איך מיישמים אצלכם אמולציות 3270?

איך מיישמים אצלכם אמולציות 3270?

אצלנו יש בתחנות הקצה PCOM, שיוצר קשר IP עם שרתי IBM CS for Windows מרכזיים, והשרתים האלה מדברים SNA עם המיינפריים. העברנו כמה תחנות קצה לעבוד IP ישירות מול IBM CS for Z/OS במיינפריים, אבל נראה שזה מתחיל להעמיס על -CPU, לכן עצרנו את זה לעת עתה. אשמח לשמוע מה קורה במתקנים אחרים.

gadiba

New member
יישום אמולציה

אצלנו יש בתחנות הקצה LOGNET. לרוב המשתמשים האמולציה מנוהלת ממקום מרכזי. ליחידי סגולה יש התקנה מקומית. התוכנה מתקשרת ב-IP לשרת TN3270 שיושב בנתב של CISCO שמחובר למחשב ב-SNA. יש כוונה לעבור לעבודה ישירה מול המחשב המרכז. בנוסף יש מספר תחנות (בעיקר בחדר המחשב) המתחברות ל-OSA-ICC. תחנות אלה הן Thin client המריצות Linux ו-Powerterm.

אצלינו

חלק מהמשתמשים עובדים ב-Telnet מוצפן (SSL) מול ה-MF ישירות, הארגון רכש בעבר את Pcom 4.2 ללא רישיונות שדרוג, וכתוצאה מכך כבר 15+ שנה לא משדרגים את גרסת ה-Pcom (מלבד מקרים חריגים), ורכישת המוצר מחדש עבור כ-10000 עובדים זאת הצאה ענקית ולכן חלק ניכר מהמשתמשים שלנו עוברים דרך שרתי SNA אך התקשורת מול המחשב המרכזי היא ב-EE (מאפשר לבצע תקשורת SNA over UDP) .... כמו כן יש לנו גישה ל-MF דרך 2074 ודרך OSA ICC, בעיקר אצל המפעילים ואצלינו אנשי התשתיות.

לא הבנתי

מה לא נתמך תחת PCOM42 ? אני מניח שהקשר בין תחנת העבודה וה Telnet Server הוא ב-IP, ואם ככה, מה מפריע לקנפג את כתובת ה-IP של המיינפריים בתחנות העבודה, שיעבדו מול Telnet Server במיינפריים ? ועוד שאלה - איזו תכנת Emulation client עובדת SSL מול המיינפריים אם לא PCOM ? ו... תודה.

מה שלא נתמך

ב-pcom 4.2 הוא ה-SSL. אין שום בעיה לעבוד IP מול ה-MF בגרסה זו אבל אבטחת מידע אצלינו בארגון לא מאפשרים זאת. תוכנות אחרות יכולות להיות HOD של IBM או ericom אני מניח שיש גם תוכנות נוספות...

רונןMF

New member
לנו יש

Pcomm שעובדים איתו בעיקר אנשי התוכנה והסיסטם ב- telnet / SNA מול ה-MF שאר המשתמשים עובדים ב-telnet מול המ-MF דרך אמולציה של חברת אריקום...

ישירות מול TN Server במיינפריים ?

או דרך TN Server שרץ על נתב סיסקו או שרת Windows? ואם ישירות, כמה משתמשים יש לכם, וכמה אחוז CPU לוקח ה-STC?

אין בעיה

לרוץ ישירות מול TN SERVER ב-MF אם אני לא טועה בזיהוי (אולי כן) אז אני הקמתי את ה-TN SERVER באותה חברה, יש שם בין כמה מאות ל-1000 משתמשים וכמות ה-CPU שלוקח ה-STC (ללא SSL) היא זניחה.

uri11111

New member
אצלנו כנ"ל

עובדים ב PCOM ב IP עד לשרת GW וב SNA משם ( חיבור ב OSA). מכיוון שאין לנו NETBIOS יש לא מעט תוכניתנים עם 3 ו 4 אמולציות.

למעלה