כן אני יודעת אני מנסה לתת לו להרים ולהוריד מכנסיים לנסות להכניס ידיים לשרוולים וכדומה. אבל לא בא לו, יותר כיף שאמא מפנקת ומלבישה, מישהו מכיר פטנטים נוספים? אולי ספר לילדים בנושא ? (ערן בן שנה ו10 חודשים)
צריך מזל שהוא ירשה לנו לעזור לו.. זה מאז שהוא ראה בקלטת ´שלום לך אורחת´ את השיר ´ורד לבד לבד´.. אצלו זה פזמון היסטרי..... ------- איך עושים זאת ? משחק... נתחיל במכנסים - שישחיל לבד את הרגל.. מציצים בקצה ושואלים "היכן הרגל של ...." וכשהיא מבצבצת שואלים "של מי זה ? צחוקים ודגדוגים...
אל תלמדי אותו ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif
תאמיני לי זה סיוט, ברגע שהוא מתחיל לרצות הכל לבד זה יבוא גם. יש לך עוד חודשיים בערך להינות מכך שאת מחליטה מתי יוצאים מהבית.... אח"כ זה לוקח שעות בליווי שקופיות: "אני" "לבד" "לא" "די" "אבא" "אני" (יבבות) שעה שמנסים להכניס את הרגל.....
עוד לא פגשתי ילד בן 15 שרוצה שאמא תלביש אותו (את עוד תתחנני.... לא, למה את הג´ינס הזה? כולו קרוע, בוא אני אלביש אותך...) אם הוא אוהב להתפנק שאמא תלביש, פנקי והלבישי....
גם תומר בן אותו הגיל והשאלה הזאת אפילו לא התחילה להעסיק אותנו.אני מאמינה שגם זה ,כמו הרבה דברים אחרים בהתפתחות שלהם, יבוא מעצמו כשהילד מוכן ובשל לכך. הם הרי רואים אותנו ומטבע הדברים מנסים לחכות אותנו כמעט בכל דבר. חבל על המאמץ ועל כך שאת מטרידה עצמך בנושא.וכמו שנאמר כאן למעלה אין סיכוי שהוא יתקשר מהצבא שתבואי לעזור לו להתלבש
לדעתי זה עוד מוקדם... בדר"כ עם הכנסו של הילד לגיל המרד הראשון (בסביבות שנתיים) הוא מתחיל לרצות להתלבש לבד ולא צריך ללמד אותו או לעזור לו (למעט לנסות אולי להסביר שמכנסים לובשים על הרגלים ולא על הראש... כפי שקורה אצלי).