איך מחזירים את האמון?

kepler24

New member
איך מחזירים את האמון?

חוויתי לא מזמן פרידה שהנסיבות שלה היו טראומטיות עבורי. עדיין קשה לי לקבל שהיתי כל כך עיוור ותמים להרבה דברים שקרו ובעיקר בדברים שגילתי לאחר הפרידה שעושים את זה רק יותר כואב. אני כנראה בחור טוב מדי ואולי גם קצת נאיבי לפעמים ואיבדתי באיזשהו מקום את האמון בלשתף רגשות עם בת זוג. התחלתי זוגיות חדשה עם בחורה שנותנת לי כל מה שהיה חסר לי וכל מה שתמיד ייחלתי לעצמי ומאוד טוב לנו ביחד אך יחד עם זאת עדיין קשה לי לתת את הלב, קשה לי להפתח לגמרי כמו פעם. אני מתגעגע לתמימות שהיתה לי, הייתי אדם שמאושר תמיד ועכשיו נשארתי עם שריטה.
איך מתגברים על זה?

למרבה הצער אי אפשר לחזור אחורה,

ובמובן מסויים גם טוב שכך.
אתה צריך לחיות עם המיקס החדש שנוצר בך - שריטה אחת יותר, פחות תמימות, יותר זהירות, ידע וניסיון.
מאחר והפרידה הייתה לא מזמן והכל עוד טרי, טבעי שאתה עדיין במצב יותר חזק של הגנה עצמית ואי שיתוף רגשות שיכול להביא אותך למצב פגיע. לגמרי טבעי ובסדר.

החברה החדשה שלך יכולה ליצור לך חוויה מתקנת, אבל זה עניין של זמן.
אז את הלב במלואו אתה לא נותן כרגע, אבל כשתבטח יותר בבת הזוג והיא תיתן לך סיבות להרגיש יותר ויותר נוח ובטוח - ואני מקווה בשבילך שזה יהיה מתווה הזוגיות - אתה תרגיש שהיכולת והרצון להפתח חוזרים אליך. אם זה היה לך, אני מאמינה שיהיה גם בעתיד.

זה לא יהיה כמו שהיה, אבל כמו שאמרתי - אי אפשר לחזור אחורה ללוח החלק שהיינו פעם... :)

מאוד מבינה אותך

תנסה להשאיר את העבר-בעבר ולהפנים שמדובר בזוגיות חדשה.
תקח את כל מה שלמדת בזוגיות הקודמת ותיישם בזוגיות החדשה אבל אל תתן לעצמך להשוות כל הזמן בין הבחורות.
&nbsp
מנסיוני, לאט לאט הבטחון העצמי והבטחון באחרים חוזר וכל קירות הבטחון שבנינו-מתחילים להתפרק.
&nbsp
&nbsp

יש הרבה אפשרויות אבל בד"כ רק שתיים ממש מול העיניים שלנו

אפשרי: להעמיד אותה במבחנים עד שאתה תתרצה ותפתח אליה כמו בעבר/ תבטח בה/ טוטאלית/תרגיש אדם חדש.

או: להחליט למרות הקושי והשריטה הכואבת, אתה נותן צ'אנס חדש ושני לה ובעיקר לעצמך. לנסות להתנהג ולתת אמון אהבה וגם לדעת לקבל בכל הכח, עד שהנוכחית תוכיח אחרת (לא ראויה לאהבתך / גם לא בדיוק כמו שהיא מציגה את עצמה/ נפגעת).

מה חשוב יותר? לדעת שזאת מישהי אחרת, לא לחפש את הקודמת במעשים ובמילים של הנוכחית. לא לפחד לצעוד ביחדאיתה במישור מחשש ובחיפוש מתמיד אחר בורות שלא קיימים חוץ מבצלקות אצלך בפנים.

להוקיר תודה לבחורה שנותנת לך את מה שמרגיש לך חסר בכל מקרה, וגם לחיים שנתנו לך כעבור זמן קצר הזדמנות לתקן את
הטראומה, אם תמצא את הכוחות והאומץ בעצמך.

A לוןA

New member
לכל אחד יש שריטות

ולך יש עכשיו דפיקה קלה בטמבון. לפעמים, עם הזמן שעובר, מערכות יחסים חדשות ותומכות וכו' לבצע תיקון לטמבון, לפעמים נשארת הדפיקה הזו, אבל הזמן קצת "מיישר" אותה ולפעמים פשוט שוכחים שהיא שם מרוב שמתרגלים אליה.
מה שחשוב הוא לא להשקיע את כל הזמן בלהסתכל רק על הדפיקה הזו ולקונן על איך היא הרסה את האוטו. סה"כ, גם השריטות שלך הן חלק ממה שאתה, חלק ממי שכולנו.
&nbsp
כל מערכת יחסים, בטח כאלו שהסתיימו, נותנת לנו אפשרות ללמוד ולהתפתח. שב עם עצמך, ממקום אמיתי ונטול כעסים עליה (כי היא לא האישיו פה והיא לא רלוונטית) נסה להבין איפה טעית ואיפה היית בסדר, קח מסקנות- חיוביות ושליליות- ליישום בהמשך, ותרפה.
עם הזמן, ובמערכת יחסים הנכונה, החומות יפלו שוב ואתה תוכל לבטוח שוב.
&nbsp
לחזור להיות מה שהיית- לא תוכל. לצמוח ולהתפתח למרות הכאב, ולהרוויח שיעור בחיים- זה רק בידיים שלך.
&nbsp
בהצלחה.

theitay123

New member
המלצה שלי

היי,
אני חושב שכדאי לעשות משהו רומנטי ביחד ובכך להחזיר ולייצב את הקשר.
אם אין לך רעיון,
אני ממליץ על רכיבת סוסים רומנטית.
בהצלחה!

למעלה