בעיקר - מתפללים ומקוים לטוב....
כי אין שום פתרונות קסם. אנחנו מתכננים בית שיש לו 5 דלתות (חלקן "בלגיות - היינו זכוכית וברזל") וקרוב ל 30 חלונות. אין לי שום כוונה לסרג את כל העסק הזה, ותריסים, אם יהיו - יהיו רק בחדרי השינה, ככה שעניין התריסים שיש להם סורג פנימי - גם הוא לא רלוונטי (מה גם שכרגע אנחנו בכלל שוקלים לוותר על תריסים גם בחדרי השינה. אז מה כן בכל זאת? מערכת אזעקה עם גלאים (נפח, מגנטים, מה שיש) כולל גלאים חיצוניים בסביבה הקרובה של הבית, שמחוברת למוקד, ו... ביטוח תכולה מקיף וכלבה חמודה שגרה איתנו - וכשמתתקרב מישהוא זר הביתה (בוודאי שכאשר זה קורה בשעות מוזרות) נובחת ומעירה אותנו. ובבית החדש אולי נביא לה גם חבר... היא בכל זאת כבר בת 10. . וכאמור - תפילות ותקוות. האיש שלי אומר ככה: "אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהבית יפרץ, או לפחות ינסו לפרוץ אותו, ולכן אני עושה מה שאני יכול כדי למזער את הנזק". ואגב - שתי נקודות למחשבה: היום אנחנו גרים בבית שכל החזית שלו היא שני חלונות ענקיים (אומנם עם תריסים, אבל כאלה שכל דביל יכול לפתוח - תריסים של פעם), והדלת האחורית שלנו היא דלת אלומיניום מצחיקה כזו. אז יש לנו אזעקה שמחוברת למוקד, וזה נותן לי את כל תחושת הביטחון שאני צריכה. והאמת - כשכבר ניסו לפרוץ את הבית פעם אחת - האזעקה הבריחה אותם - והמוקד הגיע ממש תוך דקות ספורות. אמא של האיש שלי, לעומת זאת, אחרי שהיתה אצלם פריצה לפני המון שנים - מיגנה את הבית כמו מבצר - אזעקה, מוקד (שזה סבבה) וגם סורגים. נו, אז מה עוזרים הסורגים? עם לום הכי בסיסי מעיפים את הסורג לעזאזל... וזה אכן מה שניסו לעשות. מה שהבריח אותם - היתה האזעקה.