איך מלמדים ילדים להשתמש בעכבר של המחשב?

דרז

New member
איך מלמדים ילדים להשתמש בעכבר של המחשב?

בתי בת 5 לא מצליחה להשתמש בעכבר, אנו משחקות יחד, אני זו שמפעילה את העכבר היא אומרת לי איפה ללחוץ וכולי...ומשחקת נפלא.. אך לא יכולה לעשות את זה לבד? יש משחקים שיעזרו לה ללמוד ? אודה לעזרה

b o t t e n

New member
לא, רק עכשבר קטן והרבה תיסכול כנראה.

אין לי מושג מעשי, הג'וקר למד לבד עם עכבר קטן. והקטנים ממנו. הכי חשוב לעשות להם משתמש משלהם על המחשב 0 כזה שמוגבל בגישות. כי לי ככה נמחק מחשב שלם. ע"י הג'וקר.

דרז

New member
../images/Emo13.gif אכן יש אצלי 2 משתמשים נפרדים על המחשב

מוכר בגלל הבן הגדול שלי. רעיון טוב לתת עכבר קטן.

hilitg

New member
לא משחק אבל אולי שינוי הגדרות יעזור

אפשר לשנות את הרגישות של העכבר כדי שהסמן לא יעוף לצד השני עם כל תנועה קטנה. כדי לכוון: control panel -> mouse -> pointer options -> motion -> pointer speed ישנה את הרגישות של הסמן לתזוזה כמו כן ניתן לגרום למחשב להחשיב שני קליקים יותר איטיים בתור דאבל-קליק (בגיל הזה קשה להם ללחוץ על כפתור פעמיים מהר) אחרי שתתאימי לה את ההגדרות אני חושבת שיהיה לה יותר קל להתאמן לבד להגיע לכל מקום.

מתחילים עם משחקים, שגם אם מבחינה מחשבתית

הם לילדים יותר קטנים, הפריטים או האזורים שצריכים ללחוץ עליהם הם יותר גדולים, כך יהיה לה יותר קל להשתלט על התנועתיות של העכבר ולאט לאט לרכוש יותר דיוק. שליטה בעכבר זו מיומנות נרכשת של תיאום עין יד ועם האימון (אם אין בעיה מיוחדת) הם לאט לאט תופסים את העניין... אני מציעה, שתפסיקי לשחק בשבילה, אלא תשבי לידה. אם היא צריכה עזרה בהתחלה, תניחי את היד שלך על שלה ותאטי או תווסתי לה את התנועות וכמו כל דבר, גם אם זה בהתחלה מלווה בתסכול, תני לה ללמוד / לנסות לבד... מהר מאוד היא תצליח

אני התחלתי ככה

ציירתי בצייר 2-3 צורות גדולות- והסברתי לבן שלי שכשהעכבר מגיע לצורה צריך ללחוץ (כדי להסביר איפה ללחוץ שמתי לו מדבקה בצד שמאל של העכבר.), הוא נהנה מאוד לצבוע צורות בעצמו, ולמד להשתמש בעכבר.

טאקית24

New member
שלי בן שנתיים ומשחק לבד עם העכבר

האמת שהוא למד לבד, ראה את אבא שלו ואותי על המחשב, ופשוט למד איך להזיז את הסמן ולהקליק באמצעות ניסוי וטעיה.. גם בלפטופ הוא ראה אותי כל הזמן משחקת עם הפד של האצבעות ויש לו שליטה מדהימה. לימדנו אותו איך להכנס לפייבוריטס ולהכנס לאתרים שהוא אוהב , אמרנו לו "תלחץ כאן וכאן" והוא גולש לבד.. סוגר ופותח חלונות של האינטרנט.. קורע מצחוק. בן שנתיים ושלוש ..

דרז

New member
יפה

אני צריכה לשכנע את בתי לשבת יותר מול מחשב. היא לא מתחברת לזה וחבל לי. קניתי לומדות מעניינות ,כדי לשכנע אותה יותר.

שונצו

New member
אצלנו היא ראתה אותנו על המחשב ורצתה גם

אז החלטנו לאפשר לה לגעת במחשב (במקלדת ובעכבר), וכדי שלא תהרוס משהו הורדנו תוכנה של משחק לתינוקות. אבל במקרה של ילדה בגיל של בתך זה נשמע לי כמו איזשהו חשש שצריך (? לא בטוח שצריך) לפתור.

דרז

New member
כל הכבוד...

לה יש אח גדול שלא ממש נותן לה לשחק במחשב כך שלא יוצא לה לשחק במחשב הרבה. יש לנו רק מחשב אחד. היא ילדה שלא ממש מתחברת למחשב וטלויזיה, כל הזמן עם מוסיקה ורוקדת ושרה... או שמציירת וכותבת... אני לא חושבת שיש לה בעיה, רק שלא עודדתי אותה מספיק ולא נתנו לה זמן לשחק עם המחשב וכעת כשהיא "משחקת" במשחקים של גדולים (יש לי סוד, וכדומה) השימוש בעכבר מסובך יותר לדעתי, אתן לה אתרים של קטנים יותר, מה שהומלץ כאן ואעבוד איתה. צריך גם לשכנע אותה לשבת מול המחשב קצת יותר, להכין סדר יום מול אחיה, מתי היא ומתי הוא. תודה על כל הטיפים.

למעלה