איך מטהרים את הקלפים ?

ארינה

New member
טיהור קלפים

מטהרים קלפים עם נר. לוקחים קבוצת קלפים ומסדרים אותם בצורת מניפה ומעבירים אותם 7 פעמים מעל הנר. אני אישית עושה זאת עם נר לבן כי נר לבן מסמל טוהר. ניתן לעשות זאת גם עם קטורת באותה צורה.

רוזנה

New member
סליחה על הבורות אבל...

מתי מטהרים קלפים? האם אחרי כל קריאה? המממ.... מה שמביא אותי לשאלה נוספת- אם כדי לקרוא קלפים מספיק ללמוד לקרוא או שצריך אנרגיות מסויימות כדי לעשות כן, והאם בגלל האנרגיות צריך לטהר?! .... נראה לי שיש לי עוד הרבה שאלות...
אבל נתחיל עם אלו טוב?

רוזנה

New member
טוב, לא יכלתי להתאפק...

אני יודעת כי ישנם כמה סוגים של קלפים... השאלה שלי היא- האם צריך ללמוד כל סוג בנפרד? זאת אומרת, לא מספיק לדעת מה סדרה אחת אומרת כדי להשליך על אחרת (כמובן, ללמוד את האקביבלנטים. האם זה בכלל מקביל?) המממ.....

יש הרבה משותף, אבל החבילות לא זהות

לכל סוגי קלפי הטארוט יש הרבה במשותף, ולכן אם למדת שתיים שלוש חבילות כיסית את רוב השטח, אבל לכל חבילה יש ייחודיות שמחייבת מינימום השקעה ולימוד כדי לשלוט בה. אם למדת את החבילות של ווייט וקראולי לעומק (ואני מתכוון לעומק – לא ברמה המצחיקה שרוב הקורסים והמורים מלמדים), תוכלי להשתלט על רוב החבילות בשוק תוך יום-יומיים אבל עדיין תצטרכי להשקיע כמה וכמה ימי לימוד בחבילות כמו מרסיי או אושו-זן.

רוזנה

New member
ומה ההבדל בין החבילות?

אני מתכוונת באופן כללי והאם אלו אותן פריסות?

ההבדלים באים מהרקע התרבותי של החביל

ככלל כל פריסה מתאימה לכל חבילה, אם כי יש יוצאים מן הכלל. חבילות שונות באות מתוך תפיסות עולם שונות. אין דין חבילה שמתבססת על הקבלה כדין חבילה שמתבססת על תורת הזן. ידיעת משמעות הקלפים הבסיסית אינה שווה להבנת הקבלה או הזן, ולכן אינה שווה להבנת חבילה קבלית או זנית עד תומה. ואם את לא יודעת זן או קבלה תצטרכי ללמוד את התורה הרלוונטית כדי להבין עד הסוף חבילה זנית או קבלית.

ארינה

New member
טיהור קלפים

את טיהור הקלפים יש לעשות מתי שמרגישים שהקלפים מזייפים. אפשר לעשות זאת כל יום, כל שבוע או בכל פעם שיש צורך כזה. יש לטהר את הקלפים בגלל שהם סופגים אנרגיות.

רוזנה

New member
תודה לארינה ולסאן, אבל...

לא נגמרו השאלות...
האם צריך להיות בעלי אנרגיה מסויימת או שצריך רק לדעת לקרוא בקלפים? מכיוון שהקלפים מלאי אנרגיה בעצמם, האם זה מספיק?

לא צריך אנרגיות

אבל צריך להשקיע ברצינות – בלימוד, תרגול, פיתוח האינטואיציה, לקרוא הרבה, ...

ארינה

New member
יש צורך להתייחס לקלפים ברצינות רבה

ועם הרבה רצון לטהר אותם. כי עצם הפעולה המכנית לא עושה כלום. משהו שמאד חשוב גם זה להקשיב לאינטואיציה שלנו.

למעלה