איך מכינים קפה בסגנון ערבי

איך מכינים קפה בסגנון ערבי

אסאלאם עלייכום!
אני מבקשת את עזרתכם בעניין הזה.
אם נכנסים לבית קפה, ומבקשים קפה שחור או טורקי, המלצר שם כפית קפה לתוך כוס, מוזג מים רותחים, והנה כוס קפה.
אני מרגישה שזה לא קפה שנעשה נכון, כמו שצריך באמת.
גם בבית ככה בדרך כלל מכינים קפה אצלנו היהודים.
חיפשתי באינטרנט איך מכינים קפה טוב, ומצאתי מתכונים על הכנת אספרסו באמצעות מכונת אספרסו.
אבל אני חושבת, שבשביל להכין קפה, לא צריך מכונות אלא צריך לדעת איך ולחמם או להרתיח מים.
חשבתי אולי אצל הערבים יש את ״הסוד״.
אז אם יש לכם את הסוד להכנת קפה טוב כמו שצריך, אשמח אם תגלו לי סוד זה.
שוקראן וסלמאת!
 
פשוט לא?

מרתיחים מים ולא בקומקום על הגז אחרי שהמים רותחים מוספים קפה באופן הדרגתי הכמות המבוקשת ביחס למים וסוכר מביאים לרתיחה מחכים עד שהקפה שוקע , אני לא כזאת מומחית בדרך כלל מכינים לי קפה אם אני מכינה אז קפה שח אשכנזים חחח
 

פואד1946

New member
לא פשוט......

ראשית קונים קפה ערבי טוב שנתחן במקום רצוי עם הל אני היתי קונה בעיר העתיקה ליד שער שכם.....

מחממים מים בפינג'ן עד כדי רתיחה סמוך לרתיחה מרימים את הפינג'ן מעל הלהבה ומוסיפים קפה מינימום שתי כפיות לספלון קפה +סוכר למי שאוהב מתוק.....

את הקפה יש להוסיף בזהירות תוך כדי ערבוב ולשים לב שהקפה לא יגלוש...לערבב בעדינות עד שמקבלים קצף עדין בחלק העליון של הפינג'ן...את הקצף מחלקים
בספלוני הקפה...מכסים את הפינג'ן בצלוחית ומשאירים על אש קטנה לכמה דקות כדי שהקפה יקבל את טעמו המיוחד ומוזגים בעדינות על הקצף שבספלוני הקפה...

שותים בנחת עם בקלווה משובחת ואומרים תוך כדי לגימה....עמאר...
 

פואד1946

New member
סבח אל חייר


 
קיבלת עצות לא רעות בשורה התחתונה זה תלוי כמה זמן יש לך

אצלי - אם אני ממהר בבוקר אז הכוס התרמית הופכת לפינג'אן מאולתר, במילים אחרות אני מרתיח קומקום ואז מיד עם הרתיחה אני מוזג אחרי ששמתי כפית קפה עם הל גדושה (אצלי הכוסות גדולות מ250 מ"ל) ומבוחש תוך מזיגה איטית, ואחרי זה כפית סוכר לפי החשק.

אם אני ברגוע - ממלא פינג'אן עד גובה בערך שלושה רבעים במים, על אש קטנה, ונותן למים לגלוש 3 פעמים עד הקצה, ואז אנמי שם שתי כפיות גדושות ביותר של קפה עם הל, מערבב מחוץ לאש, ואז שוב נותן לאש הקטנה להגליש את הקפה, ואז אני מוסיף סוכר לפי החשק -אם בא לי קפה קצת יותר מר ממתוק, אזי 2.5- 3 כפיות סוכר, ואם יותר מתקתק אז 4 כפיות סוכר.

בהצלחה!
 
למעלה