איך מלמדים ילד לקנח את האף

הדסקלה

New member
איך מלמדים ילד לקנח את האף

אני יודעת שהשאלה כבר עלתה כאן מתישהוא אבל בכל זאת אני אשמח אם תציעו לי כיצד ללמד ילד בן ארבע לקנח את האף

אפשר לנסות משחקים בהם נדרשת הוצאת אויר מהאף

כמו לכבות נרות על ידי האף, או משחק של להעביר מצר גפן ממקום למקום בעזרת נשיפה מהאף (במקום מהפה).

אצלי זה

בלי כל כך משחקים, אלא אני מפרקת את הפעולה לשלב שלב: 1. תולשים כמות נייר שתספיק לשני קינוחים. 2. סותמים עם האגודל את הנחיר ה ראשון, ואז לוקחים אוויר מהפה. מוציאים את האוויר דרך האף. אחרי ההסבר המילולי באה הדגמה, ואחר כך תרגול של הילד רק על השלב הזה.
אחרי הצלחה כאן (כמה תרגולים שמצחיקים אותו עם קולות של פיל.
, או ג'ירף
שמנסה לקרוא למישהו מביאים להצלחה), מלמדים את שלב ב: אחרי שקינחנו את הראשון בעזרת האגודל
הסותם (אני קוראת לו הסתום כי זה מעורר גיחוך בקרב הילדים), מעבירים את שארית הנייר בעזרת האצבעות אל הנחיר השני.פותחים את הראשון מהאגודל, וחוזרים על הפיל המעופף, או על הג'ירף המתעלף, או על...מה שמצחיק אותכם. בסוף, מנגבים עם האצבעות את האף מלמטה. זה נשמע אדיוטי, כי כולם יודעים איך מקנחים אף, אבל ילד שקשה לא ולא רואה את עצמו פועל ואין לו תיווך, פירוק של הפעולה מול עיניו עם ההסבר המילולי, ותרגול "על יבש" כמה פעמים עם ההצחקות, מביא לתוצאות נהדרות. ובא לציון גואל... בהצלחה, שרון

לעת ערב

New member
למה את צריכה ללמד אותו?

ממתי אנחנו צריכים ללמד דברים כאלה. אולי גם נלמד ילד בן שנתיים לעשות פיפי ואיך מנגבים. יש גבול לבלאגן ולמישמש שקשור למקצוע. זה לא תפקידנו. אפשר לתת הדרכה להורים, ולא יותר מכך.

ממתי שהמקצוע שלנו עוסק

בשיפור התפקוד בחיי היומיום, שלהבנתי הצנועה הסתובבות עם "נרות נזלת" די פוגעת בו.

כי זו התנהגות עיסוקית

שנכנסת תחת ADL בקטגוריה של "טיפול עצמי". וכן, גם היו לי שאלות של הורים על איך מלמדים ילד לנגב את הישבן כמו שצריך. לא שהיתה לי תשובה באותתו זמן, אבל כן הקדשתי לזה מחשבה. וכן, אפשר להחליט שאת לא רוצה ללמד בעצמך את הילד איך לנגב את האף, אלא ללמד את ההורים איך ללמד אותו, וכך לעזור להם לרכוש את הכלים של התבוננות על הילד, הבנת המשימה שלו, לגלות איפה הקושי שלו ולעזור לו דרך תיווך. אם זה מה שלדעתך מתאים לסיטואציה המשפחתית, אם זה מעצים את ההורים ועוזר לילד - זו נשמעת לי כמו החלטה טיפולית מצוינת. אבל לא הבנתי איך זה קשור לבלגן ולמיש-מש.

נאוה ר

New member
אישית אני חושבת שללכת עם אף מנוזל פוגע באיכות

החיים יותר מבעיות כתיבה.....

ספרי לי על זה...

עשרים שנה נתקעתי עם אף סתום, ועם מגוון מרשים של חירחורים... ואז התחלתי לאכול יותר סלט, והחלפתי את הלחם הדל ("לבן", יענו) בלחם מקמח מלא, ותוך כמה חודשים כל הנזלת נעלמה, ולא חזרה עד עצם היום הזה. הרגשתי כמו אסיר שיצא לחופש.

נאוה ר

New member
חינה עם דבש אם היה לך רגישות לריחות

היית חוזרת לאכול את כל הדברים האילו ומרגישה כמו אדם חופשי שנכנס לשבי....

הדסקלה

New member
אני דוקא חושבת שזה מאוד קשור לתפקוד

ומכאן למקצוע שלנו כמרפאות בעיסוק. כל מה שאני יכולה לעשות כדי לסייע לילד להיות עצמאי ביוםיום שלו זה לגמרי חלק מהתפקיד שלי

ואיך מבקשים

ממטופל מבוגר שיקנח כבר במקום למשוך כל 2 שניות? אני ממש נטרפת ממשיכות אף. לא פעם ולא פעמיים אני קמה ומושיטה טישו. אם לא עוזר הרמז העבה, אני מבקשת שימחטו.

femmie

New member
עוד רעיון קטן

מסכימה לגמרה שתחום זה תפקודי ושייך לריפוי בעיסוק, אם קיים קושי בריאותית, חברתית, תיכנוני, תפיסתי פירוק לשלבים זה מצויין ועובד. תוספת קטנה למנוזלים תמידיים. מנסיין בטיפול: ילדה שלא הבינה איך לשחרר אוויר דרך הנחיר/יים, השתמשתנו קודם בטיפות אף לפתיחת מעבר דרכי הנשימה ורק אחרי 20 דקות תרגלנו. ילד אחר שמנוזל הרבה אך לא כל השנה: לחכות לתקופה "יבשה" ואז לעלות מודעות ותכנון נשימות דרך האף יעל, אני לא מטפלת במבוגרים, אך גם בחיי היום יום מנהג זה ממש דוחה. הייתי לפני חודש בסין........... שם לא מכניסים פנימה אילה משחררים חופשי דרך הפה, סליחה לתאור, התנהגות תקינה לפי התרבות המקומי. ביי, פמי

../images/Emo5.gif כן, כן

גמני הייתי בסין לא רק דרך הפה, חביבתי. לא ראית את הפטנט הזה של לסגור נחיר אחד עם אצבע ומן השני שלחרר סילון סמחטא לרחוב - גם תוך כדי נהיגה ?

נאוה ר

New member
יעל אתן נוסעות לחול וחזרות עם סיפורי נזלת? מה

אם סיפור יותר משובב נפש
איך הם מצליחים לשמור על SPACE בצפיפות מדהימה למשל....

femmie

New member
אין space ואין פרטיות במקום הכי...

איך מוסיפים תמונה? צילמתי שרותים ברמות שונות, בבית אבות יושבים ביתר המקומות לרב עומדים (נו, טוב לגמישות ), והסינים רגילים לפרטיות מינימליות -אין דלת, קיר מפריד בגובה מטר בלבד- גם אצל הנשים. מתחיל להשתנות בהשפעת המערב -תיירות פמי

למעלה