איך מכינים מאטה?

איך מכינים מאטה?

יש כוס למאטה, יש קשית מיוחדת, יש שקית גרבה מאטה מהסופר, מה עכשיו? איך מכינים מאטה? מה התפקיד של התרמוס שאני רואה ליד אנשים ששותים מאטה, זה מכיל מאטה או רק מים רותחים? מה הקטע של המאטה? למה הוא כל כך נפוץ? איזה איכויות יש לו? האם הוא בריא? טעים? בעל איכות מסוג אחר כלשהיא? אשמח אם תוכלו לענות לי, ודרך אגב למביני דבר, יש אלפחורס הוואנה(HAVANA) בחנות באלנבי בת"א. אם מישהו רוצה כתובת מדוייקת אז תשאלו אותי. תודה
.

Diegol

New member
אני מכין ככה... ../images/Emo91.gif

אני שם את הקשית (Bombilla) בכוס ואז מוסיף 3/4 ג'רבה (Yerba). סוכר מוסיפים לפי הטעם (אני אוהב את המאטה מתוק) ואז מוסיפים מים (לא רותחים). צריך להקפיד שהמים לא יהיו רותחים: גם שורף את הלשון וגם שורף את הג'רבה. לכן תוציאי את המים ממש לפני הרתיחה. תפקיד התרמוס הינו אך ורק לשמור על המים שלא יתקררו. בתוכו יש מים חמים לפני רתיחה. לגבי סגולות המאטה אני יודע שהוא טוב לבטן, מזרז את המטאבוליזם. לגבי האלפחורס, זה נשמע טוב, והולך מצוין ביחד עם מאטה
איפה מוכרים אותם באלנבי...? בהצלחה, - דיאגו -

תודה!

לגבי האלפחורס, מעדניה לארו, אלנבי 37, 03-5255880 ת"א. יש שם גם מלא סוגים של מאטה, וגם כוסות וקשיות (
Bombillas) וגם ממתקים ארגנטיניים ואפילו דברים מוזרים כמו פאי דלעת... מקום שכייף לקנות בו. תהנה!

צד שני

נכנסתי לאלנבי מקינג ג'ורג', ופניתי ימינה, על אותו הצד של המדרכה בלי לחצות לצד השני, הלכתי הלכתי, והלכתי עוד קצת, עד שראיתי חלון ראווה עם הרבה אלכוהול. זה שם.

למעלה