איך מחזירים אהבה שדעכה עם השנים?

אייבורי

New member
שאלה מצויינת

&nbsp
אני חושב שמתחילים מהתחלה
מתחילים בלנהל שיחות עם הבן זוג
מוצאים תחומי עניין אישים ומשתפים את הבן זוג
מחזירים את הבן זוג להיות חבר שלך.
&nbsp

feralcat

New member
כאשר תדעי איך להחזיר שושנה שקמלה

לשושנה מרהיבה...
החיים הם פשוטים מאוד להבנה. זה שאנחנו לא אוהבים ולא רוצים לקבל את המציאות, נו, מה לעשות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
על שושנים שקמלו

שושנה שקמלה אמנם אי אפשר להשיב לחיים, כמו שאדם שמת לפני שבועיים גם כן אי אפשר.
&nbsp
אבל לפני המוות יש כל מיני שלבים, החל מסימני מחלה ראשונים, מחלה רגילה, מחלה קשה, וגסיסה.
&nbsp
ובכל השלבים הללו שלפני המוות אפשר עוד להתערב ולהציל. כידוע: מה שמוקדם יותר, טוב יותר.
&nbsp
כשמישהו אומר "האהבה מתה", לא בטוח שהוא עצמו מבין באיזה שלב האהבה שלו נמצאת. לפעמים אנשים חווים את "מות האהבה" כבר בישורת הראשונה של היציאה מההתאהבות. לפעמים הם חווים את זה אחרי כמה אכזבות, כשמתעורר בהם כעס על השני, והם אומרים לעצמם: אם אני כל כך כועס, כנראה שהאהבה מתה.
&nbsp
וזה ממש לא תמיד נכון.
&nbsp
יתר על כן, לעניות דעתי, כשמישהו שואל "איך מחזירים אהבה" - היא כנראה עוד לא מתה..
כשהאהבה מתה ממש, שני הצדדים יודעים את זה ולרוב נוהגים באדישות. רגשות כמו כעס או כאב הם דווקא סימני חיים - לקשר במצב מחלה כזה או אחר.

זה נכון, רק שלא תמיד שני הצדדים נמצאים באותו שלב....

אני קראתי את השאלה דווקא כאילו נשאלה על ידי מי שרוצה להחזיר איכשהו את האהבה של הצד השני.......

מה שבטוח זה שאין ספק שהצד השני של האהבה הוא לא שנאה אלא אדישות.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא באותו שלב - נכון. אבל בדרך כלל כן יש סימטריה.

מה ההבדל בין "אותו שלב" לסימטריה?
סימטריה היא דמיון כלשהו שאיננו זהות.

למשל, אחד מיואש מהקשר וויתר והאחר "נלחם" בצורה כפייתית.
אלו מקומות שונים, אפילו מנוגדים, אבל שני צדדים של אותו מטבע. כלומר, סוג של סימטריה. שניהם לא מרוצים באופן קיצוני מהקשר, רק האסטרטגיה של כל אחד להתמודד עם התסכול היא שונה והפוכה. לכן זו סימטריה.

מה שהופך את היסמטריה ליותר ממשחק מלים זה שלפעמים יש התערבות טיפולית אחת, שעונה בבת אחת לשני הצדדים של הסימטריה. כלומר, כדי למצוא את ההתערבות הנכונה, המקרבת, צריך קודם להבין מה המשותף לשני הצדדים שנמצאים במקומות מאוד שונים לכאורה. ומנסיוני תמיד יש סימטריה!

זו אחת הסיבות לזה שאני אומר שלא יכול להיות קשר שטוב לצד אחד ורע לשני. אם זה טוב, זה טוב לשניהם, ואם זה רע, זה רע לשניהם.

זו דעתי....

אני מתקשה להסכים עם זה....

לא תמיד יש סימטריה. וקורה לא מעט שאנשים פשוט נמצאים במקומות שונים.
אפילו נקודת הרפרנס, הזוגיות, לפעמים חדלה להתקיים עבור אחד, בעוד שעבור השני היא ציר מרכזי.....

תחפשי ספרים בנושא. יש הרבה ספרים בספריה שמדברים

על הנושא. שבי וקראי - אם יש לך זמן אז את כולם אן את אלא שנראים לך מתאימים למצב. אם זה באמת חשוב לך. כי אין פטנט אחד שעובד לכולם ואת צריכה לקחת מכל ספר את הרעיונות שמתאימים לך ולמצבך וללמוד לא רק להחזיר אלא גם לשמר.
&nbsp

שלום

אני מבין שכוונתך להחזיר קשר עם אדם מסוים אהוב ולאו דווקא את הרגש עצמו בכללי, האם צדקתי? אפשר לפתח קשר לאט ובהדרגה, להתחיל מידידות ולקרב אותה לחברות. ככל שהקשרים נבנים יותר לאט, הם עשויים להיות יציבים יותר רגשית.
&nbsp
&nbsp

למעלה