איך מטפלים ברגל כואבת - בברך ובכף רגל

nady4u

New member
איך מטפלים ברגל כואבת - בברך ובכף רגל

הכאב של צריבה ועמום כזה, שלא נותן מנוחה.
ניסיתי משככי כאבים, שלא עזרו.
ניסיתי סימבלטה המינון הכי נמוך, זה עזר, אבל אני כמעט מת מתופעות הלוואי. ההקלה לכמה שעות, ותופעות הלוואי נמשכות כשבוע.
מנסה פיזיותרפיה לרגל, לא עוזר.
אורטופד לא מצא שום ממצא.

קשה קשה קשה.

bimbo.

New member
כאב של צריבה עלול להיות נוירופתיה.

זה עניין לנוירולוג.
כדאי לך לברר.

כמה שאלות

היי,

ראישת לא ממש ברור מה זה אומר ניסיתי סימבלתה...

האם יש סיבה לכאב שלך?
האם מישהו אבחן אותו?
האם קיבלת סימבלתה לאחר שניסית דברים אחרים?

בן כמה אתה?
מה אתה עושה בחיים?

מי נתן לך סימבלתה ומתוך איזו מחשבה?

אחרי תשובותיך, יהי יותר קל לענות לך.

nady4u

New member
תשובות

אם הייתה אבחנה, היה מקל עליי.
עברתי טראומה לפני כ-חצי שנה ושוחחתי עם פסכיאטר שנתן לי סימבלטה.
רופאת המשפחה ניסתה כמה משככי כאבים ולא עזר.

מה נותן נוירולוג לכאב של צריבה ?

תודה.

נימ 1

New member
היי נאדי , אם אפשר כמה תשובות

(ותיכף גם תגיע ימים ותענה משלה).

1. לגבי הסימבלטה - זה דווקא מעודד שמצאת משהו שמקל עלייך.
לגבי תופעות הלוואי - הם ידועות כמעט לכל תרופה מהז'אנר של התרופות האנטי דיכאוניות , או הנוירולוגיות.
ולפיכך יש צורך בהדרכה ובהכנה מראש של הרופא שלך.
צריך לדעת מראש שהימים הראשונים קשים... תופעות כמו סחרחורת, בחילה, בעיות בקיבה , חלומות מוזרים בלילה.., עירנות קיצונית, או ישנוניות קיצונית . הרגשה קצת "לא טבעית" ועוד...רוב התופעות הללו חולפות לאחר תקופת הסתגלות.

אתה אומר שהתחלת במינון הנמוך ביותר .. אני מניח שהתכוונת ל 30 מ"ג.
אז דע לך שאפשר לקחת סימבלטה במינון נמוך יותר , של 15 מ"ג (ופה הרופא אמור להדריך אותך איך)...מה שחשוב שתדע שקיימות אופציות.

חלק מהמסע פה של אנשים הוא למצוא את התרופות או הדרכים שיעזרו לך להתמודד עם הכאב - דווקא תרופה שכן עזרה לך , וזה רק אחרי מספר ימים (לפי מה שכתבת , נראה שלקחת אותה מספר ימים בודדים בלבד) - יש פוטנציאל רב לעזור.

אני לא חסיד של התרופות האלה.. וכולנו יודעים שיש יתרונות וחסרונות על גבי המאזניים (לאו דווקא פגיעה לטווח ארוך, אלא תופעות הלוואי המיידיות) - אבל כל אחד צריך לעשות את השיקולים שלו.

2. לא ברורה פשר המילה "טראומה" שכתבת . .אבל מבחינת טיפולים - כאבים הקשורים לטראומה (בין אם נפשית או פיזית) - הרבה פעמים שיטות אלטרנטיביות שונות מאוד עוזרות בזה.

3. האבחנה לכאב היא לאו דווקא על פי סוג הכאב.. לא כל כאב של צריבה הוא זהה. ניתן להניח שעברת בירור ספציפי לבעייה שלך... בין אם זה בדיקות, צילומים , אבחנה. ברגע שיש אבחנה - הרופא מפנה לכיוון הנכון , לדוגמא נוירולוג.
מבחינה נוירולוגית - יש מגוון תרופות לכאבים נוירפוטיים (ביניהן הסימבלטה שקיבלת).. וסביר להניח שאחת התרופות תיתן לך הקלה אם הכאב הוא נוירולוגי לפי אבחנת הרופא.
מה שכן - לכל התרופות יש תופעות לוואי בעיקר התחלתיות (שהגוף מתרגל אליהם לאחר תקופה לא ארוכה) , ואם אתה רגיש או לא מכיר את תופעות הלוואי , כדאי שהרופא יסביר לך, וככה תהיה מוכן יותר, ותוכל יותר בקלות "להנות" מהתרופה ולקבל את היתרונות עם החסרונות.

זהו. מקווה שההסבר שלי ברור. הוא גם מתוך ערפל של תרופות ומשככים : )

nady4u

New member
תודה על ההסבר המקיף.

את הסימבלטה לקחתי פעם בודדת, ופשוט לא יכולתי לשאת את תופעות הלוואי שנמשכו כשבוע.
לפי מה שקראתי באינטרנט אין אפשרות לחצות את הכדור, ואין מינון נמוך של 15 מ"ג.
קראתי שאנשים חצו את הכדור ואכלו עם שמנת או יוגורט, אבל זה מסוכן לקיבה, כי לכדור יש מעטפת אשר מעכבת את העיכול של הכדור.

בעקבות התגובות כאן קראתי על כאב נוירופאתי, כאב עצבי שמאוד מסובך לגלות את המקור.
כרגע אני פשוט חש חוסר אמביציה ללכת לרופאים שונים, יש לי תור למרפאת כאב, אולי שם אקבל מזור.

שוב תודה על ההסבר המקיף.

ניסוי ותהיה עברתי בניסוי של כמה משככי כאבים וכשאני חושב על תופעות הלוואי שעברתי - פשוט נורא ואיום.

נימ 1

New member
היי - כאב נוירופתי..

מוגדר ככאב של מערכת העצבים המרכזית , כאשר לא מצפה נזק לרקמות.
(בניגוד לכאב ברור שבו רואים את מקור הכאב, נזק לרקמה כלשהי, או לחץ על עצב וכו')....

אף אחד פה לא יכול לקבוע כמובן אם הכאב שלך נוירופתי, א. כי אנחנו לא רופאים כמובן, וב. כתבת את סיפורך בצורה הכי כללית שאפשר, וזה בסדר. גם אם נשמע את הסיפור - על הרופאים לשלוח אותך לבדיקות , לערוך בדיקות ולשלול מקורות כאב או להציע אבחנה

לכאב נוירופטי תרופות רבות - כגון ,אלטרול, גאבאפנטין,ליריקה, סימבלטה ועוד.

מרפאת כאב - בטוח תכוון ותדריך אותך. אבל זה גם תלוי בך ובנכונות שלך לעבור איתם תהליך, ולקחת את התרופות שנותנים, בצורה שנותנים.

לגבי הסימבלטה - כן אפשר לקחת מינון פחות מ 30 מ"ג ,בצורה מאוד מסויימת . קיבלתי הדרכה מרופאה מומחית כיצד לעשות את זה. זה לא יהיה אחראי מצידי לומר את זה כאן (ואגב, אל תקרא לגבי שימוש בתרופות דרך האינטרנט). פשוט תתייעץ עם רופא שמבין ותשאל אותו.

אני אחלוק איתך משהו... עברתי עד לפני ימים ספורים כאבים רצופים של שבועות שלא ברא השטן.
הכאבים שלי הם בשיניים (ולא ממקור דנטלי). לא יכלתי לשאת בכאבים לפני שבוע והלכתי ועקרתי שתי שיניים בריאות כי הכאב בתוך הפה היה בלתי נסבל . הרגשתי סכין בפה כל פעם שסגרתי את הפה כדי לנשום, לדבר, לבלוע רוק.(הסיפור שלי די מורכב, רשמתי עליו פה במפורט פעמים רבות),
ואחלוק איתך, שגם אני בימים האחרונים התחלתי את הסימבלטה. לפחות לפי התנסות של שבוע - וזו דעתי בלבד, כן - התרופה גורמת לגוף להרגיש מגעיל, חסר שקט, "לא אני" , ממש תחושה מגעילה . וייתכן מאוד מאוד שאלו סימפטומי ההתרגלות לתרופה.
מצד שני , הכאב שעדיין קיים - ביומיים האחרונים יחסית מעומעם (וזה אחרי שבוע שלקחתי כל כמה שעות משככי כאבים ברמה שהייתה כבר מסוכנת לגוף).
אז - כרגע, לאחר הסבל שלא נתן לי חיים, מעדיף להמשיך לנסות את הסימבלטה.

באופן אירוני, ישר אחרי שהתחלתי את הסימבלטה. הרופא גילה פתאום ממצא שמסביר את בעייתי והציע ניתוח, אבל כיוון שהתחלתי את התרופות, והניתוח לא חף מסיכונים - כרגע נותן צ'אנס לתרופה .

בכל "ההרפתקאה" הזו של ייסורי הכאב, יש כובד משקל ליכולת הסבל שלך ולעוצמת הכאב.
אני לא חושב שאף אחד מאיתנו צריך לסבול כאב. לא לשבוע, לא לחודשים, ובטח ובטח שלא לתקופות ארוכות יותר.

אגב, אתה כותב שעברת ניסוי וטעייה של משככים רבים - דווקא משככי כאבים הם לא הכיוון העיקרי הנכון במקרים של כאב כרוני.
הם יכולים להיות כיוון בשלב מסויים כשדברים אחרים לא עוזרים, או כ SOS. .. אבל דווקא כטיפול מתמשך יש אופציות אחרות.

ladybug4NLP

Active member
ועוד לא שאלתם את השאלה הראשונה שצריך לשאול

האם אתה סכרתי או שללו סוכרת בכל מצב?

האם עברת תאונה פיסית/נפילה?

nady4u

New member
אני לא סכרתי

לא עברתי נפילה פיזית.
לפני כמה שנים עברתי ניתוח בעמוד השדרה הצווארי.
תודה על ההזדהות עם הכאב שלי.

אשמח לדעת איך אתה לוקח את הסימבלטה במינון יותר נמוך.
והאם יש הקלה בתופעות הלוואי...

ד.א. אבא שלי היה סכרתי.

ladybug4NLP

Active member
אני שמחה לשמוע שאין לך סוכרת

למרות שגם מי שלא סוכרתי יש ואחרי אוכל _שעה-שעתיים) או לפני מקבלים פתאום חולשה שבאה מנפילת סוכר. אבל זה בדרך כלל לא רציף כמובן כל היום.

האם את סובלת בן היתר גם מעודף ליחה?

חוליות T-1 +T2 והרווח ביניהן הממונות על ייצור הליחהה. לפעמים בעקבות מכה (כמו whiplash( יש גם ייצור מוגבר של ליחה.

למעלה