איך מיושם המונח תקופה שולית פוחתת" בענף הנדלן?

korali sweet

New member
איך מיושם המונח תקופה שולית פוחתת" בענף הנדלן?

אני יודעת מה זה "תקופה שולית פוחתת" כך שאין צורך להסביר לי
אבל אני לא יודעת איך לחשוב על דוגמה שתמחיש לי כיצד "תקופה שולית פוחתת
מתבטאת בעיסקת נדלן.
אודה לכם על דוגמאות מעיסקת נדלן, כיצד המונח הזה (תקופה שולית פוחתת) יכול להיות מומחש בענף הנדלן ובמימון רכישת דירה

בקלות וזה אפילו קשור לתקופה

קחי למשל את המשכנתא שלך.
נניח לשם הדוגמה 100,000 שקלים לשנתיים בריבית 4%
ההחזר החודשי יהיה 4342 שקלים.
תוספת שנה תגרום להחזר של 2952 שקלים. כלומר הפחתה של
1389 שקלים.
&nbsp
באותם תנאים מעבר מ- 20 שנים ל- 21 שנים (תוספת שנה להלוואה)
יגרום להקטנת החזר של 17 שקלים בלבד.
&nbsp
דוגמה נוספת: במעבר בין דירת שלושה חדרים לדירת 4 חדרים באיזור X אהיה
מוכל לשלם 150,000 שקלים. באותה שכונה במעבר בין דירת 6 חדרים לדירת 7 חדרים
אהיה מוכן להוסיף הרבה פחות.
&nbsp
בהצלחה,
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/EffeBook
טיפים בחינם להחזרים נמוכים במשכנתא שלכם: http://bit.ly/EffTips
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611

&nbsp
&nbsp

דוגמה נוספת

נניח שיש בבעלותך דירת מגורים.

את רוכשת דירה שניה להשקעה שמחירה הוא 600,000 ₪ ווההכנסות מדמי השכירות החודשיים הן בסך של 2,500 ₪ לחודש, מדובר בהכנסה פטורה ממס.

את רוכשת דירה שלישית שעלותה עוד 600,000 ₪ כשההכנסות מדמי השכירות הן שוב 2,500 ₪ לחודש, את תשלמי מס על דירה שלישית כל שנה (מאחר ושווי הדירה השניה והשלישית גבוהים מסך של 1.15 מיליון ₪), כלומר רווח הנטו שלך יהיה נמוך מסך של 2,500 ₪ לחודש.

את רוכשת דירה רביעית במחיר הנ״ל כשההכנסות מדמי השכירות הן שוב 2,500 ₪, את תשלמי הן מס על דירה רביעית והן מס על דמי השכירות (מאחר וההכנסות מדמי השכירות עוברות את תקרת הפטור של 5,030 ₪), מהשקל הראשון על דמי השכירות מכל הדירות יחדיו (דהיינו על סך של 7,500 ₪).

נוסיף פרמטר נוסף, לצורך רכישת הדירה השניה השתמשת בהון עצמי שלך.

לצורך רכישת הדירה השלישית השתמשת ב- 50 אחוז הון עצמי ו- 50 אחוז הלוואת משכנתא. עלויות המימון מפחיתים את הרווח נטו שלך.

לצורך רכישת הדירה הרביעית, נגמר לך ההון העצמי, לכן לקחת הלוואת משכנתא בשיעור של 50% על הדירה שרכשת באחוז ריבית מסוים ו- 50 % על דירת המגורים שלך. אחוז הריבית על הלוואת המשכנתא על הדירה שלך יהיה גבוה יותר מאחוז הריבית על הדירה הנרכשת.

נניח שרכשת דירה חמישית ואינך יכולה יותר לקבל הלוואת משכנתא על הדירה שלך מאחר והיא ממושכנת בשיעור המרבי, לכן לקחת הלוואה בנקאית רגילה בשיעור של 50% מסכום הרכישה ו- 50% הלוואת משכנתא על הדירה הנרכשת. הריבית שתשלמי על ההלוואה הבנקאית תהיה גבוהה עוד יותר מהריבית על שתי ההלוואות הקודמות שציינתי.

מסקרנות, את סטודטית לכלכלה?

אני סקרן לדעת אם תפוקה שולית פוחתת עדיין מודגמת
עם חקלאים בשדה כמו לפני 20 שנים.
תודה.
.

korali sweet

New member
לא סטודנטית, אבל מאוהבת בנושא נדלן

ומצאתי מצגת של קורס מהטכניון (נראה לי מגמה של ארכיטקטורה) ואז ראיתי את המונח הזה. הקורס נראה לי מדבר על כלכלה באופן כללי וזה מבאס אותי כי חשבתי שאמצא הסברים מהנדלן שבעזרת דוגמאות מעולם הנדלן מסבירים את המונחים

המון תודה לכם על התשובות ועל התגובות
שבוע טוב לכולכם

עוד דוגמא

נניח ששכר הדירה בשוק לדירה בשטח של 50 מ"ר הוא 3000 ש"ח.
לדירה של 100 מ"ר (שמאפייניה דומים חוץ מהגודל) שכר הדירה לא יהיה 6000 ש"ח אלא פחות.
במילים אחרות התפוקה השולית למ"ר פוחתת (כשתפוקה נמדד בשכר דירה).
וזאת בגלל שהתועלת השולית לשוכר מכל מ"ר נוסף פוחתת, לכן נכונותו לשלם על שטח נוסף יורדת.
זאת גם הסיבה לפיצולי דירות.

למעלה