איך מכינים קצפ לימון??

bali

New member
מנהל
מה זאת אומרת קצפת לימון?

קצפת עם קצת טעם לימוני או משהו שיותר דומה למלית של פאי לימון?

כי אפשר פשוט להוסיף לקצפת קצת גרידת לימון קצוצה דק דק דק וזה יתן לה טעם לימוני עדין. זה הכי מהיר ופשוט.

כדי להכין קרם יותר עשיר בטעם לימון, צריך להכין קרם לימון כמו של הפאי ולערבב לתוכו אחרי שהוא מתקרר קצפת מוקצפת.
לקרם לימון:

1/4 1 כוסות מים
1/4 כוס מיץ לימון
1 כוס סוכר
קורט מלח.
1/4 כוס מים קרים
1/4 כוס קורנפלור
3 חלמונים
50 גרם חמאה/מרגרינה
1 כף קליפת לימון מגוררת

1 שמנת מתוקה

להכניס את המים, מיץ הלימון הסוכר והמלח לסיר בישול בינוני ולהרתיח.
לבחוש בנפרד את הקורנפלור המים והחלמונים לעיסה חלקה. להוסיף למי הלימון הרותחים תוך בחישה. לבשל 2-3 דק'. לבחוש עד קבלת רפרפת סמיכה, שקופה ומבריקה, ולהוריד מהאש.
להוסיף לרפרפת החמה 50 גר' מרגרינה או חמאה ולהמיס.
להוסיף כף קליפת לימון מגוררת, לבחוש.
לקרר את הקרם במקרר עד שהוא קר וסמיך.

תצא פה כמות די גדולה של קרם לימון, אפשר להכין רק חצי כמות.

להקציף שמנת מתוקה לקצפת יציבה, ולקפל אותה עם קרם הלימון.
 
שלי לעניין

קורנפלור 75 גר'
סוכר 210 גר'
מיץ מי לימון 125 מיל
מים 310 מיל
קליפה של לימון 2 כפיות
חלמון (צהוב) 3
חמאה 60 גר'

להניח את המים בסיר מעל לבאן מארי, להוסיף את הסוכר ולערבב, להוסיף את הקורנפלוור, לבחוש ללא הפסקה עד להתיצבות.
מוסיפים את קליפת הלימון, ומיץ הלימון ושוב לבחוש למיצוב.
מוסיפים את החמאה והחלמונים ושוב בוחשים, עד שהוא יציב וחלק ודי מוצק.
מחסים בנילון נצמד שלא יהיה קרם ומקררים מעט.

 
למעלה