איך מייצרים מקל כביסה

electronics

New member
איך מייצרים מקל כביסה

נניח שאני רוצה לצאת ביצור למקלות כביסה מפלסטיק (ויש לי את המימון הדרוש). למי אני פונה כדי לייצר אותם? כמה זה יעלה לי עבור כמות של 10000 יחידות בערך?

emmr

New member
טוב, אז ככה.....

לכמות של 10000 יחידות, חבל שתתחיל, כל מקל יעלה לך בין 1 ל 2 דולר. התהליך מתחיל בעיצוב, אחר כך הנדסה (הרי לא תרצה שהמוצר יישבר באמצע בגלל נקודה חלשה או אי חישוב חוזק). בהמשך, בחירת החומר ותכונותיו - יועץ פלסטיקה. אחר כך, תכנון המוצר להזרקה ואופטימיזציה (יש כללים בהזרקת פלסטיק) בשלב הזה אתה מתכנן תבנית ומייצר אותה. זה נשמע מסובך, אבל עד פה מדובר במתכנן אחד, אבל טוב. (פרט לשלב העיצוב) אחרי שיש לך תבנית, כל מפעל פלסטיק ישמח לייצר לך את המוצר, ובשלב הזה מן הסתם כבר יהיו בידך כתובות של מספיק מפעלים (דרך המתכננים, יצרני התבניות וכו´). יש הרבה שיקולים גם בבחירת החומר, בעיצוב המוצר, כאשר תחשוב מראש שאם הוא מורכב למשל מ 3 חלקים, מישהו גם צריך להרכיב אותם. התבנית גם צריכה להתאים לכמות הסופית של ההזרקות. אפשר לעשות תבנית אלומיניום יחסית בזול, אבל תוחלת חייה קצרה (אלפי הזרקות בלבד), או תבנית פלדה שהיא יותר יקרה אבל חייה ארוכים. גם כאן יש סוגי פלדות עם הבדלים משמעותיים במחיר. אחד מכללי האצבע קשור לשיטת התמחור: מחיר המוצר נקבע לפי זמן מחזור ההזרקה וכמות החומר. מחירי שעת מכונת הזרקה נעים בין 25 ל 35 דולר. ככל שזמן המחזור קצר יותר, כך המרכיב הזה נמוך יותר במחיר. עלות החומר במוצר כזה נמוכה יחסית, אבל קח בחשבון פחת. לכן, אם אתה מתכנן כמויות מאוד גדולות, יש אפשרות שבתבנית אחת תזריק במחזור אחד נניח 10 מקלות, ולא אחד. הזמן אותו זמן אבל הוא מתחלק ב 10. עלות התבנית גבוהה יותר, אבל הפער מתקזז במהירות ככל שהכמות עולה. מפעלים גדולים יכולים להציע לך פתרון מ א´ עד ת´. המחיר יקר יותר מאשר עבודה עם מתכנן, יצרן תבנית ומזריק בנפרד, אבל אם אין לך נסיון אולי זה עדיף. לפחות זה יחסוך לך הסתבכות במידה ויש בעיה ואז אחד מאשים את השני. מקווה שעזרתי

electronics

New member
עזרת מאוד, אבל עוד דבר אחד

יש לך מספרי טלפון או שמות של חברות ואנשים שאני יכול לפנות אליהם?

emmr

New member
אני ממליץ לך על...

שלום לך, אני עובד עם בחור בשם אבי, ממליץ עליו בחום. אני מאמין שיוכל לעזור לך מ א´ עד ת´ תתקשר אליו ל 052-327017 בהצלחה, עמנואל

למעלה