בצק שק"מ
המצרכים לבצק הם
חבילה קטנה של קמח תופח (350 גרם) או כמות זהה של קמח רגיל + שקית אבקת אפייה.
200 גרם מרגרינה או חמאה
1 גביע שמנת חמוצה/יוגורט/לבן
אם רוצים אפשר להוסיף 2-3 כפות סוכר או מעט מלח (למתוק או מלוח)
את המרגרינה או החמאה חותכים לקוביות, ורצוי לתת לה לעמוד בטמפ' החדר שתתרכך קצת.
במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל החומרים ומעבדים במהירות נמוכה-בינונית (2-3) עד שמתקבל בצק אחיד. בהתחלה הקמח יתעופף, אז להיעזר במכסה של המיקסר או להתחיל לאט עד שהחומרים מתאחדים קצת ואז אפשר להגביר קצת מהירות.
לאסוף את הבצק לצורה של פיתה עבה, לעטוף בניילון נצמד ולקרר לפחות שעה, רצוי שעתיים.
אח"כ אפשר לרדד עם קצת קמח, למלא ולאפות.
הבצק מחזיק יממה במקרר בלי בעיה, בתנאי שהוא עטוף היטב.