פסטו משובח
פשטו אמיתי ומשובח הוא כזה שמכינים בעזרת עלי ומכתש, ומקפידים בו על סדר הכתישה. אנחנו אנשים מין המניין, מוכנים להתפשר על כמה מכשירי חשמל ידידותיים. אני ממליצה על שימוש במערבל ידני, זה שנראה כמו נקניק ארוך שבקצהו להב קטנה. מנסיון זה המכשיר שעושה את העבודה ביעילות המירבית. אבל אם אין, גם מעבד מזון טוב מספיק. עם מערבל רגיל, כזה שמרסק בד``כ מיצים יש קצת בעייה- העלים נוטים להיתקע, אבל צריך פשוט סבלנות. אז ככה 4 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום נטולי גבעולים (ולא הריחן הפרסי שמוכרים בשוק) 4 שיני שום מלח גס, פלפל שחור 150 גרם צנוברים קלויים קלות (השרופים יעניקו טעם חזק מידי) 150 גר` גבינת פרמזן אמיתית, מגוררת רק לפני הכנת הרוטב 2 כוסות שמן זית- בערך מרסקים יחדיו את כל המרכיבים, מקפידים שיהיה מספיק שמן להפוך את הכל לעיסה חלקה, אבל שהתערובת תהיה אחידה- שלא יפרדו הבזיליקום והשמן 0ובזה עוזרים המלח ושאר המוצקים)