איך מלמדים ילד לבלוע?

שירי ל

New member
איך מלמדים ילד לבלוע? ../images/Emo13.gif

קורה לנו דבר מצחיק: אופיר אוכלת "אוכל אצבעות" והיא מכניסה ומכניסה לפה ולא בולעת עד שפתאום אני מגלה שהפה שלה מלא ועמוס באוכל... איך מלמדים אותה שצריך לבלוע ולאכול אחד אחד? אני מפחדת שהיא תחנק לי!

zimes

New member
לא מלמדים?

זה מפחיד, אני יודעת, לגלות כמה מקום יש בפה שלה, אבל תהיי בטוחה שבשלב בו כמות האוכל תהיה גדולה מדי, היא תפסיק לדחוס או תתחיל לבלוע... אנחנו קוראים לזה "מאגרים". מין תכונה שכזו

שירי ל

New member
וזה לא מסוכן?

בינתיים מרוב הפחד אני פשוט דוחפת לה אצבע לפה ומוציאה אבל אני בטוחה שזה לא מי יודע מה נעים לה...

שירי, אל תדחפי לה אצבע לפה, אלא

אם היא ממש נחנקת. ככה היא תלמד ללעוד עד שאפשר לבלוע. חוץ מזה שצימעס צודקת שהם אוגרים בשלבים הראשונים של הלעיסה, אני גם שמה לגלי רק כמה כפות אוכל, ולא צלחת שלמה, כי זה בד"כ גרם לה להכניס את כל הצלחת לפה, כולל הצלחת לעיתים
ולחילופין- להעיף אותה לקיבינימט. אז תני לה קצת אוכל, ותוסיפי עוד אם היא תרצה.

zimes

New member
כשממש רוצים להויא משהו מהפה...

אם זה ענין של סכנה (קרה לי פעם אחת: דולב שם אקווארל שחור בפה - וזה נמס לו) - אני מציעה ציצי, הם מוציאים מהפה - דוחפים עם הלשון ה-כל לטובת הציץ. אם לא - אני מוציאה לשון ופותחת פה, סביר לקבל תגובת ראי, ואז אפשר להסיר בעדינות מהלשון את מה-שזה-שהציק-לסבתא. לדחוף אצבע זה רק מבלבל ומסוכן - כי את עלולה לדחוס לגרון (או לפחות זה מה שאני מרגישה, עם האצבע הג´מבילית שלי בפה הפצפון שלהם).

לא לדחוף אצבעות לפה

אפשר לדחוף את מה שיש בפה לושט בטעות ואז לגרום לחנק. אצלנו אורן הכניסה סוללה של שעון לפה ואל עזר שום דבר. כשהוצאתי לשון כדי שגם היא תוציא, אז היא הוציאה והסוללה כבר הייתה בבטן. לשמחתי היא יצאה בקקי. הכי טוב להסביר שמכניסים לפה רק אחד כל פעם ולועסים, בולעים, ןאז לוקחים עוד אחד

ענבל30

New member
על התמודדות על חתיכות אוכל

רק היום, בפעם הראשונה, רומי אכלה חתיכות קטנות (של עוף) בלי לעשות בעיות. עד היום, כל חתיכה היתה "מתקבלת" בקולות הקאה ויריקה - וקרה גם שהיא אכן הקיאה. היום אכלנו מרק עוף, שלא היה טחון עד הסוף, ורומי לעסה ממש את החתיכות (בשיניים שאין לה כלומר בחניכיים)ובלעה יפה. הייתי מאוד גאה

אמיר.

New member
מסתכלים ו...

מנחים יד על היד שלה (בעדינות) אומרים : עכשיו - לבלוע ועושים תנועות של בליעה.... בתאבון.

לי יש בעיה דומה ואני אשמח לשמוע עיצ

את עצתכן. שקד (שנה+6) אוכלת אוכל אצבעות ואם הוא לא רך אז היא לא בולעת אלא מוציאה החוצה אחרי שהיא לא מצליחה ללעוס. האמת שזה די מוציא את הרוח מהמפרשים ואני די מוותרת על ארוחת ערב בגלל הסיבה הזאת ובצהריים היא עדיין אוכלת אוכל מעוך כי אחרת שום דבר לא נכנס לבטן. אין לי בעיה אם זה שאלה של בשלות ואולי היא צריכה להיות קצת יותר גדולה אבל מפחיד אותי שעד שהיא תיכנס לגן בספטמבר היא עוד תצטרך עזרה עם אוכל. מה אתן חושבות?

אצלנו במוצקים זה הלך ככה

הייתי שמה לה בצלחת את מה שצריך לאכול והיא היתה עושה מאגרים בלחיים (כמה מקום שיש שם זה לא להאמין). כדי שיהיה לך קל לבלוע (כי גם אני לא לימדתי אותה) הכנתי בצד מעדן חלב או גרבר שזה נוזלי יותר וביחד עם המוצק נתתי לה כפית מהנוזל והיא למדה לבלוע. ככה עשיתי עד לפני שבוע ובינתיים היא למדה לבד איך לבלוע והיום זה בלי בעיות. (הפסקתי עם הנוזלים ביחד עם המוצקים).

איך שאני מתקרבת לשקד עם כפית של

משוהו נוזלי יותר או שתיה היא מיד מוציאה הכל מהפה כדי שהיא תוכל לשתות.

למעלה