התהליך ארוך ומסובך
לילו הסברים על הכנת בירה ימחישו לך שתהליך הכנת אלכוהול (באשר הוא) הוא מורכב וארוך. את יכולה לנסות לגרום לתסיסה של הענבים, אך בלי שמרים שיפרקו את הסוכר לאלכוהול לא תצליחי להכין יין. יין לבן שמופק בצורה "תעשייתית" ניתן לשתות באותה שנה בה הוא נבצר למעט מקרים חריגים כמו השרדונה שאורך חיי המדף שלו הם עד שנתיים. בכדי לא לסבך את העניין אני מציע לך למצוא פתרון אחר לענבים מאשר יין לטובת השקט הנפשי שלך. לסיכום אל תסיקי מדברי נימה או טון מזלזל, אבל אני חושב שיש דברים שמוטב לא לעשות מאשר להצטער עליהם לאחר מעשה.