איך מחזיקים ערים

28שירה

New member
איך מחזיקים ערים

אני עובדת משרה מלאה, מגדלת בונבון , ילד טוב ומדהים במקביל לומדת, כרגע נמצאת בשיא תקופת הבחינות לא זוכרת את הפעם האחרונה שישנתי כמו בן אדם עייפה.... כ"כ עייפה שלא נרדמת, מתוך ה 5 שעות שינה שמוקצבות לי מתעוררת כל שעה בערך ועכשיו אני שואלת ברצינות איך מחזיקים ערים? קפה שחור כבר לא עובד ואם אני אלך לישון בלילות אני פשוט לא יעבור את הבחינות בבקשה כל עצה עניינית תתקבל בברכה

היי שירה מה המצב?../images/Emo24.gif

לגבי שאלתך תלוי למשל מתי מסתיימת שעת העבודה שלך? האם את גם בשישי עובדת ? אולי תבקשי ממשהו קרוב אלייך שיבוא וישמור קצת על הבונבון שלך כך תוכלי ללכת לנוח קצת שלא תרדמי בזמן תקופת הבחינות מקווה שהכל בסדר אצלך חוץ מהעומס הלימודי

מניסיון לא רחוק שלי -אל תלמדי לילה לפני המבחן

ערב לפני המבחן תקדישי לעצמך - לכי לבית קפה , צאי לטייל עם הילד , עשי הכל חוץ מללמוד , תסמכי יותר על עצמך שכן תעברי את המבחנים ובאמת אומרת לך מהניסיון שלי . לגבי הילד - העזרי במשפחה או מטפלת אולי אפילו באמא של חבר מהגן/בית ספר , את תתפלאי כמה אנשים מוכנים לעזור ולבוא לקראת ברגע שמדברים . לפניי השינה - ספר טוב יעשה את העבודה . שיהיה לך
בבחינות .

כל הכבוד על הכל קודם כל

קשה לעשות הכל כשיש בן זוג אז על אחת כמה וכמה כשלבד. תנסי לנוח חצי שעה מיד אחרי העבודה - פשוט לשכב במיטה בלי לעשות כלום. הילד יכול לשחק לידך על הרצפה (אם צריך השגחה צמודה) ו/או אם הוא קצת גדול אז לשים לו תכנית טלויזיה. אני שמה את הקטנה שלי לידי במיטה, נותנת לה ספרים ןצעצועים ועוצמת עיניים לחצי שעה. אנ ערה אבל פשוט נחה. הילדה עסוקה בענייניה ונהנית מזה שאני לידה. אחרי המנוחה אני מקדישה לה שעה נוספת של משחקים רק אני והיא. אח"כ ארוחת ערב, שמקלחת ושינה. בשעה 19:30 בערך אני כבר פנויה לענייניי. אפשר ללמוד 3-4 שעות ולישון כמושצריך.

שלום לך יקירה אני אומנם רק מתחילה ללמוד אבל,,

כשלמדתי לימודים של מזכירה בכירה/רפואית לימודים מאד אינטינסיביים,,,אז היה לי את ניתאי כשהיה בן 3 ,,אין דברכזה לא לישון בלילות את תפלי מהרגליים, המוח והראש לא יכלים לתפקרד ללא מנוחה,ייתכן שאת בלחץ מהמבחנים ואז לא נרדמת כבר או לחילופין עייפה כל כך שלא יכולה להרדם, לא הבנתי את האמירה של "להשאר ערה בלילה??,,ולא ללמוד ברגע האחרון ולא לילה לפני,,בבוקר לשנן את החומר בדרך וכאלה, אני הצלחתי לזכור דרך קריאת החומר וכתיבתו, אני עם ADHD ולמדתי מקצוע מדהים והיום בלית בריריה עושה הסבת מקצוע לחינוך לגיל הרך,לימודים ארוכים, אם לא תשני בלילות תהי עיפה בוקר ולא תוכלי ללמוד,,ולטפל בנך כשתגיעי,,לא מאמינה בזה, בערב כשבנך הולך לישון תתפני ללמידה בצורה רגועה,,הגוף בלחץ ולכן את מגיבה כפי שאת מגיבה,

28שירה

New member
היי מיוחדת

אני ישנה אבל מעט וגם לא שינה רצופה אני מתעוררת 3 פעמים מתוך ה5 שעות שאני ישנה אני מתחילה ללמוד רק אחרי שהבן שלי הולך לישון רק שאני כבר בחוסר ריכוז מוחלט אני הולכת לישון מאוחר ואני לא יכולה ללמוד בשעות היום שכן אני עובדת משרה מלאה עקרונית אני מסכימה עם הדברים שאת אומרת בפועל קשה ליישם

למעלה