איך מחשבים שטח דירה ומדוע קבלנים מגזימים ?

tal productions

New member
איך מחשבים שטח דירה ומדוע קבלנים מגזימים ?

קניתי דירה בת 4 חדשים מקבלן, אזורים, ואמרו לי שיש שיטות חישוב ושהם מחוייבים לפי החוק החדש. הנטו שלי הוא 95, ברוטו 111- כך נאמר לי ועל זה חתמתי. ישנה חנייה רשומה, מרפסת 8.5 מטר. אצל קבלנים אחרים נאמר לי בהתפארות- יש לנו דירות 4 חדרים של 136 מטר. ראיתי את התוכניות שלהם, הדירה דיי דומה במידות לשלי. יותר מזה- ראיתי תוכנית של דירה עם 116 נטו (ושלי 95 נטו) והדירה שלי גדולה יותר בכל חדר, הכניסה שלי גדולה פי 2 והמטבח דומה ! (מהדלת כניסה שלי עד לסוף סלון יש 9.2 מטר,על 4 וקצת...) יש דירות שראיתי 115 מטר נטו, וההבדל הוא ב 15-20 ס"מ יותר באחד החדרים, ועוד 20 ס"מ במטבח. זה נותן להם 20 מטר יותר משלי...? 1. מדוע זה ככה? איפה אני טועה אם בכלל...? 2. מרפסת/חנייה - איך מחשיבים אותה? בברוטו ? (אם כך החנייה שלי לא כלולה ב 111?) אשמח להסבר... תודה טל

sack1

New member
מדידת דירה

ישנן כ - 5 שיטות למדידה בין נטו לברוטו בדירה וכולן חוקיות. ייתכן שעל אותה דירה אדריכל הפרויקט ימסור מידה אחת, מינהל מקרקעי ישראל ימסור מידה שונה וחישוב הארנונה יעשה עם מידה שלישית. סביר להניח שהקבלן מוסר את המידע שקיבל מאדריכל הפרויקט. בשטח הברוטו נכנסים השטח היחסי של אותה דירה מ - קירות החוץ, כניסה לדירה, גג המבנה וכיוצ"ב. יכול להיות שבפרויקט אחר ראית אומנם דירה הדומה במידות הנטו אך ישנו הבדל במידות השטח המשותף. עידן ז"ק - זק שירותי הנדסה בדק בית, ביקורת מבנים בדיקת דירות בשלבי בניה www.sack.co.il

tal productions

New member
אז זה אומר שבדירה אחרת בעצם

משלמים על שטח משוטף יותר ממני וזה ההבדל ? פשוט הכי הפליא אותי שחבר קנה דירה, והיא 116 נטו, ביקרתי אצלו והדירה שטנה משלי ! בכל דבר ! אז אני אומר לאנשים הדירה שלי 95 והם ישר מגיבים "יוו, דירה קטנה...."

למעלה