איך ממשיכים הלאה???

nanag8

New member
איך ממשיכים הלאה???

הריון ראשון, התחיל במרץ ונגמר באפריל לאחר שהיה חוץ רחמי. לקחתי מאוד קשה אבל לא הרשיתי לעצמי לשקוע והמשכתי הלאה לנסות ולהכנס שוב. אחרי 4 חודשים נקלטתי! לא חושבת שבכיתי מאושר כמו אותו יום. עובר חודש, חודשיים, שלוש, ארבע... והכל תקין!
יום חמישי בצהריים שבוע 16+2 סקירת מערכות תקינה! הכל לגמרי בסדר. יש לכם בת. כמה אושר בליבנו.
חמישי בלילה כאבי בטן חזקים.. אבל אמרו שהכל בסדר אז אולי התעייפתי מהנסיעה, אבוא הביתה ואלך לישון ומחר יהיה בסדר.
יום שישי הולכת לעבודה כרגיל והכאב לא מפסיק. המוקד מפנה אותי ישר למיון וכועס שלא הלכתי קודם. אחרי בדיקת אחות, יושבים וממתינים לרופא, בעלי ואני צוחקים בינינו ומחכים כבר ללכת הביתה. פתאום מרגישה מוזר.. רצה לשירותים ובדרך כל המכנסיים מים.
איבדנו את הבת שלנו... העובר היה חי אבל לא נשארו בכלל מי שפיר ברחם יותר.
מאז עברו 5 שבועות ואני לא מצליחה להתאושש מכך.
אולי זה בגלל שפעם קודמת יכולתי ישר לנסות שוב אז לא התעסקתי בריקנות ובאובדן... אולי זה כי לא ראיתי עובר חי וזז בפעם הקודמת ועכשיו כן.. אולי זה כי זה כבר לא היה רק סתם עובר.. היתה לי בת.
חיכיתי לה, רציתי אותה.
והחיים נמשכים אצל כולם ורק אני תקועה במקום.
מאשימה את עצמי שלא הלכתי לבית חולים עוד בחמישי בערב, כואב לך אז תלכי! מה את גיבורה על חיים של אחרים? זה לא רק את עכשיו.
איך מפסיקים עם האשמה? עם הכעס? עם השנאה הגדולה לעצמי? עם המחשבות שאולי אם הייתי הולכת הכל היה בסדר עכשיו? ולא הייתי גורמת לבעלי את כל הצער הזה בלאבד שוב.
הכאב הזה שאולי יכולתי לשנות.. הרי העובר לא היה מת.

איך ממשיכים הלאה כשאין אפשרות? הרי בזמן הבירורים אי אפשר לנסות שוב.

secondtime82

New member
נשבר לי הלב יחד איתך

אני בשלב הניסיונות אחרי חוץ רחמי והשאלה הזו - איך ממשיכים אם ... חלילה ... לא מפסיקה לקנן בי ... שולחת חיבוק גדול וכואבת יחד איתך את האובדן. מי ייתן ותזכי לידיים מלאות בקרוב. ואם לחלק הפרקטי מעט, אני יכולה לספר על עצמי שנעזרת בטיפול פסיכולוגי בתקופה האחרונה. לא עושה את זה לבד. קשה מדי עבורי.

את לא אשמה!

אני הולכת לחזור על המשפט הזה הרבה פעמים בהודעה, כי זו האמת לאמיתה.

את לא אשמה בחוץ רחמי ואת לא אשמה בירידת המים המוקדמת.
את לא אשמה שלא בדקת מיד כשהיו כאבים - למיטב ידיעתי בשבוע כזה אין ממש אפשרות לעצור לידה שהתחילה הרבה יותר מוקדם מהצפוי. וגם אם מצליחים לעצור את הלידה, לרוב העובר כל כך פגוע, עד שאין ברירה אלא להפסיק את ההריון.
את לא אשמה בצער של בעלך. אתם עצובים וכואבים ביחד.
אם היה כל כך פשוט להפסיק הריון, היו משתמשים בשיטה הזו להפסקת הריונות לא רצויים.
את לא אשמה באובדן ההריון!

ממשיכים הלאה בהכנת הגוף והנפש.
ממשיכים הלאה תוך התמקדות בבירורים הנדרשים, בידיעה שאתם עושים ה-כ-ל, כל מה שביכולתכם, כדי שההריון הבא יסתיים במועד ובידיים מלאות ותוך הבנה שבהריון ובהורות יש המון חוסר שליטה.
ממשיכים הלאה בפניה לגורם מקצועי שיעזור לך לעבד את מה שעברת: טיפול פסיכולוגי/עו"ס/פסיכיאטר, טיפול אלטרנטיבי - דיקור סיני/שיאצו/פרחי באך/וואטסו/רפלקסולוגיה או כל כיוון אחר שמתאים לך.

ההריון הבא שלך (הלוואי שיגיע במהרה) לא יהיה רגוע. הריון אחרי אובדן כזה הוא הריון חרדתי, הריון קשה, כזה שלרוב לא באמת נהנים ממנו.
מבקשת ממך כבר מעכשיו לסלוח לעצמך על החרדות שעוד יבואו.
כשתגיעי להריון הבא, תוכלי לכתוב בפורום האח שלנו - הריון אחרי אובדן.
הכתיבה בפורום לא יכולה להציל את ההריון, אבל היא יכולה להקל על הנפש (ולפעמים ממש להציל אותה).

משתתפת בצערך על הדרך הכואבת והמייסרת בדרך להורות

nanag8

New member
תודה אהובות

מנסה להתעודד.. שהבירורים יעברו מהר ולחזור ולנסות שוב. רוצה כבר אוצר פרטי משלי ♥
מאחלת לכולנו המשך דרך קלה יותר ושנצא אך ורק בידיים מלאות!!!!!!!!
תודה שנתתן לי את האפשרות להוציא ולשחרר את הכאב מתוכי

שירהד1

Member
מנהל
משתתפת בצערך על אובדני ההריון

אכן, מאוד קשה ועצוב.
אני מצטרפת לכל מילה שנכתבה לך. ממש כך- לגבי הכל.

את רוצה אולי לכתוב אילו בירורים מבצעים כעת? כמה זמן הם אמורים להימשך?

שולחת חיבוקי תנחומים,

שירה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז.
09-7749028

nanag8

New member
תודה

לפני כמה שבועות כבר התחלתי תהליך בירור אצל רופא פרטי.
הפנה אותי לבדיקת קרישיות שבוצעה ביום רביעי האחרון ולהבנתי התשובות יגיעו רק באמצע חודש ינואר.
הופניתי גם להיסטרקוסוקפיה הבחנתית ובדיקת HSG שלשתיהן יש לי תורים בתחילת ינואר.
אחרי שאקבל את התוצאות של כל הבדיקות אלך כמובן שוב לרופא ומשם נדע אם אפשר לנסות שוב או שיש משהו שמצריך טיפול

למעלה