איך מחשבים הספק חשמלי בחיבור

idos2

New member
איך מחשבים הספק חשמלי בחיבור

תלת-פאזי? נניח שיש לי מד שמודד צריכה של 45 אמפר בכל פאזה, במתח של 220V, ומחובר רק ציוד תלת-פאזי (מזגן, תנור תעשייתי וכו') כמה הספק אני צורך בפועל? (בKW/h), או בקיצור - כמה אני משלם על זה לח"ח? האם פשוט מחשבים כל פאזה בנפרד ומחברים הכל ביחד? מה קורה אם הצריכה בכל פאזה שונה? אותו דבר?
 

רשר

Well-known member
מנהל
תלוי בסוג המונה לרוב זה סכום הפזות

בהנחה שהמתח הוא 380-220 וקוסיניס פי = 1 45A ~3 = 30KWh קוט"ש30 0.5X ש"ח = 150 ש"ח צריכה שונה בכל פזה נמדדת ע"י המונה לפי מיטב כישוריו יש מונים שמודדים מדויק לפי כל פזה ויש שמאזנים ואז הצרכן מפסיד אם הוא לא מאוזן
 

idos2

New member
תודה רק לא הבנתי משהו

מה זה "בהנחה שהמתח הוא 380-220 וקוסינוס פי= 1" והמונה שיש לי זה מין דבר כזה בלוח חשמל שיש מחוג שמראה כמה אמפר אני צורך, ויש מפסק שמחליף בין הפאזות. ושאלה נוספת - נגיד שהמזגן שלי צורך 10Kw, איך מחשבים כמה בפועל הוא מספק?
 

רשר

Well-known member
מנהל
היחס בין הזרם A וההספק KW

כולל בנוסחא מתח V במקרה של צרכן השראתי גם "קוסינוס פי". לכן כשנתתי נתון שהסקתי מתוך הנתונים שלך ההיתי חייב לומר איך הגעתי לתוצאה (סתם ע"י בדיקה בטבלת היחס זרם - הספק). אם זה לא מובן לך, אתה צריך לחבוש את ספסל הלימודים, זה חומר לקורס חשמלאי. מה שיש לך אינו מונה אלא אמפרמטר, אלא אם אתה תלמיד ורואה ווטמטר במעבדה, לא מקובל למדוד הספק ע"י מכשיר עם מחוג אלא ע"י מונה מצטבר. מזגן? כמה בפועל הוא מספק מה? טון קירור? BTU? כמה שקלים הוא עולה?
 

idos2

New member
אני מודע לכך שהמחוג אינו מודד

את ההספק, הבעיה היא שאין לי אפשרות למדוד עם השעון את מה שאני רוצה, מכיוון שמחוברים עוד הרבה מכשירים חשמליים לשעון. בשורה התחתונה, יש לי כמה מזגנים שאני רוצה לדעת מה העלות החודשית שלהם, ובלוח בו הם מרוכזים יש אמפרמטר שמראה 45A. תשובה לשאלה הזאת (לגבי העלות) כבר קיבלתי. מה שאני יודע, זה שיש הבדל בין צריכת חשמל בפועל (בKW), לבין ההספק בKW שהציוד החשמלי מספק. (נכון לגבי כל ציוד, לא רק מזגן) ניקח אולי דוגמה אחרת שתמחיש את זה בצורה יותר "פשוטה", נגיד שיש לי תנור חימום שכתוב עליו 2000W, זה אומר שהוא צורך מח"ח 2000W, או שהוא מספק 2000W של חום "לאוויר"? ומה היחס בין שני הדברים האלה?
 

nhezy

New member
תיקון קטן

החישוב נכון התוצאה לא. צ"ל 15 ש"ח לשעת עבודה ולא 150 ש"ח. אם רוצים לחשב יומית:-יש להכפיל במספר שעות עבודה ביום כפול 15 ש"ח. אם רוצים לחשב חודשית :-יש להכפיל את מספר השעות בחודש כפול 15ש"ח. נקבל עלות יומית או חודשית.
 

מאגר

New member
אם הצריכה בל פאזה שונה

סימן שהמערכת לא מאוזנת ובמקרה כזה השעון יסתוב יותר מהר ואז תשלם עבור חשמל שאינך צורך כלל. והמדידה שנעשת היא על שלושת הפזות יחד. שיהיה בהצלחה דורון ט
 

idos2

New member
רגע רגע,

נעזוב לרגע את כל שאר מה שכתבתי, נגיד שיש לי בבית חיבור תלת-פאזי של 25A, על כל פאזה יושבים מכשירים חשמליים שונים. נגיד שעל פאזה אחת יש מזגן חד-פאזי, שצורך 20A, ברגע שהוא מופעל אני בעצם משלם לחח"י עלות פי 3 מהצריכה בפועל בגלל שהשעון מסתובב "מהר מדי"?
 

מאגר

New member
אינך משלם פי שלוש אבל אתה משלם

קצת יותר מהעשרים אמפר שאתה צורך זה במצבים רגיילים נימדד בכמה אחוזים במקרים חריגים ועשרות אחוזים.
 

idos2

New member
ואיך אפשר לזהות חריגות שכאלה

ולדעת האם אני משלם "רק" 5% יותר או אולי בכלל 50% יותר? אפשר להימנע מחריגות שכאלה?
 

מאגר

New member
זה תלוי במה גודלו של חוסר האיזון

בדרך כלל זה סידרי גודל של אחוזים בודדים באחוזים גדולים זה בדרך כלל במצב של מערכת לא מאוזנות הרחוקת מהשעון מרחק רב כלאמר כאשר השעון נימצא בפיילר מרוחק מהבית והכבל מהפילר לבית אינו מתאים לצריכה של הבית יכולות להיות חריגות דו ספרתיות באחוזים. ניתן להימנע מחריגות אלה ע"י איזון כל האפשר מדוייק יותר של המערכת חלוקה נכונה לאורך כל שעות היום אילו הם חלק מחישובים שעל מתכנן החשמל לקחת בחשבון תוך שאיבת אינפרמציה מהמזמין עצמו לפי התנהלות הבית הכללית. שיהיה בהצלחה דורון ט
 
למעלה