יפן על שרוך הנעל
מטיול של 4 חודשים ביפן אני יכול בהחלט להגיד שאפשר לטייל בזול אבל זה דורש "התכלבות" מסויימת. כמה טיפים: הרשם לאירגון "
סרווס" וכבר דאגת לך למספר לא מבוטל של לילות אצל מארחים מרתקים. קח אוהל וציוד קמפינג - זוהי המדינה הבטוחה ביותר, ואפשר להקים אוהל בכל מקום ולהשאיר בו את הציוד בזמן סיור ערב בכל עיר. התרחק מטוקיו - שם שום פטנט לא יוזיל את הטיול, וכן גם ניקו וקיוטו. קנה ספר מפות ו"טוש" שחור עבה כדי לכתוב (להעתיק) את יעדך ביפנית על נייר אותו תנופף בכניסות לכבישים המהירים. בחר בטיול שמקיף את שקוקו קיושו,הוקיידו והאזורים המרוחקים של יפן שם האנשים מסבירי פנים יותר, ויארחו/יסעידו/ילינו/יסיעו תיירים ללא תמורה. למד מספר משפטים בסיסיים ביפנית. במסעדות אל תאכל, אבל את המרק הנמכר ברחוב אפשר וכדאי לאכול הרבה. הצטייד במספר מתקונים בסיסיים להכנת איטריות, תפוחי אדמה ומרקים, וזכור שהחלק הקשה (חום) של הלחם נזרק שם לפח, וזהו החלק המזין והטעים ביותר בלחם, ובמיוחד עם מיונז וירקות, ושלחם תירס צהבהב יכול להוות בסיס למנה עמילנית (כמו למשל לעשות ממנו מרק תירס). כבד אותם והם יחזירו לך המון כבוד, ולבסוף, תהנה - אני יודע שאני נהנתי, ובמחיר לא גבוה יותר מטיול בתאילנד