היי - כאב נוירופתי..
מוגדר ככאב של מערכת העצבים המרכזית , כאשר לא מצפה נזק לרקמות.
(בניגוד לכאב ברור שבו רואים את מקור הכאב, נזק לרקמה כלשהי, או לחץ על עצב וכו')....
אף אחד פה לא יכול לקבוע כמובן אם הכאב שלך נוירופתי, א. כי אנחנו לא רופאים כמובן, וב. כתבת את סיפורך בצורה הכי כללית שאפשר, וזה בסדר. גם אם נשמע את הסיפור - על הרופאים לשלוח אותך לבדיקות , לערוך בדיקות ולשלול מקורות כאב או להציע אבחנה
לכאב נוירופטי תרופות רבות - כגון ,אלטרול, גאבאפנטין,ליריקה, סימבלטה ועוד.
מרפאת כאב - בטוח תכוון ותדריך אותך. אבל זה גם תלוי בך ובנכונות שלך לעבור איתם תהליך, ולקחת את התרופות שנותנים, בצורה שנותנים.
לגבי הסימבלטה - כן אפשר לקחת מינון פחות מ 30 מ"ג ,בצורה מאוד מסויימת . קיבלתי הדרכה מרופאה מומחית כיצד לעשות את זה. זה לא יהיה אחראי מצידי לומר את זה כאן (ואגב, אל תקרא לגבי שימוש בתרופות דרך האינטרנט). פשוט תתייעץ עם רופא שמבין ותשאל אותו.
אני אחלוק איתך משהו... עברתי עד לפני ימים ספורים כאבים רצופים של שבועות שלא ברא השטן.
הכאבים שלי הם בשיניים (ולא ממקור דנטלי). לא יכלתי לשאת בכאבים לפני שבוע והלכתי ועקרתי שתי שיניים בריאות כי הכאב בתוך הפה היה בלתי נסבל . הרגשתי סכין בפה כל פעם שסגרתי את הפה כדי לנשום, לדבר, לבלוע רוק.(הסיפור שלי די מורכב, רשמתי עליו פה במפורט פעמים רבות),
ואחלוק איתך, שגם אני בימים האחרונים התחלתי את הסימבלטה. לפחות לפי התנסות של שבוע - וזו דעתי בלבד, כן - התרופה גורמת לגוף להרגיש מגעיל, חסר שקט, "לא אני" , ממש תחושה מגעילה . וייתכן מאוד מאוד שאלו סימפטומי ההתרגלות לתרופה.
מצד שני , הכאב שעדיין קיים - ביומיים האחרונים יחסית מעומעם (וזה אחרי שבוע שלקחתי כל כמה שעות משככי כאבים ברמה שהייתה כבר מסוכנת לגוף).
אז - כרגע, לאחר הסבל שלא נתן לי חיים, מעדיף להמשיך לנסות את הסימבלטה.
באופן אירוני, ישר אחרי שהתחלתי את הסימבלטה. הרופא גילה פתאום ממצא שמסביר את בעייתי והציע ניתוח, אבל כיוון שהתחלתי את התרופות, והניתוח לא חף מסיכונים - כרגע נותן צ'אנס לתרופה .
בכל "ההרפתקאה" הזו של ייסורי הכאב, יש כובד משקל ליכולת הסבל שלך ולעוצמת הכאב.
אני לא חושב שאף אחד מאיתנו צריך לסבול כאב. לא לשבוע, לא לחודשים, ובטח ובטח שלא לתקופות ארוכות יותר.
אגב, אתה כותב שעברת ניסוי וטעייה של משככים רבים - דווקא משככי כאבים הם לא הכיוון העיקרי הנכון במקרים של כאב כרוני.
הם יכולים להיות כיוון בשלב מסויים כשדברים אחרים לא עוזרים, או כ SOS. .. אבל דווקא כטיפול מתמשך יש אופציות אחרות.