איך מחליטים החלטה?

איך מחליטים החלטה?

אני נמצאת בצומת דרכים מרכזית בחיי. האם יש טכניקות טובות לקבלת החלטה? מישהו חשב על זה פעם ורשם חוקים או משהו?? אשמח לכל עצה.

hilabarak

New member
הייתי הולך על שאלת האיזון

מה יאזן את כל הגורמים הכי טוב. כל החלטה כמעט נובעת מההבדל, בין משהו שאתה רוצה ומתאווה אליו ויפר את האיזון, לבין שמירה על האיזון הקיים. נניח שלאדם יש רצון עז לחיות בחו"ל מספר שנים כדי לחוות. עכשיו הרצון כבר גועש בתוכו והוא חוכך האם לעלות על מטוס ופשוט לנחות שם וזהו. והוא צריך להחליט, האם להרע את איכות החיים שלו היום תמורת מימוש החלום (נניח שהוא בחור בן 28 עם חיים מסודרים ונוחים, אבל ללא מגבלות של משפחה). בעיני ההחלטה היא "האם יאזן אותי ללמוד לרסן את הרצון העז עד שאוכלי לממש את הנסיעה בצורה נורמלית (לנסות למצוא מקומות עבודה בהם יש הזדמנות נסיעה לחו"ל) או שמא דווקא ההרפתקה הזו על כל מכאוביה וההתנסות שבה תאזן סוף סוף את הרצון המפעם בי שנים". מה יחזיר אותי לאיזון, זה או זה ?. כי הרי החלטה נובעת מהעובדה שאתה במקום לא מאוזן. אם תציעי לי במקום אישתי או הבנות שלי אלף תחליפים, בכלל אני לא אבין מה את רוצה. אבל אם תציעי לי מין חד פעמי מטורף עם דוגמנית על אז יש לי התלבטות. כי בכל לזוגיות יש משהו לא מאוזן מבחינת מין. אין ספק שכל גבר נורמלי ישמח לשכב עם דוגמנית על, כל עוד ידע שזה לא פוגע בשום אופן במערכת היחסים. ואז אני צריך לשאול עצמי האם הרצון למין עם הדוגמנית עולה על הפגיעה באיזון. במקרה שלי הייתי עונה בבירור שהייתי מסרב (זה לא משנה את העובדה שיש משהו לא מאוזן שם, פשוט הפרת האיזון באלמנטים אחרים לא שווה את מימוש הרצון הטבעי הספציפי הזה). מישהו אחר, שאולי יחסיו עם אישתו פחות טובים היה חייב להיענות להצעה כדי לשמור על האיזון שלו. רק כך היה יכול לשמור על יחסים עם אישתו. כי הוא לא מספיק אוהב אותה כדי לרסן את הרצון ולכן הוא חייב לממש את הרצון. אןם תחפשי איזון שלך אישי, זה ייתן עוד מימד של חשיבה.

מה???

מה זה אומר? איזון... באמת... אולי פשוט תשכבי על הגב, זה גם מאוזן... איך מחליטים החלטה? הולכים על מה שרוצים (ש ר ו צ י ם!!!) באומץ, ומקבלים את התוצאות בברכה. לעיתים, ידיים צריכות להתלכלך...

hilabarak

New member
אל נא בחרונך, אין סתירה בין הטענות

שלנו. אחד מתאזן דרך עשייה אימפולסיבית שמגשימה רצונות. השני מתאזן דרך תכנון מסודר ומובנה שמוביל להגשמת רצונות. אינך יכול לטעון שההיי טק קיים רק בסטרט אפ. הוא קיים גם בחברות ממוסדות ומובנות. לזה יש מקום ולזה יש מקום. אחד מתאזן דרך חיי מתח ועשייה אין סופית, השני מתאזן דרך בנייה איטית וחקירה.

hilabarak

New member
תוספת קטנה "לשכב על הגב"

ולא לעשות כלום - זה אולי מאוזן, אבל לא מביא לאיזון. החיים הם תנועה, לכן אי אפשר לא לעשות כלום, כי זה יוצר חוסר איזון. התנועה המאזנת יכולה להיות לשני כיוונים : 1. להתגבר ולמתן את הרצון (כמו בעל שנורא רוצה לבגוד ועדיף שילמד למתן עצמו) 2. לבצע ולהתנסות. בעיני התגברות ומיתון רצונות, היא בהחלט פעולה, ואיננה שונה ממהעשייה עצמה. לעיתים צריך לעשות ולעיתים צריך להתגבר. רק האדם עצמו יודע מתי זה נכון ומתי זה נכון. לאף אדם מבחוץ, אין יכולת להבין מה יגרום לשני לאזן את התנועה הפנימית שלו. אפשר רק לעזור בחשיבה.

ברור לך שאני לא נגד הרעיון,

מה שאני כן נגדו זה שימוש במילים חסרות משמעות כדי להביע את אותו הרעיון... שלא תחשוב שלא עולה לי המילה הזו לעיתים גם כן בשיחות, אבל גם אז אני מתעצבן (יוצא מאיזון...) לדעתך שינה היא פעולה? אם כן, אני חושב שהדבר מוביל לכך שבעצם זה בלתי אפשרי "לא לעשות כלום" ושולל את האפשרות לצאת מאיזון בשל כך... קישקושים מסוג זה הם הסיבה ללמה אני לא אוהב שימוש במילים כאלו שמשמעותן היא רחוקה מלהיות מוגדרת ושמושאלות מתחומים אחרים לגמריי... אגב, כאשר הצעתי לה לשכב על הגב, לא התכוונתי שלא תעשה כלום...

hilabarak

New member
לא בדיוק הבנתי, האם אתה טוען

שאין צורך לאזן רצונות ? כמה פעמים בחיי, כעסתי על מעביד זה או אחר בגין בעיות בעבודה (תגמול או מיקצועי). וחשבתי שהגיע הזמן לעזוב ודווקא חברים מאוד טובים נתנו לי זווית נוספת שהראתה שלא בהכרח צדקתי. דווקא היו פעמים שרציתי לעזוב והם תהו מדוע רק עכשיו אני מתעורר ורואה את מה שהם ראו קודם. רצון זה דבר טוב ונחמד, אבל לעיתים צריך לאזן אותו פשוט על ידי מבט בוגר. ולפעמים צריך להגשים אותו (או במילים אחרות לאזן אותו על ידי עשייה מתאימה). עכשיו אולי בלי סיסמאות נגד סיסמאות. מה בדיוק הבעייה עם הטיעון. אינך חושב שלאנשים יש לעיתים רצון לא בוגר ולא רציני לדברים שלא יועילו אלא רק יזיקו ? אני חושב שזה דבר יום יומי ושכיח. הרצח ברחובות על שטויות בא משם. אותו אדם רוצה לספק כרגע את הרצון לפגוע בזולת, אז הוא שולף סכין ועושה זאת.

דווקא רק עכשיו

הצלחתי להבין יותר למה אתה מתכוון

למה לא?

המתינות היא בהחלט מידה נעלה ביותר, מידה אשר גורמת להנאה "בלתי אמצעית" למחזיק בה. מיתון הרצון "מעדן" את הנפש, את האדם כולו, מועיל לו לחיים טובים, ומועיל לחברה. אבל זה עדיין בגדר "מיתון", הרצון עצמו - זה אתה. והרצון הוא הכל, לא משנה אם תחלק אותו לטוב או רע. למכיר או מוכר. אני או אתה. ההתגלמות של הרצון בסוביקט המכיר היא הממשות. הממשות מתנהלת לפי חוקי היחסות והסיבתיות. הרצון לעומת זאת הוא נצחי ולא משתנה, ולא חלים עליו שום חוקים, אלא הם מתגלמים ממנו. ככה זה קורה. לעיתים הממשות בגלל הסיבתיות, נתפסת כ"רעה" בעיני הסובייקט, וזה נתפש בעינינו כמצב רע. לי רע כרגע. לי לא טוב. את זה (הדימוי) אני לא רוצה. ואז מתרחקים מהדבר. ככה כל הטבע פועל. מהציפורים בחורף, עד לעצים שצומחים לכיוון השמש. למה זה קורה? הרי אמרנו שהסיבתיות לא חלה על הרצון...

למעלה