איך ממלאים את החלל שנוצר אחרי גמילה

skylim

New member
איך ממלאים את החלל שנוצר אחרי גמילה

מהרואין? אני יודעת שהשאלה טיפשית אבל אני פשוט שכחתי כבר איך חיים את החיים האמיתיים!

dcl

New member
שאלה בכלל לא טיפשית

זאת למעשה אחת השאלות הגדולות המתעוררות אחרי גמילה. לאחר שמכור מנתק קשר עם מכורים אחרים ונמנע ללכת למקומות שיש בהם סמים, עולה השאלה מה לעשות ? הרבה שאלות, חרדות ואי נחת מתעוררות בתקופה זו ויש חששות רבים כיצד להסתדר בעולם חדש. מכורים רבים משווים את הסיטואציה לתינוק שלומד ללכת. זהו זמן לדאוג לעצמך ולחשוב מה את רוצה לעשות הלאה בחייך, בנוגע לחברה, תעסוקה וכו'. ישנם מרכזי גמילה שעושים קבוצות לאחר הגמילה ואולי כדאי שתשקלי זאת או תבררי. ב NA יש תמיכה שהיא דבר חשוב. אנשים נחשפים לאט לאט לעולם הגדול וישנם אלו שמתחילים לסגור חובות ישנים, אחרים מחפשים תעסוקה בהתחלה למספר שעות.

להסכים להרגיש

אני יצאתי ממחלה ממושכת (אני מגדירה את עצמי פסיכוסומטית) עבדתי את 12 הצעדים ולמדתי להסכים להרגיש במקום להיות חולה. ועכשיו אני במצב טוב וצריכה לקחת אחריות על החיים שלי, לעבוד למשל, וזה לא קל. באמת צריך תמיכה כל הזמן כדי לא לרצות ליפול חזרה.. תמשיכי להיות בקשר כאן, וחשוב מאוד מישהו שעבר גמילה ויכול לאמן (ספונסר) זהו. שיהיה רק טוב!

skylim

New member
אז כביכול המשכתי בחיים גם במהלך 3

שנות ההתמכרות - עבודה ילדים וכד'. אבל הכל פיקציה. מימד הזמן עובד אחרת ואני מגיעה הביתה מהעבודה ופשוט לא יודעת מה לעשות עם עצמי. אמנם עברו רק 10 ימים ואני עדיין חלשה ועיפה, אבל אם הייתי יודעת מה לעשות עם עצמי הייתי מרגישה הרבה יותר טוב! כמובן שהדברים מסובכים הרבה יותר מכפי שאני מתארת אבל אלא התחושות העיקריות (מעבר לתחושת הצורך בלהוריד איזו שורה שאותו אני מצליחה לדכא בהגיון)שמאוד קשה לי להתמודד איתן

4נילס

New member
היי קצת אמונה עיורת

שמעי אם היו אומרים לי לפני שעליתי על ניקיון שאני אחרי תקופה ירגיש מה שאני מרגיש ואני מדבר על חופש פנימי לא הייתי מאמין גם אם היה בא אלי מלך מרוקו ונותן לי את כול הזהב שיש בעולם והיה אומר לי אתה תהיה במקום אחר לא הייתי מאמין אם היה נותן לי לבחור הייתי בוחר במזרק אני אומר לך אמונה עיורת מתוך מקום של הודאה של חוסר אונים יש תקווה מול ההיתמכרות החופש מתחיל משם אורי אוהב אותך

skylim

New member
איך

אני יכולה להגיע לכל אותן קבוצות? וכמובן הסטיגמה של מכורים להרואין- שאני מרגישה כ"כ רחוקה ממנה והפחד שאותן קבוצות מכילות אנשים, ואני מצטערת אם אשמע שחצנית, לא ממש ישדרו על אותו גל כמוני.

dcl

New member
קבוצות

קבוצות NA יש בכל עיר ונדמה לי שבאינטרנט או בעיתונים יש פרסום על פגישה פתוחה. לגבי קבוצות במרכז גמילה, נדמה לי שיש במרכז גמילה יפו ברחוב אדם מיצקביץ', ייתכן שבקישורים יש טלפון. לגבי הגל, יש אנשים ממוצא שונה או עם מצב כלכלי שונה אבל כולם מתמודדים עם בעיות דומות אחרי הגמילה. החרדה שלך היא יותר ממשהו לא ידוע, אולי כדאי ללכת ולהתרשם ולבדוק על איזה גל משדרים לפני ששוללים לגמרי.

צעד1

את יודעת, צעד 1 אומר- הודינו בחוסר האונים שלנו לגבי.... זה נורא חשוב שתודי בפני אנשים אחרים ותבקשי עזרה. לבד זה לא הולך....

ועוד

צריך סיבה טובה לחיות, סיבה טובה לרצות להתאמץ ולצאת מזה. לי עוזרים לימודים רוחניים, הבנות של מה בכלל באנו לעשות כאן, מה המטרה.אני מזמינה אותך לקרא בבלוג שלי.

kotliki

New member
התמכרויות

התקשרות עם מכורים לא פעילים ועם בני משפחתם

skylim

New member
כ"כ

יכול להיות שאת/ה צודק/ת. אני מצטערת אם נשמעתי אחרת. אני בעיקר ובאמת מלאת פחדים ויאוש והכל נראה מסובך ומורכב. תודה לך

4נילס

New member
שאלהמאוד חכמה ולא טיפשה

שמעי עוד לא היה מישהוא שהוא ידע בתחילת דרך איך ממלאים את הרקנות של אחרי גמילה ואני היום נקי המון זמן ועובד את עבודת הצעדים בחיים שלי על בסיס קבוע וכול יום מחדש אני ממאלה את החלל שרק שאשירו הסמיים בתחזוק בכליים הרוחנים של כול צעד דע שזה הופך לדרך חיים אבל זה בתהליך אני יכול להציע לך 90 יום 90 פגישות לחיות את רק להיום לקחת ספונסר להחצמד לחברים נקיים לקחת שירות לא לקחת שליטה על מה שאת חושבת מרגישה או רוצה לעשות להיתיעץ לבקש עזרה וזה עובד לאט לאט חמודה אלוהים איתיך רק תאפשרי לא להיכנס אילך הוא שם הוא קיים אם תרצי לדבר המסנגר שלי [email protected]

למעלה