איך מטפלים בחשבונות הבית?

bennyTKD

New member
איך מטפלים בחשבונות הבית?

רציתי לבקש מאנשים שיספרו איך הם מטפלים בחשבונות הבית ובכל הניהול הפיננסי של משק הבית. איך אתם יודעים שלא הוצאתם יותר מידי כסף החודש ותיכנסו למינוס? האם אתם מתכננים הכנסות מול הוצאות, או שקונים כל מה שבא ובודקים בחשבון הבנק אם החשבון במינוס? האם אתם משתמשים בתוכנה מסויימת? אולי בגיליון אקסל? אולי סתם רושמים על כל מיני פתקים? אולי לא עושים כלום? ואיך אתם מתכננים הוצאות קבועות? חשבונות (חשמל, טלפון וכו'), משכנתא, פתאום צריך רופא שיניים, וכו'? האם אתם בודקים את פירוט כרטיס האשראי שלכם (ואם כן, איך?), האם אתם בודקים את פירוט הפעולות בחשבון הבנק שלכם (ואם כן, איך?) בקיצור, כל טיפ או הערה בנושא יתקבלו בברכה. בני
 

גלעד#

New member
לשלם הכל בכרטיס אשראי

ולא לעשות הוראת קבע בבנק - למרות שבעסקאות מורכבות אולי הוראת קבע יותר מומלצת כי קל לוותר אבל בכרטיס אשראי צוברים הרבה יותר נקודות. אני מחזיק שני כרטיסי אשראי שאני לא ממש משלם על דמי ניהול וכו' (מטעמים משפחתיים הקשורים להטבות צה"ל) אז יש לי כרטיס לתחילת החודש, וכרטיס לאמצע החודש וכך אני מחלק את ההוצאות שלא באות בבום אחד. דבר נוסף, עצם הקניות המרובות בכרטיס אשראי (כמעט כל שטות אני קונה רק אבל רק בכרטיס אשראי) אני זוכה בנקודות המאפשרות לי לקבל מתנות שונות ומשונות מחברת כרטיסי האשראי (כגון צבירת נקודות לדוגמה). הדבר הכי חשוב בחשבונות זה לא לזרוק, לשמור ולבדוק אותם תמיד. הנה לפני מספר שבועות גיליתי את סלקום חיוב מוטעה של 60 ש"ח, ועם חברת הכבלים תמיד אפשר להתמקח ולהוריד מחירים. בקיצור כל הזמן להיות על הדופק ולבדוק ולריב עם מי שצריך, אם אתם צודקים. כל שקל חשוב, ולמה שאחרים ירווחיו על חשבוננו? ד"א אפשר להרשם לבזק ביל של חברת בזק, שירות פירוט שיחות באינטרנט, ולהוריד את הנתונים לאקסל ולנתח אותם ולבדוק תוכניות שונות של הטבות בזמן שיחה (כמו שיחות ליעדים מעודפים). אני לא עושה את זה כי אני פחות ופחות מדבר דרך הטלפון אלא משתמש כמה שיותר באימיילים, מדיה יותר נוחה להעברת מסרים יותר שקולים ומדודים!:)
 

ענתש

New member
יש לנו תזרים מזומנים באקסל

התזרים כולל שתי חלוקות עיקריות: הוצאות: תת חלוקות - הוצאות הכרחיות (משכנתא, מטפלת, חשבונות - ממוצע שמדי פעם מעדכנים אותו), הוצאות מחיה (כאלו שאפשר לחסולך בהם אם חייבים - סופר, דלק, טלפון, סלולרי) והוצאות מותרות (מסעדות, סרטים וכו'). הכנסות: משכורות שלנו כמובן. יש יעד חיסכון לכל חודש ובאמצע החודש בודקים באינטרנט מה מצבינו (היום אפשר לבדוק כמעט הכל - בבזק יש "בזק ביל" בו אפשר לקבל מצב חשבון, בסלקום יש גם כן "מצב חשבון" וכן בבנק - חיובים עתידיים ברטיסי אשראי). לפי מצבינו אנחנו מצטמצמים איפה שאפשר. שני טיפים חשובים שלמדתי מבעלי לגבי איך לא להיות במינוס (הוא לימד אותי הרבה - כשהכרתי אותו היו לי 4 חשבונות בנק, כולם במינוס קטן כל חודש עד סוף החודש עקב ניהול כושל מצידי...): 1. במקום לקנות בתשלומים מתוך המחשבה שיהיה לך לשלם רק 200 ש"ח בחודש למשך שנתיים חוסכים 200 ש"ח בחודש שנתיים ואז קונים בתשלומים. אף פעם לא קונים בכסף שאולי יהיה לי,רק בכסף שיש לי ! ככה לא מסתבכים בצרות (וזה עם יוצא מהכלל אחד - משכנתא. כשאין ברירה אז אין ברירה). זה קשה לביצוטע כי צריך לדחות סיפוקים אבל זה משתלם בסופו של דבר מבחינת מצב חשבון הבנק. 2. לא לקנות בתשלומים. זה רק מפתה אותך לקנות יותר ממה שהיית מרשה לעצמך בלי (מה, זה רק 50 ש"ח לחודש - לא ?) וזה מצטבר ומצטבר. בנוסף לרוב אפשר לקבל הנחות יפות (אפילו עד 10%) על תשלומים במזומן. בהצלחה.
 
למעלה