איך מחשב משרטט גרף

srulikbd

New member
איך מחשב משרטט גרף../images/Emo35.gif

בעזרת חקירה-נקודות קיצון, קעירות קמירות, עלייה ירידה, אסימפטוטות, או שיש דרכים יותר מתוחכמות

ron369

New member
יכול להיות

דבר ראשון, שים לב שלא צריך אסימפטוטות, אלא אם כן מדובר במסך אינסופי (נכון?). דבר שני - אין לי ממש מושג
אני מנחש שהוא מבצע קירובים נומריים, משמע, הוא מחשב את הערך של הפונקציה בנקודות נבחרות, ו"סוגר" אותן בקווים ישרים. מחשב מעט מחוכם יותר אכן יגזור (פעם, פעמיים, שלוש...), ויחשב את הפולינום המתאים לישר בין הנקודות, אני מניח. אבל בנושא של קירובים נומריים עדיף לדבר עם מתמטיקאים, לא?

vinney

Well-known member
חישוב נומרי זה בדיוק על ההבדל הדק

שבין מתמטיקה למדעי המחשב. למעשה ההבדל לא כל כך דק, כי תחום החישוב הנומרי כולו בתוך ההבדל הזה, זה נחשב תחום שגם במדעי המחשב וגם במתמטיקה יישומית (אחד מרבים המשותפים). בעקרון, שירטוט גרף אפשר לעשות בהרבה דרכים, תלוי מה מקור המידע. אם יש לנו את הפונקציה, אז לכל קואורדינטה בX אפשר להתאים קאורדינטה בY על ידי חישוב וכך ליצור גרף מדויק. אם אין פונקציה אלא יש נקודות שצריך לחבר (למשל יצירת גרף רציף מנתונים בדידים) אז משתמשים בשיטות אינטרפולציה ואקסטרפולציה. זה גם משמש לעיבוד תמונות, כשיש לך רזולוציה X ואתה רוצה להציג תמונה ברזולוציה Y יותר גדולה מX.

ron369

New member
אבל לחשב את הפונקציה בכל נקודה, זה

לוקח המון המון המון זמן, לא? אתה לא חושב שעדיף לגזור ולהציג קירוב? הרי במילא, לא נחשב עבור *כל* נקודה, נכון? פעם ניסיתי לעשות מחשבון בשפת סקריפט, ואם חישבתי עבור יותר מדי נקודות זה יצא *נורא* איטי. אז פשוט חישבתי עבור נקודות מפתח, וחיברתי בקווים. קשה לי להאמין שכשרוצים לחשב פונקציה תלת מימדית, ממש מחשבים אותה לכל קואורדינטה בנפרד. אתה לא חושב שזה *הרבה* יותר מדי איטי? (באותו נושא, פונקציות ארבע-מימדיות)

vinney

Well-known member
מה זה נקודה אצלך?

אצלי זה פיקסל. אין כזה הרבה כאלה. ופחות מפיקסל לא מעניין אותך, כי ממילא הרזולוציה של הגרף היא בפיקסלים. עניתי על השאלה?

gil levi

New member
שאלה לך ולרון.

נניח שיש לי N נקודות וביצעתי אינטרפולציה (למי שלא יודע, אינטרפולציה זה בניית פולינום שיקרב את הפונ') אז כעת יש לי פולינום, אבל איך אני משרטט אותו? בשיטה של מתיחת קווים בין זוגות נקודות קרובות?

vinney

Well-known member
כמו שאמרתי, אם יש לך פונקציה

אתה יכול להתאים לכל פיקסל אורך את הפיקסל המתאים לגובה. יותר מדויק מזה לא צריך.

ron369

New member
לא צריך יותר מדוייק, אבל זה איטי!

ומה אם יש לך גרף תלת מימדי? אתה צריך קודם כל לחשב המון המון ערכים, ואז להתחיל לשחק עם ההצגה שלהם... (לא?)

ron369

New member
בפונקציה תלת מימדית?

ומה אם בכלל מדובר על אינטגרל שצריך לחשב באופן נומרי? אז גם, תחשב לו כל אחת מהנקודות? זה מתחיל להסתבך.
(שלא לדבר על אינטגרל של הסינוס של האינטגרל של...)(ולא, אני בהחלט לא ממציא דברים. בהסתברות למשל, שמתי לב שיש חישובים מאדמסובכים)

vinney

Well-known member
אני לא מבין, מה אתה רוצה להגיד?

חישוב מסובך לוקח זמן לבצע? נכון. אז? שאלת איך עושים את זה, לא כמה זמן זה לוקח.

ron369

New member
אבל... אנחנו בפורום מדמ"ח.

פה עושים דברים הכי יעיל שאפשר, לא?

vinney

Well-known member
נכון

גם סיבוכיות של LOG N יכולה לקחת לך שנתיים, השאלה היא מה הN ומה כוח העיבוד שלך

ron369

New member
אבל LOGN תמיד עדיף על N, לא?

לא חשוב אם N לינארי, אספוננציאלי, כפל אקספוננציאלי, תלת אקספוננציאלי, פונקציית אקרמן, לוגריתמי, lg* , או למשל הפונקציה ההפוכה לפונקציית אקרמן (שאינה lg*!).

vinney

Well-known member
נכון

אבל אתה מדבר על זה שזה לוקח הרבה זמן, לא על עדיפות אסימפטוטית. מעשית גם LOG N יכול לקחת הרבה זמן, אז? על מה כל הדיון הזה שפתחת?

ron369

New member
שצריך לעשות את זה מהר ככל האפשר

לי, לפחות, זה עושה טוב. לפתור דברים יעיל. הכי יעיל. (וגם מהר, כמובן) לא?

למעלה