למה לקנות ? אפשר להכין לבד ממרח -פילפלים טעים בבית?
6- 7 פלפלים גדולים לקלות בתנור ב-230 מעלות חום (בתבנית חד-פעמית,)
בודקים מדי פעם, (כול רבע שעה,)וכאשר קליפת הפלפלים משחימה ומעט משחירה,
הופכים לצד השני ,כשכול הצדדים קלויים היטב, מוציאים מהתנור את תבנית הפלפלים הקלויים.
להסרת הקליפה בקלות, אפשר להכניס את הפלפלים לתוך שקית- ניילון עבה ,ולקשור למשך שעה או יותר - עד לצינון.
או להניח את הפלפלים החמים בתוך סיר ולכסות במכסה,להשאיר כך לשעתיים-שלוש,
לאחר מכן,יהיה קל מאוד להסיר מהפלפלים הקלויים-את הקליפה.
 
לאחר הסרת הקליפה מהפלפלים,וניקוי הגרעינים,
מכניסים את הפלפלים לקוצץ המזון,
ומוסיפים:
1/4 כפית מלח,
2-3 כפות שמן-זית ,
3 שיני שום גדולות וקלופות,
כף מיץ -לימון
חצי כפית חומץ,
מעט פלפל-שחור.
לטחון הכול בקוצץ -המזון למחית חלקה,
לטעום להוסיף מלח אם יש צורך,
להעביר לצנצנת קטנה עם מכסה,ולשמור במקרר.
 
אגב,
להעשרת הטעמים ולעידון המרקם,הוספתי גם עגבניה בינונית,קלופה מקליפתה,
ו-2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה.
השילוב יצא מאוד טעים.