איך מכינים פודינג וניל ביתי?

ofri442

New member
איך מכינים פודינג וניל ביתי?

שלום לכולם,

קיבלתי לא מזמן חבילה של 100 מקלות וניל מדהימים מאפריקה.
ממש מתחשק לי להכין פודינג וניל אמיתי וביתי. למישהו יש מתכון ?
אשמח גם למתכון לאבקה - כך שאוכל להכין כמות גדולה שתישאר לאורך זמן.

תודה רבה,
עופרי
 

bali

New member
מנהל
הממממ

נראה לי שהתחלה טובה לפודינג וניל ביתי תהיה להכין קרם פטיסייר. הוא עשיר, בטעם חזק של וניל אמיתי והמרקם שלו דומה לזה של מעדני חלב (רק לא ג'לטיני). אפשר להעשיר אותו על ידי קיפול של קצפת לתוך הקרם.

אם את צריכה מתכון לקרם פטיסייר, אני די בטוחה שיש בחיפוש שלנו. אם לא תמצאי אעלה לך מתכון.
 

ofri442

New member
מתכון לאבקה

אוקיי, אנסה להכין קרם פטיסייר, מאמינה שיצא מוצלח.
השאלה אם יש אופציה בכלל לייצר אבקה של קרם פטיסייר או של פודינג וניל, כדי שאוכל להכין בקלות כל פעם שצריך לתקתק עוגה.
 

almogi

New member
למה לא פשוט להקפיא ?

מכינים פודינג, מכניסים כמויות מדודות לשקיות נילון, מלפפים בפלסטיק נצמד ומקפיאים. נשמר חודשים בפריזר. לשימוש מפשירים במקרר.

אגב, באנגליה השם פודינג מתייחס לא רק לקרם המוכר לנו אלא למשפחה שלמה של קינוחים (וגם לכמה מאכלים נוספים כמו Yorkshire pudding).

הפודינג האנגלי אכן דומה לקרם פטסיאר (ליתר דיוק לקרם דיפלומט - פטסייאר עם קצפת), בהבדלים קלים: בפודינג בד"כ משתמשים גם בביצים שלמות ולא רק בחלמונים (מחליפים מחצית מכמות החלמונים בביצים שלמות), במקום חלב משתמשים ב Half Cream (בארץ אפשר לקחת שמנת 15%) ועוד הבדלים קלים. אופן ההכנה זהה לקרם דיפלומט.
 

ofri442

New member
נרתעת מהקפאה של דברים

תמיד מרגיש לי (ואולי זה גם נכון) שהם הרבה יותר טעימים כשהם טריים

תודה!! :)
 
למעלה