איך מכינים את הגוף ללידה?

בוסמת1

New member
איך מכינים את הגוף ללידה?../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

היי,יש לי עוד כמה חודשים ללידה ואלד כנראה בחדר לידה רגיל, אבל השאיפה שלי היא שהלידה תהיה כמה שיותר טבעית. לא ללקחנו חדר טבעי בגלל העלות הכספית. הייתי רוצה גם שלא לקחת אפידורל. הבעיה היא שזו לידה ראשונה ואני חסרת נסיון. בנוסף - העובר כרגע במצג עכוז והייתי רוצה להפוך אותו - אם אתם מכירים תרגילים זה ממש יעזור. והשאלה שלי היא: איך אוכל להכין את הגוף לכך שאעבור את הלידה כמה שיותר טבעי ללא התערבות רפואית וללא אפידורל? יש דרכים להכין את הגוף? תודה מראש
 

הילהל

New member
באיזה שבוע את?

את מדברת על "חודשים" ללידה - אז אולי עדיין אין מה להלחץ מזה שהוא עכוז (אצלי מיה הסתובבה אי שם בשבוע 35). קני לך את הספר "לידה פעילה" - הוא נותן יופי של הסברים וגם מציע איך להתכונן פיזית. יש תרגילי יוגה, תרגילים עם כדור פיזיו' (אני מאוד נהניתי עם הכדור). יש תרגילי נשימה ואפשרויות לעסות את הפרינאום או להשתמש ב"אפי נו" (לי אישית מאוד לא התאים). אני חוששת שבמצב בתי החולים בימינו קשה לקבל לידה טבעית, פעילה וטובה בלי להשקיע כסף.. אני יודעת איך נראתה הלידה הראשונה שלי שבה סמכתי על המזל - והוא הכזיב. אני יודעת איך נראתה הלידה השניה - שבה לקחנו ליווי של דולה, ואין לי ספק שבלעדיה תסריט האימה של הלידה הראשונה היה חוזר על עצמו. אחרי שתקראי את "לידה פעילה" תביני שיש ממש ניגוד בין הצורך להשאר עירנית ומתגוננת בביה"ח ללא ליווי מקצועי לבין היכולת שלך להתכנס לתוך עצמך ולהצליח ללדת באופן פעיל וטבעי. נכון, זה עולה כסף. אני שמחתי להשקיע את הכסף הזה כי כבר ידעתי מה לידה רעה עושה לגוף ולנפש. סיפרתי למשפחה הקרובה וביקשתי שמי שיכול ומרגיש נוח - שיתן ללידה מתנה כספית ובכך יסייע לי. הם נרתמו לכך בשמחה.
 
כדאי להתייעץ עם מטפלי שיאצו.

יש אפשרות להכין את הגוף והנפש בעזרת המגע של השיאצו וכן להתכונן ללידה טבעית ע"י הכשרת הבעל ללחוץ ברגע הנכון במקום הנכון כדי לזרז וכדי להקל על הכאבים.
 

debby12

New member
מנהל
כדאי להכין בעיקר את הראש/נפש

הגוף יודע את העבודה. אבל צריך לדעתי עבודת ראש שתשחרר אותך מכל הפחדים שצוותי בית החולים יכניסו אותך לתוכם. לצורך כך גם עוזר לקרוא ולדעת הרבה על כל שלבי הלידה כי זה עוזר לבטחון שלך בעצמך ובתהליך. כדאי גם לדעת את זכויותיך - כדי לזכור שאת לא חייבת *להסכים* לכל מה שהצוות שם ירצה לבצע בך (פקיעת מים, מוניטורים אינסופיים, וריד פתוח ביד וכו')
 

PikiMiki

New member
לדעתי גדאי להכין גם את הגוף

קודם כל להכנס לכושר - לא לקרוע את עצמך במכון מעכשיו, אבל לידה דורשת מאמץ רב, ואם את הכושר טוב (סיבולת לב ריאה) יש לך סיכוי יותר טוב. חוצמזה גמישות תמיד עוזרת להגיע לכל התנוחות השונות משכיבה על הגב. תרגילי קגל עוזרים ללמוד ללחוץ נכון ותרגילי יוגה / מדיטציה עוזרים בכלל להרמוניה של גוף ונפש. וכמובן שיש את ההכנה הנפשית ולא רק שלך אלא גם של המלווה/ים שלך. בימנו, ב"מערכת" נראה לי כמעט בלתי אפשרי ללדת "טבעי" בלי הכנה. ממליצה מאוד על "לידה פעילה", על "טבעי ללדת" , על קורס הכנה עם תרגול אחריו, על פעילות גופנית ועל דולה / מיילדת או רופא פרטי. שיהיה בקלות
 
אני הלכתי כמה שיותר. יוגה לא

היתה לי נעימה והפסקתי אחרי 3 שיעורים. יותר מההליכות המוגבלות כי היה לי חם וכבד ובטן ע-נ-ק-י-ת, מה שהכי עזר היתה התמיכה והאמונה מצד המיילדת והדולה שאני כן יכולה ושהכל יהיה בסדר. ברגע האמת הגוף באמת מוביל אותך לאן שהוא צריך- הלחיצות הגיעו באופן טבעי ולא כי אמרו לי "עכשיו תלחצי". גם תוך כדי הלידה המיילדת עשתה איתי נשימות ו"ממממממממממממ" שעזרו אפילו בלי הכנה כזו מראש.
 
../images/Emo207.gifאפינו

התחלתי היום עם האפינו כלומר תירגול 1 התוצאה 7.5 סנטימטר - זה טוב? יש לי עוד שבועיים שלושה ומקווה להגיע ל10 בזמן...
 
מעולה

7.5 ס"מ לפעם ראשונה!!! בדר"כ פעם ראשונה מגיעים ל 4-5 ס"מ. אז בטוח את תגיעי בזמן. חוץ מזה שגם 8-9 ס"מ זה מעולה ולא נקרעים.
 
../images/Emo140.gif איזה מעודד../images/Emo70.gif

ומה שכמובן צפיתי - תחושות הצריבה המשמעותיות היו בצלקת של החתך שהנשמות בתל השומר סידרו לי...
 

בוסמת1

New member
אפשר לקבל פרטים על האפי נו?

מה זה? איפה קונם? והאם צריך להגיע ל ס"מ10? תודה
 
קניתי בדיאדה

בת"א זה בלון שמחובר למשאבת אויר שמנפחת אותו ויכול להיות עם או בלי מד לחץ (שמודד את הלחץ המופעל על הבלון) נועד לתירגול שרירי רצפת אגן ולתירגול הרחבת הפרינאום אני לא סגורה אם חייבים להגיע ל 10 סנטימטר או ש8-9 זה מספיק... תריצי חיפוש בגוגל ובוודאי תמצאי הסברים מפורטים ותמונות
 

צימעס

New member
מכינים את הבנזוג,

(או מלווה אחר - למשל דולה בתשלום) שיהיה אסרטיבי מול הצוות. (זה לא כל ההכנה הדרושה, אבל בהחלט חלק שאסור לוותר עליו ממנה)
 

אמממה

New member
לידה טבעית

הי בוסמת לגבי העלות של מרכז לידה טבעי יש אפשרות ללדת במאיר בחדר הטבעי אמנם במחלקה אבל לדעתי עדיף מחדר רגיל לגמרי בענין חוסר הנסיון - ממליצה לך מכל הלב להמשיך לקרוא וללמוד בכוחות עצמך האמיני ביכולות הגוף והמוח שלך! כפי שנכנסת להריון נשאת אותו והתפתח מזרע לביצית עובר מדהים כך גם תדעי ללדת. מצטרפת להמלצות על הספר לידה פעילה. לגבי הכנת הגוף ללידה כמה שיותר טבעית: * הכנת הנפש האמיני ביכולתך התייחסי ללידה כדבר טבעי שבכוחך לעשות ואל עצמך כאישה בריאה וחזקה (ולא כאל חולה כפי שחלק בתי חולים נותנים להרגיש) * בענין הזה מציעה להעביר את הדגש המחשבתי ליום שאחרי. הידיעה שאת אמורה להיות מסוגלת לטפל בילד עשויה לחזק אותך. לשם כך עלייך להגיע בכושר פיזי ובצלילות נפשית הזהרי מלשקוע בסוף הריון. *תכל'ס: הליכה מרובה במיוחד מדרגות תוך הקשבה לגוף ושתיה, יוגה עזרה לי מאוד, פילאטיס עם מורה שמבינה בהריון, תה עלי פטל, לשבת מעל אדים עם רוזמרין (מרכך ומרגיע) ולאחר מכן עיסוי עם שמן שקדים, אפינו קריאה מרובה, קורס הכנה - חשוב במיוחד לבן הזוג, סיור בבית חולים לי עזר מאוד להכין את תכנית הלידה הכתובה ובנוסף הכנתי עבורי ועבור בן הזוג "תדריך כתוב" - מעין סיכום של הקורס והחומר שהיה לי חשוב, ערוך בהתאם לשלבי ההתקדמות, ומקרים ותגובות כדי שאם יתעורר מצב כלשהו נדע במה מדובר ומה האפשרויות בענין העכוז נראה שיש עוד זמן אבל יש כמה תנוחות שיכולות לעזור (אני חושבת שבעיקר עמידה על שש)
 

אמממה

New member
ממליצה לברר גם על ארניקה

תרופה הומיאופטית שעוזרת להקלת כאב, הפחתת דימום ואיחוי רקמות אני חושבת שעזרה לי מאוד בלידה ואחריה
 
למעלה