איך מכינים שניצל ספרדי כמו בשניצליה?

amysh

New member
יעלה גם אני מחכה למתכון שלך לירקות אפויים

לי גם יספיק לדעת במה את מתבלת (את האיך אני כבר מנחשת לבד)
תודה
 

michalgad1

New member
עוף/שניצל מקסיקני מאת סוזי פישביין

מחממים תנור לחום בינוני.מרפדים תבנית בנייר אפייה.
בצלחת אחת מערבבים כוס וחצי פרורי קורנפלקס+3 חופני חטיפי טורטיה שבורים+תיבול טאקו+כף אבקת צ'ילי. בקערה שניה שופכים סלסה.
טובלים חתיכות חזה עוף כמו לשניצל. אופים לא מכוסה 20 דקות. אני אפיתי קצת יותר.
אפשר להכין מיטבל מ4 כפות מרגרינה נמסה +1/3 כוס רוטב חריף+מעט אבקת שום
 

אמרלדה

Active member
מקווה שאתם מרגישים טוב יותר

וואחד תפריט למי שלא מרגישה טוב.
רפואה שלמה ושבת שלום.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע מעניין! מעניין במה אפשר להשתמש בארץ במקום "תיבול טאקו"-

לא זכור לי שנתקלתי במשהו כזה ישראלי.
 

shira1960

Active member
מעניין! מזכיר לי שניצל של שנות ה... תשעים??

היינו טובלים בתערובת של קטשופ ומיונז (ותבלינים) ואחר כך מצפים בפירורי לחם ואופים בתנור.
 

michalgad1

New member
טובלים את חזות השניצלים (דקים) בסלסה ואז בתערובת הפירורים.

 

tzivi1

New member
רק נראה לי שאם את מטגנת את השניצלים, צריך ממש

להיזהר אם מצפים בסלסה, שהיא מאוד מימית.
 

shira1960

Active member
באתר budget101 יש כמה דוגמאות (גם לטאקו, גם לתערובות אחרות)

לדעתי אפשר להשיג בארץ - אני די בטוחה שראיתי את זה בסופר השכונתי שלנו, ובטוח ראיתי את זה בחנות מזרח מערב ברח' אגריפס

תערובת טאקו - מאתר budget 101
http://www.budget101.com/seasoning-mix-recipes/taco-seasoning-mix-544.html
6 כפיות אבקת צ'ילי
5 כפיות פפריקה
4.5 כפיות כמון
3 כפיות אבקת בצל
2.5 כפיות אבקת שום
1/8 כפית פלפל קייאן
לערבב הכל בשקית זיפלוק, לסגור, לשמור במקום יבש וקרר עד 6 חודשים.
להשתשמש ב7 כפיות תערובת במקום שקית של 1.25 oz של תערובת תבלין טאקו מוכנה
 

shira1960

Active member
לפי מה שכתוב בתפריט שלהם - רוטב צ'ילי חריף + פירורי לחם

כלומר, כמו שמכינים שניצל רגיל, רק את הבלילה מתבלים כנראה עם רוטב צ'ילי חריף (שזה לגמרי אסייתי ולא ספרדי, אבל ניחא). לדעתי, את יכולה פשוט לתבל את הפירורי לחם במה שנראה לך "תיבול ספרדי" - שום, פפריקה, פטרוזליה, אורגנו, אבקת בצל...

 

michalgad1

New member
תודה שירה. מצאתי את המתכון שחיפשתי - שניצל מקסיקני דווקא עם

סלסה ותיבול טאקו. חריף קצת אבל שונה וטעים.
 
אחרי שראיתי את כל התגובות הבנתי שגם השניצל שאני מכינה מיוחד.

מנצלת כמה דקות הפוגה בעבודה וגם את השאלה שעלתה בכדי לרשום איך אני מכינה....

את פרוסות השניצל (דק ודפוק מעט...) אני משרה בביצה עם כפית חרדל, כפית קטשופ ומעט רוטב צילי מתוק ורוטב סויה. כשמטגנת, עוטפת את הפרוסות המושרות בתערובת של פרורי לחם (מעדיפה מוזהבים), ולכל 3-4 כפות מהפרורים מוסיפה: כפית שום גבישי, כף שומשום, כף אגוזים טחונים וכף קווקר (אינסטנט)
 
למעלה