איך מחשבים כמויות?

איך מחשבים כמויות?

אני רוצה להשאיר חלב שאוב לתאומים בני חמישה חודשים (הנקה מלאה) ולצאת עם בעלי למסעדה!!!! אני בהלם מעצמי שאני כותבת את זה. פעם שלישית בחיים שאני משאירה ילדים בבית ויוצאת איתו, והגדול שלי בן שש.
השאלה היא כמה חלב אני צריכה להשאיר? כמה אוכל תינוק בן חמישה חודשים? ואם אני יוצאת לשעתיים בערך כמה להשאיר במצטבר?
תודה תודה

לצאת מהבית בלעדיהם.

הי קודם כל אני חייבת לומר שאני אישית ממש מבינה את הקושי לצאת ו"לעזוב אותם". זה לא פשוט, גם אחרי חמישה חודשים.
תצאי למסעדה, את חייבת את זה לעצמך!! הנקת תאומים, עם כל התגמול ואהבה שזה נותן, זה דבר מאוד תובעני. קחי אוויר לנשימה ותראי שזה יעשה לך טוב.
אבל אני מבינה את הסיבוך של לשאוב, להכין, לדאוג, אני זוכרת שלפני שהייתי צריכה לצאת, הייתי לפעמים מאוד נלחצת וכבר לא התחשק לצאת...

האם לא נתת להם בכלל בקבוק עד עכשיו?

בהנקה, אנחנו לא יודעים כמה הם אוכלים, אנחנו מתבססים על חישובים של גודל קיבה, וצריכה יומית, אך זה מאוד לא מדוייק.
יש מצב שאחרי שעתיים שלוש, אם לא תגיעי, הם יאכלו בין 80 ל 120 אך זה לא מדוייק בכלל, כי אם תניקי אותם טוב לפני, אולי הם יישנו שעתיים שלוש ואז לא יצטרכו בקבוק.
אולי יתנו להם ארוחה חלקית בבקבוק ואז את תגיעי?
חשוב להדריך את מי שנשאר להאכיל אותם לאט, עם הרבה הפסקות, כדי שלא יבלעו בבת אחת את הכול...

תני לי יותר פרטים. האם השארת עם בקבוק בעבר וכמה השארת?
האם תוכלי להניק טוב ובנחת לפני היציאה?
במקרה כזה הייתי אומרת שתשאירי מספר מנות "קטנות" , הרי מדובר רק בשעתיים עד שלוש של יציאה.

מתי תכננת לשאוב? יש לך מאגר או שאת אמורה להתחיל לאסוף?
מחכה לתשובותייך.

תודה יעל

יש לי בקבוקים מיוחדים ליונקים אותם הם כן לוקחים, הם מקבלים בקבוק שאוב בערך פעם בשבוע שאני משאירה ליתר בטחון אם מישהו נותן לי לישון או כשאני מתעמלת (חייבת לציין לטובה את הבייביסיטריות בסטודיו סי, אני מתעמלת והתינוקות חדר לידי) כך שהם אף פעם לא באמת בלעדי ואני תמיד מניקה טוב לפני. משאירה בקבוקים של 150 בערך והם גומרים הכל. למרות שמניקה לפני. הם יאכלו כמה שיתנו להם דגי הזהב שלי. חצי שעה אחר כך יפלטו עודפים.
פשוט לפני שנצא יהיהו עוד שלושה גדולים שידרשו תשומת לב לפני השינה, סבא וסבתא שיצטרכו הסברים ובעל המום מהאמבוש שאני מתכננת לו. אז מקווה להניק כמו שצריך לפני.
הדאגה השניה שלי היא שהם רגילים לשד זמין כל הזמן לנשנושים, איך נותנים להם שלוקים בלי להאכיל אותם באמת כשזה עם בקבוק?
אני מתחילה להכין מאגר, שיהיה גם להמשך
לא יאומן איזה מבצע זה לצאת למסעדה בימינו, איפה הימים של הזוג הצעיר שפשוט קם ויוצא?

רעיונות

כמה הם שוקלים החבר'ה שלך?

מה שקורה מאוד נפוץ. כשאת מניקה לפני ואז נותנים להם בקבוק של 150 - זה הרבה, לפי הפליטות ברור שזה היה הרבה,

הרעיון הוא להסביר לאותה מטפלת/מטפל - לתת את הבקבוק בהאכלה איטית:
- בקבוק מאוזן בקו הרצפה.
תינוקות זקופים
לתת בקבוק ולעצור כל כמה לגימות, אם הם עושים ואקום חזק אז מורידים את הבקבוק כלפי מטה.
עושים הפסקה לגרפס באמצע, לפחות פעמיים.
תראי שככה הם יאכלו מעט יותר.
מכיוון שהם רגילים להרבה ארוחות קטנות - נשמע לי נכון שלמען השקט הנפשי שלך והיכולת להנותאולי תשאירי 4 מנות של 80. (שזה הרבה אבל זה לייתר ביטחון)
וזה כולל להדריך את מי שיישאר שייתן להם את זה בהאכלה איטית.
אני מאמינה שזה יספיק. מה דעתך? את בטח תדעי טוב יותר מנסיונך.
אכן נשמע כמו מבצע, אבל יהיה בסדר.
תחשבי שהם כבר בני 5 חודשים, עוד מעט יתחילו טעימות ויתקדמו לעבר ארוחות מוצקים, ואז תוכלי להסתמך על "אוכל של גדולים" מדיפעם כשאת יוצאת.

כל הכבוד לך שאת יוצאת לסטודיו סי, נשמע סידור נהדר.

אולי יש כאן עוד אמהות שיכולות לספר מניסיונן מה הן עושות?

למעלה