איך מכניסים בה שכל?!

bleeding doll

New member
איך מכניסים בה שכל?!

היוש. אני כותבת לכם פה מתסכול...
יש לי חברה ממש טובה, אם לא הכי טובה.
היא בגילי, 22, ומערכת היחסים היחידה שהיא הייתה בה הייתה כשהיא הייתה בת 16 למשך חצי שנה. אז אני וחברותיי התלהבנו נורא, רצינו גם ופירגנו לה. לימים הם רבו ונפרדו...
עברו השנים, סיימנו את התיכון, התגייסנו לצבא, השתחררנו, הצטרפנו למסגרות כאלה ואחרות... אני ושאר החברות שלי נכנסנו לזוגיות, חלקנו יצאו ונכנסו שוב... ככה שהיום רובנו אם לא כולנו בזוגיות כבר שנים.
החברה ההיא מגיל 16 עד עכשיו לא מצאה בחור שמצא חן בעיניה. היא ראתה אותנו לאורך השנים, יעצה לנו כשרבנו עם בן הזוג, פירגנה לנו, תמכה בנו... וכל הזמן הזה שאלה את עצמה - מה לא בסדר בי?!?!
אני עשיתי לה הרבה שיחות עידוד, שהרגע הנכון יגיע, ושהיא תפגוש את הבחור המתאים בבוא הזמן...
ואז היא פגשה בחור. היא ממש חיבבה אותו, הוא נראה טוב בעיניה, הוא היה חכם, מצחיק.. כל מה שהיא רצתה. הבעיה היא שהוא לא רצה אותה למערכת זוגית. הוא רצה אותה כדי שתספק אותו מינית ותו לא

הם היו נפגשים הרבה, מדברים בקטנה ואז ישר מתזמזמזים ומתחרמנים... וכשהעניינים היו נגמרים, הם היו נפרדים וכל אחד הולך לדרכו. הוא הבהיר לה שהוא לא רוצה אותה בתור חברה, אלא בתור יזיזה. והיא, ברוב טיפשותה הייתה סבבה עם התנאים האלה. היא הייתה מאוהבת בו מעל הראש.
הוא התייחס אליה חרא, היה מתעלם ממנה, נעלם, נכנס לקשר עם בחורות ויוצא, וכשהיה משעמם לו בלילות הוא היה מרים אליה טלפון - והיא כמו סמרטוט הייתה מופיעה אצלו.
הקשר הזה ביניהם נמשך שנתיים שלוש.
היא תמיד הייתה חוזרת הביתה שבורה, למשך כמה ימים. היא אמרה שהיא רוצה קשר אמיתי, עם בחור שיתייחס אליה בכבוד ויראה אהבה. כל הזמן הזה אמרתי לה שהיא צריכה להפסיק להפגש איתו, הרי היא סתם פוגעת בעצמה. שהיא צריכה להפסיק להתראות איתו או לענות לשיחות שלו, ולהפסיק להיות כ"כ נואשת לחיבה שלו... שהוא לא שווה אותה. והיא ידעה את זה, והסכימה עם מה שאמרתי, אבל למרות זאת לא יישמה את זה, וכל פעם מחדש כשהטלפון צלצל היא הייתה מתייצבת אצלו.
היא התנתקה מהבית לחצי שנה. נסעה לאילת לעשות מועדפת... בעיקר עם תקווה למצוא את האביר על הסוס הלבן... עברו הימים והאביר לא נמצא... היא הייתה מיואשת ומתוסכלת ולא הפסיקה לשאול את עצמה מה לא בסדר בה...
כמה ימים לפני שהיא עזבה היא פגשה בחור חדש... אחלה בנאדם, חמוד, מצחיק, חכם, נאה... בדיוק מה שהיא רצתה... הוא חיזר אחריה, הוא דיבר איתה ימים ולילות והיה נחמד להם ביחד. כשהיא חזרה הביתה, הם שמרו על קשר ונפגשו לדייט ראשון. בסוף הדייט הוא נישק אותה ואמר שהוא ישמח לשמוע ממנה. כשהיא סיפרה לי את זה כל כך שמחתי בשבילה! כל כך פירגנתי לה! התלהבתי, ואמרתי לה שהיא חייבת לשמור עליו, הרי הנה, הזוגיות שהיא כ"כ רצתה - הגיעה! היא הייתה קרה ואדישה כלפיו. היא לא הסכימה להתקשר אליו או לשלוח לו סמסים, רק אמרה שאם הוא רוצה - שהוא יתקשר. היא רצתה שהוא יחזר אחריה...
אמרתי לה, "מה את עושה?! הוא בחור זהב, תשמרי עליו במקום להרחיק אותו! את מנפנפת אותו ומראה שאת לא מעוניינת... מן הסתם הוא לא ירדוף אחרייך לנצח! את שמה לעצמך רגל, מה את עושה?!" היא המשיכה בעיקשות הדבילית שלה - ובמקביל, היזיז ששמע שהיא שוב בסביבה - המשיך בחיזורים שלו כלפיה, הציע לה להפגש, לבוא אליו... והיא כל פעם מחדש נעתרת לבקשותיו...

אני כותבת את זה כי ממשששש חבל לי עליה. היא עושה את כל ההחלטות השגויות ולא לומדת מהטעויות של עצמה, אלא חוזרת עליהן. היא חברה מאוד טובה שלי, וממש חבל לי... אבל היא לא מקשיבה לשום עצה שלי, ואחר כך באה אליי שאמחה לה את הדמעות...
אני לא מאמינה כמה נואשות וטיפשות בחורות יכולות להיות... ההתנהגות הזאת כל כך לא אופיינית לה, ואני לא יודעת איך להוציא אותה מזה!
אם היא תמשיך בדרך הזו, היא תסיים לבד בתור זקנה עם חתולים.
תודה שקראתם עד לפה... כי אני באמת דואגת לה, איך מכניסים בה קצת שכל?!
איך גורמים לה להקשיב?

choco2602

New member
קשה לי להגיד לך..

כי אני הייתי באותו מצב עם חברה וכמו שאת מספרת המישהו הזה כל פעם קורא לה כשנוח לו. במקביל עושה אותם דברים לבנות אחרות. מליון פעמים אמרתי לה שהיא עושה טעות והיא פוגעת בעצמה, ושהוא בן אדם שרק מזיק לה. אבל זה לא עזר.
הסיפור הזה איתה נמשך כבר 7 שנים בערך. חשבתי שזה הפסיק והיא קיבלה קצת שכל, אבל לפני חודשיים הוא יצר איתי קשר במחשבה שאני אתנהג באותה צורה, אני פשוט אמרתי לו שאין שום סיבה ושום סיכוי שניפגש. ואפילו כשסיפרתי לה את זה כדי שתבין כמה שהוא בן אדם חרא היא ממשיכה להפגש איתו.

אז אני אובדת עצות בדיוק כמוך. אם תמצאי פתרון אני אשמח לשמוע =]

אם יש משהו שלמדתי,

זה שאי אפשר לעזור לאנשים שלא רוצים לעשות את השינוי ולעזור לעצמם.

לפי התיאור, מדובר על בחורה שלמרבה הצער חייבת להיות תלותית דווקא במחזרים נצלנים ואינטרסנטיים. יש לה מודעות למצב, כפי שצויין, כך שכנראה יש משהו הרבה יותר גדול שכובל אותה לצורך בכאב ולא מאפשר לה להתמסר לחלק השקט והעדין של האהבה. לשואלת השאלה, אני ממליץ להציע לבחורה הדואבת שתחשוב יותר על שורש הבעיה-ורק אם יש לה מספיק מוטיבציה לשנות את המצב, רק אז, כדאי שתטפל נקודתית במה שמעיב על תקינות הקשרים הרומנטיים בחייה.

spaysi8

New member
מנסיון, אין מה לעשות

היא יותר מידי עקשנית ואטומה כדי שתוכלי לעזור לה,
אין מה לעשות, היא תיכווה, הרבה, ותלמד לבד :(

The LadyKiller

New member
שתקבל את הכאפה-

מי שלא משתף פעולה- מוותרים עליו.
הוא יוותר עליה והיא אולי תבין שהיא פועלת לא נכון

תשכנעי אותה לומר לו שהיא אוהבת אותו..

בואי נגיד שתגרמי לה להיות סוג של " סטוקרית " שלו עד למצב שהוא לא ירצה לראות אותה או לשמוע אותה..
כמו שאחרים רשמו פה..זה לא יעזור אם תדברי לליבה.. אז אני אומרת למה שלא תעבדי בשיטה ההפוכה.. תגרמי לה לרדוף אחריו שהוא יחשוב שיש לה בעיה רצינית עד שהוא לא ירצה אותה..( אלא אם לו יש בעיה נפשית וזה כבר סיפור אחר )

אבל בנינו שבחורה מאוהבת זה מאוד מאוד קשה להוריד אותה מבחור..

choco2602

New member
ממש לא חושבת שזה יעזור..

אחרי שראיתי את חברה שלי עוברת את זה.. היא פשוט רדפה אחריו כבר. הוא תפס ממנה מרחק חודש ואז שוב הוא הציע, שוב היא הסכימה והכל חזר למקומו ושוב כל פעם שהיא לחצה הוא ברח לחודש וחזר..

זה נוח לו ומתאים לו, אז למה שהוא יפסיק?

אוקי.. אז איפה את רוצה שיעזרו לך???

כולם פה אמרו לך שלומר לבחורה תתרחקי מבחור זה לא יעזור..
ואני אמרתי לך תעשי מה שאת עושה אבל הפוך.. ומה שאת צריכה זה לתמוך ופשוט לגרום לה להבין שהיא טיפשה.. והיא תרגיש טיפשה ברגע שהיא תבין שהיא עושה את זה לחינם...

choco2602

New member
אין לבחורה למעלה פיצול אישיות. אנחנו 2 אנשים

שונים.

מה שאני מסבירה לך זה שאני יודעת מהניסיון שלי שלא משנה מה היא תעשה היא תבין את זה רק כשהיא תחליט לשנות את הגישה שלה. לא משנה כמה ננסה להתערב, להסביר, כמה כולם יראו לה שהיא דופקת את עצמה. גם אם היא מבינה את זה, היא נופלת לאותה טעות שוב ושוב.
יום אחד היא תתעורר בגיל 30 (אולי קצת אחרי) לגמרי לבד ותבין.

סיפור אמיתי

הייתה לי חברה..( ותיכף אסביר למה הייתה ) מאוהבת עד השמיים בבחור שלא היה שם עליה..
היה מגיע לשכונה לבית שלה .. לא היה לה אכפת מול ההורים שלה .. הכל כדי שהוא יהיה איתה..
הבחורה הייתה מאוהבת , אך הוא ממש לא רצה כלום , כל יום הייתה בוכה בוכה ... אחרי כמה חודשים היא התחילה לחזור בתשובה..

היום היא חרדית עם 5 ילדים.. אני אישית לא בקשר איתה , אבל כן הייתי שם בשבילה כל הזמן כשהיא הייתה בדכאון מהבחור..

לא יעזור כלום .. כמה שתדברי עד שלא תעשי משהו

choco2602

New member
בגלל זה אמרתי..

חשבתי בהתחלה שזה טמטום של גיל 17-18 ויעבור לה.
יש לה יום הולדת 25 בעוד חודשיים והיא באותו מקום. אני חושבת שפשוט בוקר אחד היא תתעורר ותבין שהיא לבד והיא עושה טעות.

choco2602

New member
גם את זה כבר כתבתי..

נוח לו, למה שהוא ישנה את המצב?
הוא לא רוצה להכיר מישהי, טוב לו שהוא מתקשר ב-2 בלילה אליה אחרי שלא היה משהו עם חברים במועדון/פאב, או שהוא לא מצא מישהי להלילה ואומר לה "את באה לסיבוב?" אפילו לא לוקח אותה לבית שלו.. אלא נשארים באוטו ואז הוא זורק אותה בחזרה בבית..

אייני

New member
אבל הוא כבר במילא לא רוצה אותה...

הוא רוצה אותה רק לסקס, לא לחברות, אז מה איכפת לו אם היא סטוקרית או לא? זה לא שעכשיו הוא יגיד לעצמו "אוי לא, היא סטוקרית, אז בלי סקס מעכשיו". זה שונה לגמרי ממצב של גבר שמעוניין בבחורה לחברות ואז הוא *באמת* יכול להגיד "אוי לא, היא סטוקרית, עזוב, עדיף שנשמור מרחק". גבר שמעוניין באישה *רק* בשביל סקס (ואפילו לא בשביל ידידות או משהו) מעוניין רק בגוף שלה, ולא איכפת לו כמה היא עצמה מטורללת. רק גבר שמעוניין באישה בתור בת זוג, או אפילו לפחות בתור ידידה - באמת איכפת לו מהאישיות שלה.

כמו שזה נשמע, אם היא למשל תתחיל להיות סטוקרית ולמשל לשגע אותו בטלפון במשך שעות הוא פשוט ידפוק לה סינונים מפה ועד להודעה חדשה, וכשהוא ירצה סקס הוא ישלח לה הודעה שהוא מצטער אבל הוא היה נורא עסוק וזה, ומה דעתה להיפגש עכשיו בתור פיצוי, או כל שטות כלשהי.

אייני

New member
אל תעשי כלום. חד וחלק.

מניסיון אישי - לא רק שזה לא יעזור, זה אפילו עלול להרוס את הקשר שלך עם החברה שלך. אמרת לה פעם אחת שזה קשר שרע בשבילה? זהו. עשית את העבודה כחברה. היא אדם בוגר, היא שמעה את דעתך, והיא צריכה להחליט בשביל עצמה.

לנסות להתערב יותר אף פעם לא יגרום לחברה פתאום לשנות את דעתה. להיפך. מה שזה יגרום זה או שהיא תיכנס למגננה ואז תהיה איתו יותר, או שאתן תריבו ואז היא דווקא תרוץ אליו לניחומים, או שהיא תתעצבן שאת מתערבת ותרוץ אליו בשביל הדווקא, וכד' וכד'. אין, ולא קיים כמעט אדם שכשאומרים לו על טעות רגשית גדולה שהוא עושה בחיים עושה "וואלה, אתה צודק! אטפל בזה מייד!". עצוב, אבל זה המצב.

einat162

New member
תני לה לעשות מה שבא לה

אם היא רוצה להתפרפר - למה לא?
אולי ההתנהגות ה"כה לא אופיינית לה" - היא כל-כך כן, כי לכזה בנאדם היא התפתחה ?
אולי ה- "אני רוצה שיביע עניין בי - ויתקשר, אם לא אז לא" זה בדיוק מה שהיא רוצה?

(מחשבות שעלו לי בעקבות קריאת ההודעה).

Purple Mushroom

New member
זה באמת מתסכל...

אולי תמשיכי לדבר איתה, ולהגיד לה שהחיים זה לא טלנובלה. זה מזכיר לי קצת קטע מטלנובלה, השנה באביב, חידשתי קשר עם חבר שנפרדתי ממנו, ובין יתר הדברים שעושה, זה לראות שידורים חוזרים בהוט של טלנובלות. (הוא סופר ואדם כותב), אז זה מזכיר לי משהו ,קטע שראיתי מהסדרה "האהבה מעבר לפינה"
מלפני עשור, עם אגם רוטברג, (שאגב התארחה בשנת 2004 כאן בתפוז, במסגרת אירוחי בלוג טי וי)
.

מזדהה עם התסכול, ובאמת, זאת בעיה של החיים, ולא בטוח שאשכול בפורום יכול לעזור, אלא אם כן יש עצות ממש טובות, ושתתני לה לקרוא את זה בעצמה, מהנייח או הסמארטפון.

תגידי לה, שיותר טוב להיות עם הטובים, ולא עם אלו בגדול ובכללי, מאמללים אותה, ולא רציניים.

בכל מקרה, המון בהצלחה !
הטובים בסוף מנצחים. :)
=]

זה יבוא רק ממנה..

אי אפשר לעשות הרבה.. אבל היא צריכה להבין שהיא מתעללת בעצמה.
אין כ"כ מה לייעץ במצב כזה, בתור חברה הייתי ממליצה לה לדבר עם איש מקצוע.
את לא יכולה להיות הפסיכולוגית שלה כל פעם שהיא נופלת לקרשים מאותו בחור, כי את בעצמך כבר לא יודעת מה לעשות.
אגב סתם שאלה, למשפחה שלה לא אכפת ממה שעובר עלייה?
נכון שהיא כבר אדם מבוגר ויכולה לעשות מה שהיא רוצה, אבל היא פוגעת בעצמה..
אני נגיד בת 24 וההורים שלי דואגים לי כאילו אני הילדה הקטנה שלהם.
בכל מקרה צריך לערב פה מישהו מבוגר יותר שקרוב אלייה והיא מרגישה פתוח איתו או איש מקצוע.
את כולה מישהי שבגילה מה את יכולה לעשות כבר? זה יותר מידי כבד עלייך זה בטוח.

מקווה שעזרתי

למעלה