתי והתחלתי את הלידה השקטה שלי. מכירה את המצוקה האדירה שעולה ומתגברת בכל פעם שאת מרגישה את התנועות, מכירה את המחשבות שבאות כשהכל שקט.

לא אבטיח לך שיהיה בסדר, כי אין לי דרך לדעת שבאמת יהיה בסדר.
מאחלת לך שמה שלא יהיה, תקבלו את מלוא המידע בהקדם על מנת שתוכלו לבחור ולהחליט על ההמשך.

EcoT

New member
תודה רבה על התשובות

ביום שני אדע את רוב התשובות לגבי החסר בצורה מדוייקת וגם לגבי לוחות זמנים. זה כל כך מתסכל לקבל כאלו חדשות לפני סופ"ש בלי שנותנים לך מידע שלם.
אני מחזיקה אצבעות שאולי עדיין הכל יהיה בסדר ואם לא שאוכל לעבור גרידה על פני לידה שקטה.
הגדול בן 7.5 יודע, הבנזוג סיפר לו הקטן עוד לא. דווקא הבנתי מחברה עובדת סוציאלית שבעצמה עברה ארוע מטלטל שזה נכון לספר בכל גיל וזה עוזר.
בשבוע 20+3 עברת כבר לידה שקטה ולא גרידה? אני כבר בשבוע 20+4 וביעוץ אני אהיה 20+6.
ואצל שוחט 22.
אם נחליט על הפסקה אני אפעיל על קשר שאני יכול למצוא כדי לעבור את הועדה מהר

שירהד1

Member
מנהל
כמה דברים:

1. גרידה מאוחרת אפשר לעשות עד שבוע 23, ולכן אני חושבת שאפילו לא תצטרכי להפעיל קשרים, בגלל שהשבוע שבו תקבלי את ההחלטה הוא קריטי מבחינת לוחות הזמנים, ואז מהר מהר מכניסים את האישה לועדה...

2. בוודאי שצריך לעבור את כל הייעוצים כעת, אך צריך לקחת בחשבון שאם אמרו לך את מה שאמרו לך לגבי המקטע החסר וההשלכות שלו, הכיוון הוא לא כיוון טוב.

3. לגבי הילדים- זה לא נכון לספר בכל גיל. ממש לא. עדיף לא לערב את הילדים במצב המורכב, אלא אם כן הם ידעו מראש על ההריון, ואז אין ברירה, וצריך לומר להם משהו, וגם- תלוי מה אומרים, תלוי מתי אומרים.

תמשיכי לעדכן אותנו גם לאחר הפגישה שתהיה לכם ביום שני.

שירה דוד
09-7749028

EcoT

New member
הילדים כבר יודעים על ההריון

לכן בכל מצב נצטרך לספר. הם מאוד מחכים לאחותם התינוקת. גם הקטן מבין שמשהו קורה. העצב שלי בסופ"ש הזה השפיע על כולם.

שירהד1

Member
מנהל
התייחסות לנושא הילדים-

1. עד שלא מתקבלת החלטה כלשהי- אל תדברו עם הילדים על הנושא.
2. אם וכאשר תתקבל החלטה להפסיק את ההריון- אפשר לומר להם שקרה משהו עצוב, העוברית לא התפתחה טוב, ולכן לא תהיה תינוקת.
לא לומר מלים כמו "עוברית חולה", כי זה עלול להכניס להם פחדים וחרדות ממצבים של חולי שלהם או של מישהו מבני המשפחה.
3. השתדלי למעט בבכי כאשר את לידם.
4. מותר להם לראות שאת עצובה. הדגישי שזה לא קשור אליהם, ושגם מבוגרים לפעמים עצובים, ושהם עושים אותך שמחה ושאת אוהבת אותם מאוד.
5. חשוב מאוד ליידע את מסגרות החינוך (גננת/מורה) לגבי המצב המורכב, כדי שתשמנה לב לשינויים התנהגותיים או רגשיים. לבקש מהגננת/המורה לא ליזום שיחה על הנושא עם הילדים, אבל כן לשים לב אם יש שינויים כלשהם בהתנהגותם או במצב רוחם, ולדווח לכם בהתאם.

שירה דוד
09-7749028

מחזיקה לך אצבעות

ביום שבו קיבלנו את התוצאות התקשרתי לאסף הרופא, הם אמרו לי שאצטרך לחכות שבועיים עד לגרידה ואני לא הייתי מסוגלת לחכות כל כך הרבה זמן, לכן בחרתי בלידה שקטה.
האשפוז היה ב-20+5 ובפועל ילדתי בשבוע 21+0.

בהתאם למידע שתקבלי ביום שני ואם עדיין תשקלו את האפשרות של הפסקת ההריון, ממליצה לקבוע תור לועדה עוד לפני הפגישה עם שוחט.
גם אם תעברי ועדה, זה לא מחייב אותך לבצע הפלה.
גם אם יש לך תור לגרידה, זה לא מחייב אותך לבצע הפלה, זה פשוט יקצר לך את הזמנים בין הפגישה עם שוחט לבין התור לגרידה למקרה שכן תחליטו להפסיק את ההריון.

השלב היחיד שאינו הפיך זה השלב של הזריקה להפסקת הדופק (אני לא עברתי את זה. לא יודעת אם בגלל השבוע שבו הייתי או בגלל נהלי ביה"ח בו עברתי את ההפלה).

קטונתי מלייעץ לגבי ההסברים לילדייך, אבל אם הגדול יודע, בעיניי זה ממש קריטי ליידע גם את המחנכת שלו ואולי אף לדבר עם היועצת של ביה"ס.

הלוואי שכל התרחישים הרעים לא יתממשו.

EcoT

New member
תודה זה בהחלט רעיון טוב

בהתאם למה שיגידו לנו ביום שני אני אתאם תור לוועדה. לצערי משיחה עם גניקולוגית בכירה באסף הרופא הבנתי שבגלל שגיל ההריון באולטרסאונד גדול בעשרה ימים מזה שלפי הוסת ככל הנראה שאם נגיע לזה אז כבר מדובר בלידה שקטה כי הולכים לפי האולטרסאונד שזה אומר שעכשיו אני שבוע 22.

EcoT

New member
רציתי להגיד לכולכן תודה על התמיכה

זה מאוד עוזר.
היום טיילנו כל היום בחוץ במדבר עם חברים זה נתן לי המון כוחות לצאת מהמשבר הנוכחי. אני מניחה שהבא מעבר לפינה תלוי במה שיגידו לנו.

אנאעי

New member
אין לי הרבה תובנות

הייתי במצב דומה לפני שבועיים. אצלי היה בשלב הרבה יותר מוקדם ולכן לא עמדתי לפני אפשרות של לידה שקטה (אבל עברתי אחת כזאת בהריון אחר)

ניסיתי לכתוב לך ומחקתי כמה פעמים, מרגישה שכל מה שאגיד רק יוריד אותך כרגע ולא יחזק....

אז שולחת חיזוק וחיבוק וקצת מהכוחות שעוד נשארו לי.....

אם תרצי בפרטי את מוזמנת לפנות אלי....

אורית

שירהד1

Member
מנהל
אהבתי את הרגישות שבחשיבה שלך...

את לא מוכרת לי. אם תהיי מעוניינת לפתוח שרשור חדש ולספר את סיפורך- את מוזמנת. ואם לא- אז לא. רק מה שמתאים לך.

שירה.

שירה דוד
09-7749028

אנאעי

New member
פעם הייתי פה המון, בניק אחר

אותך זוכרת מעולה :)
אפתח שרשור, פשוט בעבודה

EcoT

New member
תודה רבה על התמיכה בזמן שכל כך קשה

איך את מרגישה?
תודה שאת תומכת בי כשהאובדן שלך עוד כל כך אקח את מקסימה

אין לי מילים

רק חיבוק. מבינה לליבך כל כך וככה בדיוק הרגשתי לפני שלושה חודשים.
בזמן של אי וודאות כל כך איומה לא באמת אפשר להתמודד. אפשר רק לחדול ולחכות לפיזור העננים.

EcoT

New member
ברח לי

מה שלומך? האם היית צריכה לעבור בסוף הפסקת הריון או שהיו חדשות טובות? החוסר ודאות הזה כל כך מטורף!

אני אענה לך אבל זה סיפור ממש אחר אז אל תסיקי חלילה עליך

אצלי מצאו באולטרסאונד מומים קשים. שבהתחלה לא ידעו להגיד סופית שהם מחייבים הפסקת הריון.
בתוך מספר ימים ועוד כמה בדיקות היה ברור שהתינוקת פגועה מאוד ועברתי הפסקת הריון בשבוע 16.
החוסר ודאות קשה מנשוא וגם היום אני חושבת על הבת שלי שלא תוולד בחופש בגדול....

למעלה