איך מחנכים ילד להיות אמריקאי?

irisgh

New member
איך מחנכים ילד להיות אמריקאי?

"ואני רואה מקרוב איך התרבות הפלסטיקית, הנחמדות כלפי חוץ, השטחיות, מוטבעים בילדים כבר בגיל צעיר" - ציטוט מהשרשור הקודם. איך מטביעים את זה? ואיך מחנכים את הילדים להיות כל כך שקטים ומנומסים? לשבת בשקט במסעדות? כשהגענו, זוג ישראלים הפנה את תשומת ליבינו: שמתם לב שכלבים אמריקאים לא נובחים, וילדים אמריקאים לא בוכים? אז איך זה? ולמה שלי, למרות שהוא כבר שנה פה, והולך ל pre school אמריקאי, הוא קולני פרוע דרשני וחוצפן בדיוק כמו ישראלים? איך זה שהוא לא מושפע מה outside voice לעומת inside voice ? אני אמנם מכירה גם ילדים ישראלים שיושבים בשקט במסעדות, טוב, סליחה על הסטראוטיפיות, אבל יותר ילדות ישראליות, אבל לאמריקאים זה בא כ"כ טבעי..
 
יולדות אמריקאיות לא צורחות

הן עושות הי הו וזה מניסיון בלוויות אמריקאיות לא בוכים הכל אצור וסגור בפנים לא יודעת איך עושים את זה אבל אני מתעבת את זה איכס
 

SupermanZW

Well-known member
רק סבלנות

שנה זה ממש מעט זמן, וילדים קטנים מעתיקים ביתר קלות דפוסים שליליים מאשר דפוסים חיוביים, לבנך היו (אני מניח) 4 שנים לקלוט דפוסי התנהגות ישראלים (קולני פרוע וחוצפן) ורק שנה לקלוט דפוסי התנהגות אמריקאים, כלומר יתרון בולט לדפוסים ישראלים, אז אני משוכנע שאת מחנכת את ילדך היטב אבל תני גם לזמן לעשות את שלו ולילד לקלוט את הפידבק שגוררת ההתנהגות שלו ולהסתגל להתנהגותם של ילדים אחרים, משום שבני אדם הם יצורים חברתיים אנשים נעשים דומים לחבריהם (מכאן המשפט "אמור לי מי הם חבריך ואומר לך מי אתה), אז תני לזמן לעשות את שלו ובנך יהפוך להיות אמריקאי בקצב שלו.
 

irisgh

New member
בקושי שנתיים

את יומולדת השנתיים הוא כבר חגג פה. כך שלא היה לו המון זמן לקלוט. אני מניחה שחלק בא מהבית, וחלק מהגנים
, אבל אני חושבת שהחינוך שלהם הרבה יותר נוקשה. רק שאם אני רוצה לאמץ אפילו מעט ממנו, או לפחות לדעת מה האופציות, כנראה שאין לי מושג איך, כי לא גדלתי על זה.
 
איריס, בואי אני אספר לך משהו

אתמול נסעתי ברכבת לסן פרנסיסקו יחד עם עוד שתי חברות ישראליות - כל אחת מאתנו עם הילדים שלה (סה"כ שבעה ילדים, בגילאים 7-12). עלינו לרכבת, והילדים דברו ביניהם בטון סביר בהחלט. באיזה שהוא שלב ניגש אלינו בחור צעיר - אולי בן עשרים, בטענה שהילדים מפריעים לכל היושבים בקרון. לא ממש הסכמנו אתו, אבל בכל זאת הערנו לילדים. בתחנה הבאה עלו שתי אמהות אמריקאיות לבנות עם חמישה ילדים בלונדיניים בגילאים 3-8 בערך, ומה אני אגיד לך? הילדים שלנו היו ממש דגיגים בים לעומת אלה. צעקות, רעש, בלאגן, ריצה בקרון מצד אחד לשני. בחיי שאפילו בארץ כבר מזמן לא נתקלתי בתופעה כזו. כשירדנו מהרכבת בסן פרנסיסקו, ממש כבר כאבו לנו האזניים. אז נכון שבד"כ האופי הישראלי הוא הרבה יותר מחוספס, והילדים, אפעס, פחות מחונכים מאשר כאן, אבל גם כאן את נתקלת לא פעם בתופעות כאלה. אגב, בינינו: אני באופן אישי מעדיפה את הילדים היותר מחוספסים, שיודעים אחר כך להיות יותר עצמאיים ולעמוד יותר על דעתם. רב הילדים האמריקאיים גדלים להיות רובוטים חסרי-מעוף, שלא מסוגלים לחשוב צעד אחד הצידה ממה שלימדו אותם לעשות. כל אחד מהם יודע נהדר את העבודה שלו, כל זמן שזה לא גולש מילימטר מעבר למשבצת שאליה הוא שייך. העובדה היא, שלפחות ממה שאני רואה באיזור שלנו, בהרבה מאד חברות גדולות הרבה מנושאי התפקידים הבכירים הם לא אמריקאים מבטן ומלידה. רואים הרבה יותר ישראלים/סינים/הודים/יפניים/אירופאיים (ואפילו אוסטרלי אחד) שנושאים בתפקידים האלה.
 

irisgh

New member
כבר מהגן

וזה כן רואים כבר מהגן. פה, לכל דבר בגן יש את 'מה עושים איתו'. ואי אפשר לעשות איתו משהו אחר. שמת לב, כמה ילדים פה עובדים עם שבלונות, ולא פשוט מציירים? (לפחות בגילאים הצעירים). אבל נראה לך שזו התוצאה ההכרחית מחינוך להיות יותר מיושב? ואיך שהם יוצאים בארץ זה לא קצת מוגזם וקשה?
 
אני לא ממש מכירה את זה בגנים, פשוט

כי הגעתי לכאן עם ילדות בגיל בית ספר. אבל זה מסביר לי למה כל ההורים מחפשים כאן כל הזמן גנים ישראליים. יש כאן גנים ומשפחתונים שפשוט מתנהלים בסגנון ישראלי לחלוטין, רק עם מעט התאמה לסגנון האמריקאי. זה נכון שבארץ החינוך קלוקל כבר בגיל הגן, אבל גם כאן אני נוטה להאמין, שאם מצד אחד הגננות יתוגמלו בצורה הוגנת יותר, ומצד שני המצב הבטחוני בארץ יהיה רגוע יותר (= פחות לחצים נפשיים על ההורים והמחנכים), נראה תוצאות טובות יותר גם אצל הילדים.
 

nurit02

New member
אני קוראת פה את כל

השרשורים והתגובות ואני מבינה שרובכם חושבים ש האנשים פה מאוד מנומסים ואדיבים, ואני שאמנם נמצאת פה זמן די קצר לא מצליחה לראות את זה. אני רואה מדינה של מהגרים עם שלל של תרבויות וצבעים, עם נהגים שמצפצפים אם אתה רגע מתעכב, נהגים שכמעט דורסים אותך עם הילד שלך כשאתה עובר כחוק במעבר חציה ונהגים שיוצאים לצומת באור אדום. עם שירות לא מי יודע מה בחנויות ואנשים שאמורים לספק שרותים ומתעצבנים עליך בגלל שאתה מדבר ומבין קצת יותר לאט... מדינה עם בירוקרטיה שמשרדי הממשלה בארץ לא היו מתביישים בה, שמקשה על כל צעד ושעל אפילו אם אתה אזרח., אני באמת לא מצליחה להבין למה כולם פה עושים דה לגיטימציה כזאת לחברה ולחינוך בישראל ומהללים ומשבחים את מה שקורה כאן. יכול להיות שהסיבה היא זו שכתבתי כתגובה לאמירה האחרונה של איילת בשרשור הקודם...
 

Boston Guy

New member
ניו יורק זה לא ממש "אמריקה"...

התאור שלך אכן מתאים לניו יורק - שהיא ריכוז מהגרים שאין שני לו. אבל ניו יורק היא רק פסיק מאמריקה... תתרחקי 50 מייל מהעיר (נגיד ל WHITE PLAINS וצפונה, או מערבה מפטרסון, או מזרחה מההמפטונס, או דרומה מאטלנטיק סיטי...) ותראי שזה אחרת. את מתייחסת למקום גאוגרפי שמהווה שבריר של אחוז מגודלה של ארה"ב, ולכ 10 מליון אנשים מתוך יותר מ 200 מליון שחיים בארה"ב. אפילו בערים גדולות אחרות כמו בוסטון או וושינגטון המצב לא כל כך קיצוני כמו בניו יורק. מצד שני, אומרים שבלוס אנג'לס יורים אחד בשני על האוטוסטרדות (נו, טוב, אומרים גם שלוס אנג'לס זה בעצם במקסיקו, לא בארה"ב - לפחות לפי הרכב האוכלוסיה).
 

Ayelet CA

New member
מה?

כשלומדים כאן נהיגה כתוב במפורש בחוברת של התיאוריה שאם אתה רואה נהג שנוסע לאט, יתכן שהוא איבד את הדרך או שיש לו בעיה כלשהיא ולכן אל תצפצף. האדיבות כאן בכבישים עולה לאין שיעור על זאת שבישראל (יש כזאת בישראל?), אם כי כמו בכל מקום בעולם גם פה יש נהגים פחות מנומסים, אבל הם מיעוט בעוד שבישראל הם הרוב. הנהגים שאני ראיתי, נותנים לך לעבור ברגע שאתה רק מניח את הרגל על הכביש גם לא במעבר חציה. יש פה גם את הקטע של עצור בארבעת צדדי הצומת, וזה משהו שלא היה עובד בישראל, כי מי שהגיע ראשון יוצא, ובישראל כולם בטח היו מגיעים ראשונים. השירות כאן דווקא טוב מאוד. בירוקרטיה זו מחלה מערבית אם כי אני לא נתקלתי בה כאן עדיין. הדה-לגיטימציה לחינוך בישראל נובע מהסיבה הפשוטה שהרמה כל כך נמוכה שזו בושה. ואת מדברת על מדינה שהיתה הרבה שנים בראש. מה שמפריע לי בישראל זה ההרס של כמעט כל חלקה טובה.
 

irisgh

New member
הלם תרבות, או שזה תלוי מקום

את כנראה עדיין ב culture shock. בשלושת החודשים הראשונים שלי בארה"ב ממש לא התלהבתי. אבל אני חייבת להודות שאז גרתי בקולומבוס, אוהיו. מאז שעברתי לסן-דייגו, חיי השתפרו באופן משמעותי מאוד. בכל אופן, בתרבות וסבלנות הנהיגה הבחנתי כבר מהתחלה. כנראה ניו-יורק קצת יותר לחוצה
 

ronnieyuval

New member
אני משערת שאת גרה בניו יורק סיטי...

האם אני צודקת? אני אוהבת את ניו יורק. גרתי גם שם. היא נהדרת. אבל היא לא דוגמה. צאי לחצר האחורית - ניו ג'רסי, פנסילבניה, אפילו לונג איילנד. תוכלי לראות דוגמה יותר מייצגת לגבי שאר המדינה הענקית הזו.
 
חינוך ילדים

איריס, את בטוחה שזה מה שאת רוצה? החינוך שאני רואה שהורים רבים נותנים כאן לוקח ילדים מתוקים עם כל הפוטנציאל שבעולם, חלקם קולניים ומוחצנים, אחרים מופנמים ושקטים ויושבים בשקט במסעדות (זה בעיני בעיקר תלוי בילד עצמו, באופי שלו) - והופך אותם למין רובוטים שאומרים תודה לפי דרישה (מאמא) ("x, what do we say to the nice lady" או גרוע מזה - "say thank you to the nice lady", עושים מה שאומרים להם בגלל איום העונש שמונף כחרב מעל ראשם, צובעים רק בתוך הגבולות של דפי הצביעה, וכיוב'. אני באופן אישי הרבה יותר מעדיפה ילדים אסרטיביים, שחושבים בשביל עצמם. אני מעדיפה שהבת שלי תלמד בעצמה מנסיון החיים המצטבר שכדאי לה להגיד תודה, ולא שתשנן את זה כמו רובוט כי אני אמרתי לה לומר. זה כל כך מלאכותי. שלא לדבר על הgender roles, שכבר בגיל של preschool הבנות משחקות בx והבנים בy, והורים רבים מעודדים את זה בגלוי ומעירים הערות כשהם רואים ילדים שמשחקים או לבושים לא כמו דרישות הג'נדר הקפדניות (למשל ילד בן 3 ששם לק באצבעות). החינוך הוא מאד שבלוני בעיני. שוב, כמובן שיש ויש. דרך אגב, אני אישית מכירה ילדים קטנים (ומקסימים, כרגע) שבבית מלמדים אותם שאסור להגיד את המלה הזו ואת המלה ההיא, וכיון שהחינוך הזה הוא מהפנים ולחוץ זה ממש הופך אותם למתוסבכים. השפה הופכת לשדה מוקשים שיש לנוע בו בזהירות רבה, והם הופכים צדיקים יותר מהאפיפיור וגוערים בחבריהם כשהם משתמשים בתמימות במלים האסורות (למשל - מקרה שראיתי בגן - במשפחה x מלמדים שאסור לומר שמן, יש לומר big. למה? כי שמן זו מלה רעה. מה לומר הילד? לפי תצפיותיי, ותקנו אותי אם אני טועה, כשילדים קטנים רואים מישהו גדול ואומרים שמן זו פשוט אמירה שלהם שמשקפת את מה שהם רואים. אין במלה "שמן" לגבי דידם משום אמירה שלילית, אין את כל המשמעויות שיש במלה כשמבוגר משתמש בה. הם פשוט ראו מישהו גדול. כמו שרואים מישהו גבוה מאד ואומרים שהוא גבוה. לעומת זאת הילד הזה קיבל מההורים שלו בבום את כל המשמעויות השליליות החברתיות והתרבותיות של המלה, ולכן כשבגן קראו סיפור על דינוזאורים והיה שם עמוד "dinosaur fat and dinosaur little" (או משהו דומה) הוא כעס על המורה שהיא משתמשת במלה fat כי זו מלה שאסור להגיד. בעיני ההורים של הילד הספציפי הזה, שלאחרונה חגג יומולדת 4 (וזה היה כשהיה בן 3), פשוט הופכים אותו לנוירוטי. הsharing שהוא מאמות הסיפים של החינוך האמריקאי הוא אמנם דבר נהדר וחשוב (וכל כך קפיטליסטי, אגב, זה שלי ורק שלי - אבל אני מוכן לחלוק את זה איתך, בתנאי כמובן שבעוד שלוש דקות בדיוק תחזיר את זה אלי ולא תשכח לרגע שזה שלי שלי שלי!!! אבל זו דרכו של העולם, כנראה) אבל איכשהו הורים רבים שחונכו בעצמם על ברכי הsharing נוטים, כשהצאצא מסרב להתנהג בהתאם לקודים התרבותיים המקובלים, לחטוף לו את הצעצוע מהיד ולמסור אותו לחבר, בהבעת צדקנות, כי הילד חייב ללמוד sharing... לא משנה שבינתיים אמא ואבא מלמדים אותו שהחזק מנצח (במקרה הזה הם עצמם). טוב, גם זה מאושיות החינוך האמריקאי... החזק דורס את החלש... כמובן, יש גם אמריקאים אחרים - שמחנכים את הילדים מתוך שוויוניות וערכים שבכל מדינה הייתי חותמת עליהם, אבל בplaygrounds ובגן פגשתי הרבה יותר מהמתוארים לעיל.
 

ronnieyuval

New member
אוהו כמה שהם בוכים! (וגם נובחים)

בחיי שאני לא מבינה איפה אתם רואים את הדברים האלה. קודם כל, ילדים קטנים לא יישבו בשקט במסעדה לא משנה מאיזו עדה הם. ילד יותר גדול שכבר מבין יכול לשבת יפה בלי קשר, ואני חושבת שזה דווקא משהו חיובי. למה שילד בן ארבע-חמש יתפרע ככה? נשגב מבינתי מה לא בסדר בזה. ילד בן שנתיים, מצופה ממנו להשתולל כי אין לו סבלנות לשבת בגיל הזה. אני לא מבינה איך זה קשור לשטחיות? בנאדם מנומס לא יכול להיות מלא תוכן? ועכשיו, שוב - אני לא מבינה איפה אתם רואים ילדים שלא בוכים, כלבים שלא נובחים, וצפורים שלא מצייצות. איפה שאני גרה זה לא כך. וגרתי כבר במספיק אזורים ומקומות כדי לראות שזה לא מיוחד לאזור שלנו. ההבדל הוא באיך שהורים מתייחסים לילד, לא במה שהילד עושה מלכתחילה. הורה ישראלי בא בד"כ בגישה של "זה הילד שלי ומותר לו לעשות מה שהוא רוצה" גם אם זה במחיר של לפגוע בילד אחר, גם אם זה במחיר של לפגוע בהוריו, גם אם זה במחיר של לפגוע בסביבתו ולהשחית רכוש של אחרים או של עצמו. זה גועל נפש בעיני. הילדה שלי היא הדבר היקר לי מכל, ובכל זאת אינני רואה שום סיבה להרשות לה לעשות ככל העולה על רוחה. אני רואה הורים ישראליים שזה בדיוק מה שהם עושים. אז מה הם מתפלאים אח"כ שיוצאים להם פראי אדם? ילדים מפונקים ופרועים שלא מסוגלים לשמוע (שלא נדבר על לעכל) את המלה "לא"? בעיני, זה לא מקובל לחטוף צעצועים מילד אחר. לא מקובל להכות ילד אחר. לא מקובל לדחוף ילדים כי אתה רצית לעלות ראשון על המגלשה. אני אעמוד ביחד איתה ואלמד אותה כיצד לוקחים תורות, ואתערב אם אני חושבת שהאינטראקציה בינה לבין ילדים אחרים אינה בריאה - מכל כוון. לא ארשה שיפגעו בה, אך גם לא ארשה שהיא תפגע באחרים. אני לא מרשה לה להכות אותי (כמו שראיתי הורים אחרים מרשים), וגם לא מכה אותה. אני לא מרשה לה לזרוק אשפה ברחוב ודואגת גם לתת לה דוגמה אישית. לא מרשה לה להרוס ולקטוף ולפגוע בטבע, או ברכוש, או באנשים. לא נכנעת לדרישות שאינני מסכימה איתן, מציבה גבולות ודואגת לעמוד עליהם, ושוב (וזה הכי חשוב) מציבה דוגמה אישית. כל הזמן. ולא מעניין אותי בכלל אם ילד אחר זורק חול על הילדים האחרים ואף אחד לא אומר לו כלום - היא לא תזרוק חול. ואני בעצמי אגיד לילד להפסיק, ואם לא יפסיק אני אלך משם. אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי שהילדה שלי תעשה זאת גם. ואץ יודעת מה? הילדה שלי ילדה שמחה ומאושרת. יש לה המון שמחת חיים, היא חכמה ומתוקה ומקסימה. ויודעת לקבל לא. זה לא סותר. בקיצור - הכל מתחיל ונגמר בהורים, ובאיך שהם מתייחסים להתנהגות של הילדים שלהם. הילדים שלנו הם אוצרות בלומים, אבל לא צריך להרשות להם לעשות מה שבא להם. חייבים לעמוד על המשמר ולחנך. זה לא עניין של מה בא מבפנים לעומת מה שבא מבחוץ - אם היינו עושים רק כל מה שמתחשק לנו היינו חיים באנרכיה. החינוך והלמידה החיצוניים חשובים מאוד מאוד מאוד. צריך לטפח את היצירתיות האישית, ועם זאת להקנות ערכים וחינוך וכבוד לאחרים. כך, לדעתי האישית, מגדלים ילדים. ולא משנה אם זה בארה"ב, בישראל, או בזימבבואה המערבית.
 

L i a t 5

New member
רוני את כל כך צודקת

יש לי כאן חברה אמריקאית מאד טובה וכל פעם שאנחנו ביחד והילדה שלה בת השנתיים מתפרעת (מרביצה לשלי לדוג') היא לוקחת אותה לטיים אווט. זה נורא הצחיק את החברים הישראלים שלנו אבל זה בהחלט מסביר את ההבדלים אח"כ.
 

sari s

New member
אסרטיביות בהורות

הדברים שכתבת נכונים ולעניין מסכימה עם כל מלה שרי
 
למעלה