איך מטפלים בגמגום?

איך מטפלים בגמגום?

היי אני לא מגמגם אבל מאוד מעניין אותי איך מטפלים בגמגום? מי הם המטפלים? (פסיכולוגים?) איזה סוג הכשרה צריך לעבור כדי לטפל בגמגום? תודה
 

shuky63

New member
מי שמטפל בגימגום הם קלינאי תקשורת

זה מקצוע שדורש 3 שנות לימוד באוניברסיטה.לומדים על כל בעיות השמיעה והדיבור.קלינאי תקשורת עוסקים גם בבדיקות שמיעה ומכשירי שמיעה,במיגוון ליקויי דיבור(צרידות בליעה,איחור ברכישת שפה אצל ילדים),וחלק מהם החליטו להתמקד בגימגום-לפי דעתי הם אלה שכדאי לפנות אליהם לטיפול בגימגום. הטיפול בגימגום נחלק לשתי גישות 1.אתה לא מדבר נכון ,תשכח כל מה שאתה יודע על דיבור ובוא תלמד לדבר מחדש. בגישה הזאת מלמדים אותך את כל שלבי הפקת הדיבור בדרך הנכונה לדעתו של המטפל.לכל מגמגם מדביקים את אותה שיטה בדיוק. 2.לכל מגמגם יש דברים בדיבור שהוא לא עושה נכון וצריך לזהות אותם,ולעבוד איתו על תיקון הליקויים האלה. טיפול פסיכולוגי לא מטפל בדיבור אלא בסיבות שאולי הביאו לגימגום או לפחות להחמרתו.
 
לדעתי , לקלינאי תקשורת יש תפקידים

אחרים ולאו דווקא טיפול בגמגום (זה רק סעיף . . . ) כדי לטפל בגמגום יש לטפל בדרכים משולבות , וגם כאן כל מקרה לגופו,יש לבדוק קודם את האדם ולמהנ זה קרה לו . . . תרגילי שטף יעשו רק לאחרי שבעיות אחרות יפתרו. נפגשתי בחיי עם 3 קלינאיות תקשורות . . . ולא חושבת שהיה להן מה להציע לי
 
תשובה ../images/Emo26.gif

בעיקרון המטפלים הם "קלינאי תקשורת" , הם המטפלים המוצהרים , הם למדו לטפל בלקויי דיבור ושמע. אבל , הרבה פעמים הגמגום מתחיל בעקבות חוויה טראומתית ואז גם פסיכולוגים נכנסים לעניין. אני חושבת שכל מגמגם מחפש לו את נישת הטיפול שלו ובוחר את המטפל שמתאים לו ביותר. אני לדוגמא ניסיתי שתי קלינאיות תקשורת כי חשבתי שאוכל להתגבר מבחינה טכנית על הגמגום שלי , היום כאשר אני יודעת ובטוחה שאין מזור לליקוי שלי (הוא לא חמור כ"כ) , אני חושבת שיתאים לי טיפול פסיכולוגי שיעזור לי לשבור מחסומים הקשורים בדיבור שפיתחתי לעצמי עם השנים.
 
מירב . . . גם טיפול פסיכולוגי |סביו

לגימגום , הופך להיות קשה יותר ככל שהגיל עולה , והענין ברור - עצם כל המנגנונים שפיתחנו לעצמנו , כל הגדרים , השיטות והמחסומים מקשים על קילוף כל חדרי הנפש.
 
למעלה